Želio bi izreći svim prijateljima na forumu da windowse Vistu koristim duže od godinu dana (i još nisam instalirao SP1), da su to najbolji windowsi dosad koje sam koristio još od doba windowsa 3.1, naravno na novom kompu s 4GB rama (giga rama je 120kn).
Sve radi brzo, stabilno, dobro izgleda, Office 2007 također. U početku igre su se vrtjele nešto slabije nego na XP-u, ali danas to nema veze sa ovim što se piše po forumima, driveri su prilagođeni, DX10 naslovi su tu.
Nisam dakle formatirao ili brisao particije nekih 14 mjeseci i nikada mi ništa nije štekalo, zezalo ili se rušilo. Nikada plavi ekran smrti. Sve radi fenomenalno.
To što nije drastična promjena od XP-a kakvu su najavljivali i još dosta toga itd. itd. ne znači da je promašaj kakvim ovaj operativni sustav mnogi nazivaju, već sasvim normalan stadij u evoluciji OS-ova. Ja uopće ne vidim zbog čega ljudi forsiraju XP, kada današnji najslabiji komp vrti Vistu onako kako je i zamišljeno.
Nisam nikakav tester ili programer, nego običan krajnji korisnik, gamer i meni to sve izgleda ovako kako sam napisao.
4GB ddr2 800 MHz
GeForce 8800GT 512 MB
Gigabyte P35-DS3L
Vista Ultimate