Gledam bas, sada se moze kupiti vista u anu...pardon unusmediji za 500kn(OEM verzija naravski),pa me zanima dali se to isplati ili je glupo davati bilo kakve novce za taj operacijski sustav!
Ovisi ako se tebi sviđa i ako imaš dovoljno dobar komp onda da.
bolje bi ti bilo ici na win7 (neznam cijene vjerovatno je puno skuplji), jer trosi manje sistemskih resursa (ram-a)
ako si student imas opciju dobiti preko fakulteta windowse ( home ili student verzija, koliko sam ja upucen)
Gledam bas, sada se moze kupiti vista u anu...pardon unusmediji za 500kn(OEM verzija naravski),pa me zanima dali se to isplati ili je glupo davati bilo kakve novce za taj operacijski sustav!
Ja je na tvom mjestu nebi uzeo, radije bih nadodao još love i uzeo sedmicu.
bolje bi ti bilo ici na win7 (neznam cijene vjerovatno je puno skuplji), jer trosi manje sistemskih resursa (ram-a)
ako si student imas opciju dobiti preko fakulteta windowse ( home ili student verzija, koliko sam ja upucen)
Dobijaš Professional verziju ako ideš preko faksa (barem je takav slučaj na mom faksu).
Ja ti preopručuješ da uzmeš win 7 - ako nije neka ogromna razlika u cijeni
Sve sto je iz Ve Mi...ovaj Centra Vrb...ovaj Anu...ovaj Unus Medija ne isplati se kupit.
Rade baci pare u vjetar il daj nekom prosjaku.
Kao sto je netko vec rekao, dodaj jos para i kupi si 7 negdje. Ne u Ve...ovaj...uhm...kod lopova.
Da,ma i ja sam si to vec sve mislio sto ste rekli,mislim preko faksa nemogu jel vise ne studiram.Vidjeti cu jos,ali cjena jest prihvatljiva,pitanje je jedino do kada ce ms davati podrsku za nju,pa da nebacim pare.
Da,ma i ja sam si to vec sve mislio sto ste rekli,mislim preko faksa nemogu jel vise ne studiram.Vidjeti cu jos,ali cjena jest prihvatljiva,pitanje je jedino do kada ce ms davati podrsku za nju,pa da nebacim pare.
MS ti uopće neće davati podršku za nju. OEM verzija je namijenjena instaliranju na PC-e i laptope velikih proizvođača. Dakle ovo nije normalna prodajna verzija nego verzija koja nije namijenjena kupcima (čak ju je zabranjeno prodavati - ali smo mi banana država), nego instaliranju na Dell, HP, Lenovo itd. - i te tvrtke bi ti trebale davati podršku za nju tj. ona tvrtka čiji si proizvod kupio s windowsima.
nemoj kupovati Vistu jer ti se ne isplati. Ja imam Windows 7 Ultimate 32-bit i nemam nikakve zamjerke. Sve radi savršeno. Znam da je Windows 7 jako skup negdje oko 1000 je najjeftiniji Home Premium. A ako nemaš toliko novaca radije si uzmi XP jer je meni bolji nego Vista...
Ako želiš oriđiđi bolje uzmi Windows 7,puno je bolji.Vistu nisam probao a nadam se da ni neću
a jednostavno skini piraticu win7
dok ne skupis za original
refresh
vistu nikako
a xp je star
a jednostavno skini piraticu win7
dok ne skupis za original
Da,barem za probu
Sad ćeš dobit crvendać,miči to!
ma nisi ti mod da mi sudiš !!!
ma nisi ti mod da mi sudiš !!!
Istina,nisam!Al mislim da dijele mišljenje samnom
Ne znam sad tocno pravila, al ak nije po pravilima dijelit warez onda nije u redu. Osim tog, mislim da nema nikog na ovom forumu tko si ne moze sa torrenta skinut windowse...
Lol, kod mene je bilo obrnuto. S tim da sad imam 7 prek faksa a prije sam koristil krekanu vistu.
Koliko god da 7 manje rama trosi, manje ima procesa....ja to ubrzanje jos uvjek nigdje ne vidim. Cak mi se i sporije mi se boota od viste + vec par puta se sedmica sama od sebe zblesirala pa sam moral restartat.
Win7 koristim zato jer mi se novi taskbar jako sviđa :D i prvi put imam legalne winse :D
Lol, kod mene je bilo obrnuto. S tim da sad imam 7 prek faksa a prije sam koristil krekanu vistu.
Koliko god da 7 manje rama trosi, manje ima procesa....ja to ubrzanje jos uvjek nigdje ne vidim. Cak mi se i sporije mi se boota od viste + vec par puta se sedmica sama od sebe zblesirala pa sam moral restartat.
Win7 koristim zato jer mi se novi taskbar jako sviđa :D i prvi put imam legalne winse :D
Vista je definitivno stabilnija od 7.
Sedmica isto tako i nije brza, pogotovo ne da je razlika nebo i zemlja.
Vista je definitivno stabilnija od 7.
Sedmica isto tako i nije brza, pogotovo ne da je razlika nebo i zemlja.
Jedina funkcionalna razlika između Win7 i Viste koju primjećujem u radu je ta da Win7 nije toliko naporan sa stvaranjem točaka vraćanja za system restore... Kod Viste me to znalo izluđivat kad krene stvarati Restore point zaguši disk i nemoš ništa dok ne završi, dok se kod Win7 ni ne primjećuje da to radi u pozadini. Dok na poslu gdje komp radi 24/7 Vista to odradi noću tako da ni ne primjećujem nikake razlike :)
Ako želiš oriđiđi bolje uzmi Windows 7,puno je bolji.Vistu nisam probao a nadam se da ni neću
Windows 7 je zapravo Vista SP3 recimo ili popravljena Vista tam di su primjetili da ne valja a nije valjalo na puno mjesta.
Windows 7 je zapravo Vista SP3 recimo ili popravljena Vista tam di su primjetili da ne valja a nije valjalo na puno mjesta.
Ja sam još na XP-u,u ponedjeljak ako Bok da idem na 7.Jedva čekam...
po mojem mišljenu ne isplati se kupovati vistu..ako vec kupujes onda uzmi win7...
Windows 7 sve i još više ima nego vista mogućnosti i xp mod i sve i svašta!
ja imam vistu,a i testirao sam i win7 i po mojem mišljenju bolje si win7 uzmi... ovisi za šta će ti, ako želiš više za igranje win7 a ako ti igranje nije previše potrebno onda ti je vista solidna, sve ovisi što misliš radit...
ja imam vistu,a i testirao sam i win7 i po mojem mišljenju bolje si win7 uzmi... ovisi za šta će ti, ako želiš više za igranje win7 a ako ti igranje nije previše potrebno onda ti je vista solidna, sve ovisi što misliš radit...
Ako mu ne treba za igranje, onda mu je i XP sasvim zadovoljavajuci. U tom slucaju cak bi mu preporucio radije XP. Ali opet sa druge strane ako ima neku mocnu masineriju sa vise-jezgrenim procesorom preporucujem Win7, jer mislim da ipak on bolje funkcionise sa njima nego XP. Vistu izbaci u potpunosti, mislim dobar je sistem, ali je Win7 bolji. U sustini doradjena Vista, meni su oba sistema radila dobro, ali je Win7 ipak radio brze i bolje.
ja imam na lapu Vistu SP2 oriđiđi,i sve uredu bez ikakvih problema,ali da nije oriđiđi davno bih ja presao na Win 7.pa onda znas odgovor strpi se i uzmi 7.
moja preporuka bilo sto samo ne vista
moja preporuka bilo sto samo ne vista
Zasto?
Imas li konkretan razlog?
frend je imo vistu svako malo neki eror skocio, zdere puno rama
a kaj nije ono opce poznato da je vista shit
EDIT: makar kupovati windovse je meni teska glupost zasto ne jednostavno otici na net skinuti win 7 unlimited i gotovo imas bolji os i nemoras nista platit