Molim vas pomoc oko instalacije XP - plavi ekran zaključana tema

poruka: 6
|
čitano: 1.364
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Molim vas pomoc oko instalacije XP - plavi ekran
Naime skinuo sam neki Update sa SP2 na SP3 XP, problem mi je sljedeci. Taj sistem koji se instalirao updateom nije mogao da se dovrsi zbog nekih folova koji su "nedostajali", te sam odlucio da ponovo instaliram svoj stari sistem; ali sipak; kada mi trazi da prihvatim pravila koristenja, ono sa F8 nakon instalacije uvijek Plavi ekran sa "IRQL_NOT_LESS_OR_EQAL" 0x0000000A; probao sam sa vadzenjem memorije, mjenjanjem slotova, vadzenjem graficke, wlan pci, iskljucivanjem hard diska, mjenjanjem cd roma; resetirajjem bios na fabricke postavke; znaci Boze; sve ali nista; cak sam trazio u biosu i ono za SATA IDE; ali nema u mom biosu nesto slicno. A racunar je inace "abacus" heheh, salim se ma maticna je Asus A7S8X-MX. Pomagajte; racunar hitno potreban :(. Ne moze se koristiti Stari XP; jer ga ne podize...

0 0 hvala 0
15 godina

Nađi Hirens Boot CD i uradi MemTest86 kao i druge testove hardware-a koji su u kompletu. http://www.hiren.info/pages/bootcd

Najbržbe bi ti bilo instalirati Linux Mint ili Ubuntu, zezati se sat-dva sa Linux-om i ponovo instalirati XP. I onako Linux će ti prijaviti neispravan hardware ukoliko ga nađe.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Re: Molim vas pomoc oko instalacije XP - plavi ekr
Upps; nisam imao dodira sa Linuxom; jel se instalira i slicno kao XP? Mislim oko bootanja i to; a za ostalno valjda je sve citanje...
11 godina
neaktivan
Re: Molim vas pomoc oko instalacije XP - plavi ekr
phoenix2003 kaže...

Nađi Hirens Boot CD i uradi MemTest86 kao i druge testove hardware-a koji su u kompletu. http://www.hiren.info/pages/bootcd

Najbržbe bi ti bilo instalirati Linux Mint ili Ubuntu, zezati se sat-dva sa Linux-om i ponovo instalirati XP. I onako Linux će ti prijaviti neispravan hardware ukoliko ga nađe.

Upps; nisam imao dodira sa Linuxom; jel se instalira i slicno kao XP? Mislim oko bootanja i to; a za ostalno valjda je sve citanje...
15 godina

U instalaciji, princip je isti sve su ostalo nijanse.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice