Msconfig startup konfiguracija za 2 korisnika

poruka: 5
|
čitano: 4.417
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
offline
Msconfig startup konfiguracija za 2 korisnika

Kako da reguliram pokretanje programa ako su na računalu 2 administratorska korisnička računa?

Ako pogasim neke programe u jednom, više se ne dižu ni u drugom.

God is an American
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
offline
RE: Msconfig startup konfiguracija za 2 korisnika

Koji se programi pokreću sa samim Windowsima regulirano je na više mjesta. Tu je ključ Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run u registryju unutar grane HKEY_LOCAL_MACHINE – svi programi koji se nalaze unutar tog ključa pokreću se bez obzira koji korisnik se ulogirao. Potom imamo istoimeni ključ, ali unutar grane HKEY_CURRENT_USER. Programi unutar tog ključa pokreću se samo kad se ulogira „taj“ korisnik (korisnik koji je trenutačno ulogiran). No, baš zato da se korisnici ne bi opterećivali Windowsovim registryjem, unutar izbornika Start > All Programs postoji mapa Startup – svi programei (ili štoveć – možete staviti recimo i shortcute na tekstualne dokumente, videodatoteke...) koji se stave u tu mapu pokretat će se za svakog korisnika posebno, dakle jednako kao da su smješteni unutar ključa HKEY_CURRENT_USER\...\Run.


Shodno tome, trebala bi biti jasna logika kako odrediti koji će se programi pokretati s kojim korisnikom. Preko msconfiga ostavite uključene samo one programe koji se moraju pokretati kad se bilo koji korisnik logira. Potom se logirajte kao jedan korisnik, u mapu Startup ubacite programe koji će se pokretati za tog korisnika, zatim se ulogirajte kao drugi korisnik i napravite isto.


Inače, uređivanje startupa moglo bi bi biti praktičnije ili jednostavnije pomoću programa Startup CPL, koji možete skinuti s adrese http://www.mlin.net/StartupCPL.shtml. Postoje dvije verzije programa – jedna koja se instalira u Control Panel, kao aplet, a druga je običan program (standalone EXE).



Poruka je uređivana zadnji put uto 15.6.2010 2:29 (mbaksa).
14 godina
protjeran
offline
RE: Msconfig startup konfiguracija za 2 korisnika
majstore
God is an American
14 godina
offline
Msconfig startup konfiguracija za 2 korisnika

imam neke programe koji mi se pri paljenju kompa također pokreću iako sam ih u msconfig isključio. probao sam još neke programe u kojima se to da sredit al ne pomaže. npr. hamachi i uniblue driver scanner se konstantno pokreću pri paljenju

 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: Msconfig startup konfiguracija za 2 korisnika
Oni se možda pokreću kao servisi.
Otvori tab "services" u msconfigu, uključi "Hide all microsoft services" i potraži tamo navedene programe.
Naravno da treba biti oprezan da se ne isključi nešto vitalno za rad sistema.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice