Nakon zamjene procesora, BSOD postao učestao

poruka: 24
|
čitano: 3.516
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Sve je bilo ok dok nisam kupio novi Intelov procesor. Morao sam napraviti flash BIOS-a prije nego sam zamijenio novi procesor sa starim, sve je dobro prošlo. I kad sam prvi puta upalio komp s novim procesorom sve je bilo ok, morao sam još jednom resetirati računalo i to je to.

I zaista, računalo sada radi puno brže i sve je to ok, međutim, svaki dan mi se pojavljuje plavi ekran smrti, i to onakav ekran na kojemu ne pise ono velikim slovima ispisano u čemu je problem, nego ima nekakav tekst i pred kraj teksta se spominje ntfs.sys

Kada nista ne radim na kompu sve je ok. Medutim, kada igram CoD4, Crysis i GTA IV, obavezno se nakon 20-30 min igranja (nekad i manje) pojavi taj plavi ekran. A kod svakog drugog-treceg paljenjenja kompa, odmah cim se komp upali pojavi se BSOD (tada bude "DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL").

Takoder se taj BSOD nekad pojavljuje kada surfam netom. Uglavnom, sada svake minute kada nesto radim na kompu, strepim kada ce se pojaviti BSOD. Sto bi to moglo biti?

Da li moram Windowse ponovo instalirati?

Hoce li to rijesiti stvari?

Da li je netko imao slicnih iskustava?

www.prisonbreaker.bloger.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nakon zamjene procesora, BSOD postao učestao
Razumljivo bi bilo da se BSOD pojavi kada igraš igru koja je prezahtjevna za konfu,ali zašto se pojavi kod surfanja ne razumijem! Možeš li napisati točno ono što ti BSOD izbaci?
16 godina
neaktivan
Prison Breaker kaže...

Yep. Možda će ovo izgledati nevažno, ali koji antivirus koristiš?

Meni je AVG rušio komp u BSOD dok sam surfao.

EDIT: dodajem ss

Debugger Debugger
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.8.2009 18:00 (andy0101).
16 godina

Ono što ti ispiše ntfs.sys pokazuje da ti valjda neš nije u redu s tom datotekom nisam siguran, da nisi možda oštetio HDD prilikom zamjene procesora, napravio koji bad sektor? Probaj provjeriti kablove na HDD-u i matičnoj i možda da napraviš scan diska, zadnje ti je probat zamijenit win. Ja sam imao taki problema sa kompom kada sam ga tek kupio, kada sam bio noob u svijetu računalaSramim se

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ima san ja identican problem kad san stavia Core 2 Quad Q6600 na Abit AB9 Pro ploču (Intel P965 Chipset). Kod na BSOD-u je navodno triba bit vezan uz memoriju (bar po Googlu i forumima), ali ta ista memorija je jos uvik u kompu, matična i procesor su promjenjeni. Nadan se da ćeš ti bit bolje sriće.

Sljedeći put zapiši sve kodove sa BSOD-a, pa probaj malo guglat s tin vrjednostima. Ili postaj ode, pa će neka dobra duša možda imat štogod pametno za reć.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ili probaj,ako još imaš stari procesor,staviti njega unutra da vidiš jeli problem u novom procu!
16 godina
neaktivan

Pogledaj ovaj topic - tu imaš link za skinut Debugger. Meni je pomogao da otkrijem koji proces uzrokuje rušenje, onda sam instalirao drugi antivirus i više nije bilo rušenja. Možda bude od koristi i kod hardverskog problema...

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.8.2009 18:06 (andy0101).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

ja sam nakon semprona ugradio dvojezgr athlon i stalno se rušio nestabilno radio. instalirao sam windowse ponovo i sve ok. nećak ima IATU konfu,isto je zajenio samo proc i nije instalirao nove windowse. e sad ti budi pametan.napajanje koje je na granici ? temperatura ?

Z
16 godina
Prison Breaker kaže...

Sve je bilo ok dok nisam kupio novi Intelov procesor. Morao sam napraviti flash BIOS-a prije nego sam zamijenio novi procesor sa starim, sve je dobro prošlo. I kad sam prvi puta upalio komp s novim procesorom sve je bilo ok, morao sam još jednom resetirati računalo i to je to.

I zaista, računalo sada radi puno brže i sve je to ok, međutim, svaki dan mi se pojavljuje plavi ekran smrti, i to onakav ekran na kojemu ne pise ono velikim slovima ispisano u čemu je problem, nego ima nekakav tekst i pred kraj teksta se spominje ntfs.sys

Kada nista ne radim na kompu sve je ok. Medutim, kada igram CoD4, Crysis i GTA IV, obavezno se nakon 20-30 min igranja (nekad i manje) pojavi taj plavi ekran. A kod svakog drugog-treceg paljenjenja kompa, odmah cim se komp upali pojavi se BSOD (tada bude "DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL").

Takoder se taj BSOD nekad pojavljuje kada surfam netom. Uglavnom, sada svake minute kada nesto radim na kompu, strepim kada ce se pojaviti BSOD. Sto bi to moglo biti?

Da li moram Windowse ponovo instalirati?

Hoce li to rijesiti stvari?

16 godina

prije zamjene wina probaj iz device menagera samo updatati drivere za procesor. Šansa uspjeha mala ali ti to nekošta vremena pa vrijedi probat prije zamjene wina jer ako ti win radi na driverima starog procesora neceš se baš proslaviti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hvala svima na pomoći.

Instalirao sam Windowse nanovo pa ćemo vidjeti.

Zasada sve radi besprijekorno.

Što se igara tice, GTA IV moram ponovno instalirati.

A Crysis i CoD4 ću igrati ovih dana pa ću javiti ovdje je li bilo problema ili ne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nažalost, i nakon svježe instalacije Windowsa, BSOD se ponovno pojavljuje.

Barem jednom na dan. I to onako iz čista mira.

Kontaktirao sam poznanika iz servisa, kaže da mi je RAM memorija riknula.

Meni je to čudno pošto će tek za mjesec dana godinu dana otkako sam kupio tu RAM memoriju, ali eto, barem sad vrijedi garancija nja nju pa ću je ovih dana poslati u servis pa ćemo vidjeti je li uistinu RAM odradio svoje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Uobičajeno je do ram-a ili grafe

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2009 17:45 (dery).
16 godina

sp3 zna smetati

pokusaj sa vistom ili win7

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dery kaže...

Onda nek testira sa Memtest86+om. LINK

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2009 17:54 (andy0101).
16 godina

http://www.broadbandreports.com/forum/r22509930-XPPro-BSODRandom-Crashes

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?board_id=1&model=P5SD2-VM&id=20090610183300752&page=1&SLanguage=en-us

Ako su u pitanju ploca i procesor iz Moj PC moglo bi biti da je problem u kompatibilnosti.

Tim vise sto su problemi poceli ugradnjom novog procesora.

Ako nista drugo ne bude pomagalo onda ti jedino preostaje da zaista istestiras kompatibilnost:

- stavis drugi (ako imas stari) proc u plocu

- stavis svoj proc u drugu plocu (kod nekoga)

Ako ove gornje dvije kombinacije budu normalno radile onda je zaista problem u kompatibilnosti.

Jedino sto je takvo testiranje teska komplikacija.

17 godina
neaktivan
zzz kaže...

sp3 zna smetati

pokusaj sa vistom ili win7

Dok sam imao SP2 stanje je bilo isto, čak mislim da je sa SP3 stanje malkice bolje, tako da do toga nije, ali svakako hvala. Cijenim svaki post u ovoj temi.

andy0101 kaže...
dery kaže...

Vidim da se taj program mora spržiti na CD pa onda bootati. Nisam nikad radio s njime. Jel to komplicirano ili samo stavim da se prvo pokrene CD, program se pokrene, on obavi svoje i to je to, ili ja nešto moram namještati?

Mauro kaže...

http://www.broadbandreports.com/forum/r22509930-XPPro-BSODRandom-Crashes

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?board_id=1&model=P5SD2-VM&id=20090610183300752&page=1&SLanguage=en-us

Ako su u pitanju ploca i procesor iz Moj PC moglo bi biti da je problem u kompatibilnosti.

Tim vise sto su problemi poceli ugradnjom novog procesora.

Ako nista drugo ne bude pomagalo onda ti jedino preostaje da zaista istestiras kompatibilnost:

- stavis drugi (ako imas stari) proc u plocu

- stavis svoj proc u drugu plocu (kod nekoga)

Ako ove gornje dvije kombinacije budu normalno radile onda je zaista problem u kompatibilnosti.

Jedino sto je takvo testiranje teska komplikacija.

Što se kompatibilnosti tiče ploča i procesor su kompatibilni. Procesor mi je preporučio taj moj poznanik iz servisa, a prije nego sam kupio procesor provjerio sam malo po netu, i oni jesu kompatibilni.

Ali da, nakon što sam ugradio novi procesor, problemi su počeli.

Kad stavim stari sve je ok. A sad ovaj novi nemam kome nositi, ali tek sam ga kupio tako da sigurno valja.

Doduše, razlika je isto što dok sam imao stari procesor, imao sam stari BIOS, a onda sam napravio flash BIOS-a pa stavio novi procesor, pa se pitam, možda to ima kakve veze? Jer nisam probao stavljati stari procesor sa ovom novom verzijom BIOS-a.

I da, prilikom nove instalacije Windowsa pojavilo mi se nešto da ne može i ja sam samo išao na retry, i instalacija je uredno završila. I eto, kaže ovaj moj poznanik da je upravo zbog toga RAM riknuo. Kaže on da to znači da RAM nevalja.

Tako da ću prvo poslati RAM-e njima tamo u servis, dok su još pod garancijom, pa kad ustanove da li valjaju ili ne, onda ćemo vidjeti za dalje.

I eto, ako netko može objasniti je li komplicirano istestirati RAM-e sa ovim Memtest86+.

Nisam to nikad radio, ne bih da nešto zeznem.

16 godina
neaktivan
Prison Breaker kaže...
andy0101 kaže...
dery kaže...

Vidim da se taj program mora spržiti na CD pa onda bootati. Nisam nikad radio s njime. Jel to komplicirano ili samo stavim da se prvo pokrene CD, program se pokrene, on obavi svoje i to je to, ili ja nešto moram namještati?

(...)

I eto, ako netko može objasniti je li komplicirano istestirati RAM-e sa ovim Memtest86+.

Nisam to nikad radio, ne bih da nešto zeznem.

Ne trebaš ništa raditi, niti se išta loše može desiti. Bootaš sa CD-a i on će se automatski pokrenuti. Postoje neke opcije koje možeš podesiti, ali test će se izvršavati po defaultnim opcijama bez da trebaš išta pritisnuti. Jedino bi moglo dugo trajati.

EDIT: Možeš pročitati detaljnije na Wikipediji, a ovdje je opširni FAQ o Memtest86+u.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2009 21:15 (andy0101).
17 godina
neaktivan

Koliko dugo otprilike?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Prison Breaker kaže...

Koliko dugo otprilike?

Ovisi o brzini tvog RAMa, možda jedan sat, možda više. Najbolje da ostaviš preko noći.

16 godina

provjeri sata kablove

ako sabo drze ilisu osteceni zna dolaziti do bsod

imaosam takav slucaj

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kupio sam novi proc.intel pentium 4 dual core e5200.izvadiuo stari,stavio novi i resetirao bios.upalim komp i jednostavno nece da starta.molim pomoc.hitno sve je lijepo namiješteno,socket paše,napon,matična.

grgo
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nazi commander kaže...

kupio sam novi proc.intel pentium 4 dual core e5200.izvadiuo stari,stavio novi i resetirao bios.upalim komp i jednostavno nece da starta.molim pomoc.hitno sve je lijepo namiješteno,socket paše,napon,matična.

Tvoja matična ploča (Asrock 775Twins-HDTV) ne podržava e5200.

Koji procesori rade na njoj, pogledaj ovdje:

775Twins-HDTV - CPU Support List

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.9.2009 21:02 (klimama).
17 godina
neaktivan

Evo samo da vam javim da sam riješio ovaj problem zbog kojega sam otvorio temu. Istina, RAM-i su bili riknuli, ali i kad sam dobio potpuno nove problem je bio isti, riješenje je bilo u tome da sam RAM-e stavio u drugi utor.

Matična mi ima 2 utora za RAM-e i jos dok je bio stari procesor RAM-i su bili u ovom utoru blize njemu, i kad sam stavio novi procesor tako sam ostavio, ali to je stvaralo probleme, tako da sam RAM-e morao staviti u ovaj utor koji je dalji od procesora.

Eto, stvarno bezveze problem, ne znam kako se toga nisam sjetio odmah, ali eto, mozda nekad nekome pomogne ako se nade u slicnom problemu.

http://www.prisonbreaker.bloger.hr/
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice