Koji OS?

poruka: 60
|
čitano: 15.401
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Koji OS?

Pozz svima.

Ovako, uskoro dobivam novi komp (nakon 4 duuuge godine) pa me zanima koji os da uzmem.

novi komp:

Hd Radeon 4870x2 2 gb gddr5

Corsair 4gb ddr2 (1066 mHz)

AMD Phenom 2 x4 940 3.0 gHz (quad core)

650W Corsair napajanje

Seagate baracuda 500 gb

i neki samsung optički

Vec imam originalni XP Home edition (pretpostavljam da je 32-bitni) pa neznam dali se isplati kupovati novi.

Čuo sam da 32-bitni windows ne podržava 4 gb rama nego 3 i neznam hoće li to biti preslab OS sa ovu konfu?

Unaprijed hvala na pomoći!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji OS?

Ako planiraš igrati, a pretpostavljam da planiraš, ostani na 32-bitnom XP-u Home jer i tako nije prevelik gubitak na memoriji (podržava 3-3,75 GB) a i neće igrama trebati baš toliko memorije, tako da bih ja ostao na tome. Btw imam i ja isti OS, XP Home, 32 bita, super mi radi, sve igre rade i to, sto se OS-a tice, za igre je super OS. A i što trošiti još para ako već imaš za igre dobar OS koji ti radi i još je original.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 13:03 (Proz0r).
Moj PC  
1 4 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji OS?

OS ne može biti preslab - ali istina je da 32-bitni OS ne može adresirati više od 4GB memorije.

Ja bi ti preporučio Vistu 64-bit SP1, ali kako windows 7 izlazi ubrzo baš i newma nekog smisla kupovati original Vistu.

Ja bi ovako napravio da sam na tvome mjestu - instalirao bi windows 7 RTM (jako je stabilna) i bio na njoj dok ne izađe original na tržište. Ako ti se windows 7 sviđa - kupiš je i već imaš iskustva s radom u njoj jer si bio na RTM-u, ako ti se 7 ne sviđa - stavi Vistu 64-bit SP1 (i još će ti vista najvjerojatnije pojeftiniti zbog izlaska windows 7).

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.

6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Koji OS?

Evo slazem se sa Proz0rom, slobodno ostani na xp-u... Eventualno ako zelis nesto novije probaj si skinuti Windows 7 RC, no jos nije potpun pa bis mogao pretrpiti greske sa kompatibilnoscu... Znaci drzi se xp-a pogotovo jer imas original, ako zelis malo eksperimentirati instaliraj 7-icu pa ak nades neki problem vrati se na xp.

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 13:11 (Independent).
17 godina
neaktivan
Proz0r kaže...

Ako planiraš igrati, a pretpostavljam da planiraš, ostani na 32-bitnom XP-u Home jer i tako nije prevelik gubitak na memoriji (podržava 3-3,75 GB) a i neće igrama trebati baš toliko memorije, tako da bih ja ostao na tome. Btw imam i ja isti OS, XP Home, 32 bita, super mi radi, sve igre rade i to, sto se OS-a tice, za igre je super OS. A i što trošiti još para ako već imaš za igre dobar OS koji ti radi i još je original.

Nikako ostati na njemu - stvar je u tome da windowsi mogu adresirati samo 4GB memorije (i to sveukupne - znači memorija i grafička memorija) možda ti ne osjećaš jer imaš grafu od 256 ili 512 memorije, ali on ima 2GB grafičke memorije.

16 godina
Cheezl kaže...

Pozz svima.

Ovako, uskoro dobivam novi komp (nakon 4 duuuge godine) pa me zanima koji os da uzmem.

Vec imam originalni XP Home edition (pretpostavljam da je 32-bitni) pa neznam dali se isplati kupovati novi.

Čuo sam da 32-bitni windows ne podržava 4 gb rama nego 3 i neznam hoće li to biti preslab OS sa ovu konfu?

Unaprijed hvala na pomoći!

OS ne može sam po sebi biti slab,ali ako staviš taj XP, kao što si i sam rekao nećeš moći iskoristiti sva 4 GB RAM-a, nego negdje oko 3,5 ili 3,25 GB.Isto tako XP ne podržava DirectX 10.Prema tome stavi Vistu ili Windows 7 kada izađe.Ali Vistu obavezno pokrpaj sa SP 2.Ako pak više voliš XP, stavi njega i pokrpaj ga sa SP 3.

17 godina
neaktivan
Koji OS?

Ako imas originalni XP, slobodno ostani na njemu. Vistu ti se ne isplati kupovati, jer kroz par mjeseci dolazi Win7. Mislim da ces na XP-u uspjeti prezivjeti par mjeseci dok sedmica ne dodje. Jest da neces moci iskoristit 4 Gb, ali imaj na umu da ces skorim prelaskom na Win7 dobiti x64. Eto pozdrav.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji OS?

ostaneš na xp i skineš si neki naprimjer win7 rc (besplatan) ili vistu

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

... možda ti ne osjećaš jer imaš grafu od 256 ili 512 memorije, ali on ima 2GB grafičke memorije.

E vidiš to sam previdio... Ali još uvijek mislim da bi mogao pričekati sa kupnjom OS-a, pošto Sedmica izlazi, pa da vidi kakva će biti, ako bude loša neka uzme 64-bitni XP, a ako ne, neka uzme 7-icu, a dotad neka ostane na sadašnjem OS-u, bolje pričekati malo pa biti siguran nego odmah kupovati. Možda ima i bolja opcija, ali ja bih ovako napravio, čisto iz razloga da se ne dogodi da se baci novac.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 13:27 (Proz0r).
17 godina
neaktivan
RPG vs TENK kaže...

ostaneš na xp i skineš si neki naprimjer win7 rc (besplatan) ili vistu

Ovo za Win7 se slazem, ali SKINUTI Vistu - ne ide bas. Jedino ako covjek ima para za bacanje pa da KUPI Vistu, al mislim da nije isplativo posto je Win7 final iza ugla.

16 godina
Koji OS?

Opet vidim da dsota ljudi griješi sa tom ukupnom memorijom na xp-u 32 bita.OS može prepoznat 3GB ni bajt manje ili više a nekima piše da imaju 3,25 ili 3,5GB to je zato jer OS računa memoriju RAM-a i grafe,pa ako imate 256MB grafu prikazuje 3,25 dok ako imate 512 grafu pokazuje 3,5.Uostalom probajte što više opterečit RAM pa ćete vidjet da kad vam dođe zauzeće na 1,5GB da će u task manageru pisat 50% zauzeća što znači da je 100% 3GB (logično hehe xD)Po meni uzmi stavi si xp i sedmicu u dualboot al vrti sedmicu a ak ti se ne svidi odi na xp.Mada je opet bolje na sedmicu što zbog dx10/11 dok si na xp-u na devetki.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Stoja kaže...

Opet vidim da dsota ljudi griješi sa tom ukupnom memorijom na xp-u 32 bita.OS može prepoznat 3GB ni bajt manje ili više a nekima piše da imaju 3,25 ili 3,5GB to je zato jer OS računa memoriju RAM-a i grafe,pa ako imate 256MB grafu prikazuje 3,25 dok ako imate 512 grafu pokazuje 3,5.Uostalom probajte što više opterečit RAM pa ćete vidjet da kad vam dođe zauzeće na 1,5GB da će u task manageru pisat 50% zauzeća što znači da je 100% 3GB (logično hehe xD)Po meni uzmi stavi si xp i sedmicu u dualboot al vrti sedmicu a ak ti se ne svidi odi na xp.Mada je opet bolje na sedmicu što zbog dx10/11 dok si na xp-u na devetki.

Slažem se sa ovime. Ostani na XP i stavi Win7 u dual boot sa XP. XP radi kompatibilnosti sa starijim programima i igrama (a i za ove nove koje ne budu baš surađivale sa Win7 - bilo performanse ili MP - ja sam stavio XP samo zato jer me punkbuster mučio pod Win7). Stavi Win7 da se malo privikneš na ono što dolazi - nema smisla stavljati Vistu (pogotovo kupovati ju - Win7 dolazi u 10om mjesecu) i miran si. Do izlaska full verzije Win7, XP SP3 u dual bootu sa Win7 RC1 je najbolje rješenje za svakoga.

I've seen things that you people wouldn't believe...
16 godina
neaktivan
Koji OS?

PUNO HVALA SVIMA!!!

Savjeti su stvarno korisni, zato obožavam pitati vas profiće na bug-u.

Ovako, ostat ću na xp, a kad mi dođe potreba za dx 11 ili 10 onda ću win7 (najvjerovatnije 10.1 jer to podržava 4870x2), osim toga nemam više para za novi os (lol) potrošio sve na sustav :P.

I jel velika razlika između dx9c i dx10?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cheezl kaže...

PUNO HVALA SVIMA!!!

Savjeti su stvarno korisni, zato obožavam pitati vas profiće na bug-u.

Ovako, ostat ću na xp, a kad mi dođe potreba za dx 11 ili 10 onda ću win7 (najvjerovatnije 10.1 jer to podržava 4870x2), osim toga nemam više para za novi os (lol) potrošio sve na sustav :P.

I jel velika razlika između dx9c i dx10?

tehnicki razlika je ogromna u korist dx10, al igre koje podrzavaju dx10 razlika je samo u tome da je dx10 sporij 20% od dx9.

ostani ti na xpu i kad dode win7 kupi ga.

glupo bi bilo ostat cjelo vrjeme na xpu, al i kupovat vistu sad kad je win7 pred vratima.

od miline tresu mi se jaja u gacama budi se azdaja
16 godina
neaktivan
Koji OS?

Znači uglavnom preformansa između navedenih sustava je skoro ista osim dx.

Ne zanimaju me one gluposti kao što su teme, bolji meni itd., to je zgodno ali ne isplati se dati novce na to.

Komp cu najvise koristiti za igrice pa me zanima iz kojeg os mogu izvući najviše fps, a ako je razlika 5 fps ili manje onda me to ne zanima.

Samo sam htio znati hoće li win xp home edition sp3 biti bottleneck za moj sustav?

npr imam 2 gb gpu memorije, hoće li ovaj os 'bottleneckati' grafulju?

i bi li se osjetila razlika kad bi npr. igrao crysis (ili gta4 itd.) na xp-u dx9 i win7 dx9 ili vista dx9?

Jedina druga opcija je da skinem win7 betu jer neam para za novi os.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cheezl kaže...

Znači uglavnom preformansa između navedenih sustava je skoro ista osim dx.

Ne zanimaju me one gluposti kao što su teme, bolji meni itd., to je zgodno ali ne isplati se dati novce na to.

Komp cu najvise koristiti za igrice pa me zanima iz kojeg os mogu izvući najviše fps, a ako je razlika 5 fps ili manje onda me to ne zanima. (1.)

Samo sam htio znati hoće li win xp home edition sp3 biti bottleneck za moj sustav?

npr imam 2 gb gpu memorije, hoće li ovaj os 'bottleneckati' grafulju? (2.)

i bi li se osjetila razlika kad bi npr. igrao crysis (ili gta4 itd.) na xp-u dx9 i win7 dx9 ili vista dx9? (3.)

Jedina druga opcija je da skinem win7 betu jer neam para za novi os. (4.)

(1.) Razlika ovisi od igre do igre - ali ako imaš tako dobru grafu šteta je ne iskoristiti je u potpunosti

(2.) Hoće - i to jako

(3.) Bilo bi razlika - ali ne toliko ogromnih

(4.) Već sam ti napisao prije ovo, mislim da je jako dobar savjet:

"Ja bi ovako napravio da sam na tvome mjestu - instalirao bi windows 7 RTM (jako je stabilna) i bio na njoj dok ne izađe original na tržište. Ako ti se windows 7 sviđa - kupiš je i već imaš iskustva s radom u njoj jer si bio na RTM-u, ako ti se 7 ne sviđa - stavi Vistu 64-bit SP1 (i još će ti vista najvjerojatnije pojeftiniti zbog izlaska windows 7)."

16 godina
neaktivan

A neznam, jedino ovaj win7 rtm jer stvarno neam para, stari neda vise.

A koliko bi došao taj win7?

17 godina
neaktivan
Cheezl kaže...

A neznam, jedino ovaj win7 rtm jer stvarno neam para, stari neda vise.

A koliko bi došao taj win7?

• Windows 7 Home Premium (Full): $199.99
  • Windows 7 Professional (Full): $299.99
  • Windows 7 Ultimate (Full): $319.99

Ali uzmi u obzir da RTM traje određeno vrijeme (dotada će 7 možda i nešto pojeftiniti). Možeš i skinuti piratski, ali ja sam imao samo loša iskustva s piratskim windowsima tako da ja ti to ne preporučam

16 godina
neaktivan

Na primjer kakva iskustva?

ili ću skinuti neki win7 besplatnu betu ili piratsku, evo upravo gledam na mininovi.

17 godina
neaktivan
Cheezl kaže...

Na primjer kakva iskustva?

ili ću skinuti neki win7 besplatnu betu ili piratsku, evo upravo gledam na mininovi.

S vistom i xp-om (sam imao masu problema): Rušenja, BSOD, blokiranje... Makar 100 puta više s vistom

16 godina
neaktivan
Koji OS?

ja sam imo sve pirstske os počevši od 95 pa sve do viste mislim nastaviti tradiciju s win7 i nikad problem

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2009 15:37 (RPG vs TENK).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RPG vs TENK kaže...

ja sam imo sve pirstske os počevši od 95 pa sve do viste mislim nastaviti tradiciju s win7 i nikad problem

Drago mi je zbog tebe - ja se držim originala. Na njima sam se doslovno preporodio

16 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
RPG vs TENK kaže...

Drago mi je zbog tebe - ja se držim originala. Na njima sam se doslovno preporodio

nikad u životu nisam probo orginal osim win7 rc

16 godina
neaktivan
Proz0r kaže...
Paolo2612 kaže...

... možda ti ne osjećaš jer imaš grafu od 256 ili 512 memorije, ali on ima 2GB grafičke memorije.

E vidiš to sam previdio... Ali još uvijek mislim da bi mogao pričekati sa kupnjom OS-a....

ROFL pa jednostavno skini ilegalku s interneta. ne shvaćam uopće zašto ljudi koji znaju za torrnete (i kužekompjutere) imaju originalne windowse pa ko da je microsoft neka plemenita firma lol.

17 godina
neaktivan
window-u-sobi kaže...
Proz0r kaže...
Paolo2612 kaže...

E vidiš to sam previdio... Ali još uvijek mislim da bi mogao pričekati sa kupnjom OS-a....

ROFL pa jednostavno skini ilegalku s interneta. ne shvaćam uopće zašto ljudi koji znaju za torrnete (i kužekompjutere) imaju originalne windowse pa ko da je microsoft neka plemenita firma lol.

A ti si još plemenitiji zato jer ih kradeš? LOL

Ja priznajem da nisam nevinašce i da većinu stvari imam piratske. Ali neki piratski i crackani softver nema šanse da ikad više stupi na moj PC - a to je OS, AV i ostali sigurnosni programi.

16 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

(..........)

Ja priznajem da nisam nevinašce i da većinu stvari imam piratske. Ali neki piratski i crackani softver nema šanse da ikad više stupi na moj PC - a to je OS, AV i ostali sigurnosni programi.

jel mi možeš reć razlog zašto plaćeš M$ 1000kn??? (il kolko već koštaju winsi) pa njihova podrška je bezveze. više informacija i problema riješim tu na forumu, nego kaj mi oni riješe, a nemoram ni spominjati da njihovo tako zvano riješavanje problema podrazumijeva da im ti postaviš pitanje a oni ti kažu "odite kod administratora ili na servis.", što u prijevodu znači platite nekome 500kn. a i sigurnosni programi su jednaki dal kupuješ (tj. uzimaš) pirat ili original, samo što original plaćaš.

16 godina
neaktivan
Koji OS?

Ma da, nemam ja para za orginalku... sljedi torrent

zna li iko neki dobar torrent kaj nema puno bugova?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cheezl kaže...

Ma da, nemam ja para za orginalku... sljedi torrent

zna li iko neki dobar torrent kaj nema puno bugova?

btjunkie, mininova ti je isto ok. al nemoj se ni trudit logirat na demonoid jer je čisto smeće, tj. ista stvar ko i svi drugi (koji su potpuno otvoreni javnosti!!!), samo što demonoid ima puno MANJE programa i općenito torrenta i uploadera je puno manje.

16 godina
neaktivan

Nene, znaš li neke windowse sa mininove (itd) kaj nemaju puno bugova da si skinem?

16 godina
neaktivan
Cheezl kaže...

Nene, znaš li neke windowse sa mininove (itd) kaj nemaju puno bugova da si skinem?

poslat ću ti link sa btjunkie-a kao poruku.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice