Preuzimanje datoteka u Win XP

poruka: 4
|
čitano: 1.272
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Jedan mali problem, svaka pomoć je dobrodošla.

Izvadio sam hard iz starog kompa, stavio ga u vanjsku ladicu, te sada ne mogu otvoriti svoje osobne dokumente koje sam imao na njemu s obzirom da je acount bio zaštičen lozinkom, a dokumenti označeni kao privatni. Sada u Documents and setting/User/ bla, bla, bla .... ne mogu otvoriti niti jedan fajl, izbacuje mi se poruka acces is denied, te je mapa označena kao prazna, mada u njoj ima hrpa toga. Pokušao sam i desnim klikom na mapu, properties, ali nemam izbornik Security  gdje bi mogao preuzeti vlasništvo nad mapom bez obzira što sam logiran kao administrator. Ima li neki specijalizirani program za to ili možda postoji neki trik??

Unaprijed hvala na odgovorima!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Preuzimanje datoteka u Win XP

Problem je sledeci... Na starom kompu si imao sifru na svom korisnickom nalogu zar ne?

Ako jesi verovatno si prilikom definisanja sifre odabrao da zelis da ti fajlovi budu private. Time si dozvolio samo tom korisnickom nalogu pristup folderu "Korisnicki nalog" u Documents and settings.

Resenje je sledece:
Pokreni komp u Safe modu i uloguj se kao Administrator.

Nadji folder "Korisnicki nalog" kojem ne mozes pristupiti.
Desni klik - Properties, Security, dole desno Advanced

U novom prozoru izaberi karticu Owner, selektuj Administrators i otkaci Replace owner on subcontainers and objects, Apply, sacekaj da odradi posao i reboot-uj komp. Nakon toga ces imati pristup folderu i svim fajlovima u njemu.

17 godina
neaktivan
RE: Preuzimanje datoteka u Win XP

Probaj što kaže kolega post iznad, ako ovo ne radi, jer nisam 100% siguran:

isključi Simple File Sharing ( Folder Options->View) i onda će ti se pojaviti kartica Security u Properties dotičnog foldera gdje možeš podešavati korisničke račune koji imaju pravo pristupa folderu te vrste radnji nad njime..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan

Uspio sam, radi.

Thanks.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice