Da li kupovinom Vista Business (i "jaceg") OS-a mogu legalno instalirati XP Professional?
Licenciranje
- poruka: 6
- |
- čitano: 2.515
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da li kupovinom Vista Business (i "jaceg") OS-a mogu legalno instalirati XP Professional?

Nisam 100% siguran, ali mislim da ti licenca za Vistu Business (iskljucivo) omogucuje downgrade na XP. Provjeri u MS Hrvatska.
Sa Viste Business i Ultimate verzije imaš pravo na downgrade na Win XP Pro. Tako kaže Microsoft, i tako sam dosta puta napravio.
Pozdrav svima! Imam jedno pitanje kopio bih si windows xp pro sp2 zanima me koliko traje licenca (godina)? Prijatelj mi kaze da ce se update moci korastiti do 2012 (originalne verzije) i poslije toga nista,pa ako je njegova tvrdnja tocna onda cu sacekati i kupiti si drugi komp sa winows vistom. Hvala na odgovoru!
Koliko mi je poznato licenca za XP nije vremenski ograničena, a poslije 2012. Microsoft će prestati pružati podršku za Windows XP, odnosno neće više izdavati nove zakrpe za XP.
Poslije toga nećeš moći skidati nove zakrpe za XP, ne zato što ti je istekla licenca, već zato što nitko neće raditi zakrpe za njega..