Vise OS-ova na laptopu

poruka: 8
|
čitano: 2.588
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Vise OS-ova na laptopu

Ovako,

imam HP-ov laptop 2.4GHz Intel Core I3 procesor, 2GB RAM, 300GB HDD.

Na njemu je orginalno dosao Windows 7, ali je promjenjen u XP.

Eh mene zanima mogu li ja instalirati WIN7, a da imam i XP (tj da imam 2 OS-a), i kako da to uopste uradim?

Jos me zanima hoce li mi laptop sporije reagirati, i hoce li mi to zauzeti previse mjesta na HDD-u???

T.H.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Vise OS-ova na laptopu

Čemu uopće dvije verzije Windowsa? Ajde Windows i neka distra Linuxa (ili OS X).

Pogotovo kad je original OS bio Sedmica ,i znači ,imaš ključ za nju?

Instaliraj Sedmicu i briši XP. Tak i tak ,8. travnja  2014. ide u penziju.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.7.2013 22:01 (kizo2703).
16 godina
Tarik13 kaže...

..

Jos me zanima hoce li mi laptop sporije reagirati, i hoce li mi to zauzeti previse mjesta na HDD-u???

-OSevi u multibootu međusobno nemaju baš nikakve veze (neće)

-''previše mjesta?'' je tvoj kriterij (nitko to osim tebe ne može znati). Zamisli, da zauzima premalo mjesta? Dali je količina mjesta (kojeg ipak imaš) primarni kriterij za neki OS, koji sam može zauzeti cca 20GB (ostalo nije OS).

- kako i hoće li to raditi, e to je već teže odgovoriti jer ovisi o trenutnom stanju. Naravno da se može, ali ... uvjek se sjeti backupa i Murphyja.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Vise OS-ova na laptopu

Zašto komplicirati kada 99.9% stvari što su radile na XP rade i na windows 7. Ako ti baš treba dual boot da se napraviti. Prvo instaliraš win xp na jednu particiju 30 GB. Zatim staviš sedmicu na drugu particiju od 60 GB. I ostatak je za sve ostalo. No čim budeš brisao windows xp zeznuti češ si i boot od windows 7.

0 0 hvala 0
17 godina
Hummer kaže...

No čim budeš brisao windows xp zeznuti češ si i boot od windows 7.

Zna se čemu služi MBR repair.

13 godina
neaktivan
Vise OS-ova na laptopu

Win XP mora da ostati!!! Stari ima neki program koji mu treba za posao, a taj program ne radi na Win7.

Zanima me kako se instalira drugi OS, jer to do sada nisam nikada radio. 

T.H.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Vise OS-ova na laptopu

Ovim programom napravi na disku još jednu primarnu NTFS particiju. Pošto Windows 7 zauzima oko 15GB uračunaj tu koliko ti još treba za aplikacije i igre. Pokreni instalaciju Windowsa 7 sa DVD-a ili USB-a i pažljivo odaberi particiju koju si upravo kreirao. Windows 7 automatski u boot loader doda prethodni OS (Win XP).

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.

1 0 hvala 1
15 godina
Vise OS-ova na laptopu

Windows 7 ima mogućnost da radi XP-mode http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/products/features/windows-xp-mode. Razmisli i o korištenju Oracle Virtual Box-a ... https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

Moj PC  
2 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice