Instaliranje Viste

poruka: 24
|
čitano: 7.112
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Instaliranje Viste

Poštovani, imam problem sa nedavnim instaliranjem Windowsa Vista Home Premium na svoj PC. Naime, nakon što sam uočio da mi mrežna kartica ne radi odlučio sam reinstalirati drivere za istu i kako nije pomoglo probao sam sa reinstaliranjem Windowsa! Prilikom reinstaliranja i boot sa CD uređaja došao sam u par koraka do ekrana gdje se instalacija odvija i već pri prvom koraku: Copying Windows Files nakon samo 15 sekundi krenuo je u Expanding Files itd. Bilo mi je čudno i nakon nekih 10 (!?) minuta instalacija je završila... Naravno Windowsi nisu instalirani, ostao je samo desktop bez komandne trake i ikona, bez mouse pointera, nemoguće za raditi!

Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb L2 cache, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, VGA Ati Radeon HD 4870, 1024Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E, HDTV
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Instaliranje Viste

Iskreno sama instalacija VIste i ne traje duže - tipa oko 11min mi  treba da podignem sustav ponovno, jedino što se najviše čeka Windows Experience Index. Ali izgleda da tebi postavke nisu prošle normalno kod instalacije, pokušaj ponovno instalirati, ako se dogodi ista stvar okrivi medij koji imaš ili možda verziju win koju imaš (ne mislim na build nego u slučaju ilegale  :))

www.tehnicka-podrska.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Instaliranje Viste
thp kaže...

... pokušaj ponovno instalirati, ako se dogodi ista stvar okrivi medij koji imaš ili možda verziju win koju imaš (ne mislim na build nego u slučaju ilegale  :))

navedeni koraci ce mu uistinu puno pomoci.

Jesi formatirao disk nakon prve instalacije? Formatiraj disk na kojeg ti idu win i ponovi sve nacisto
Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded.
17 godina
neaktivan
Instaliranje Viste

Jel externa il interna mrezna kartica?

Ako je externa probaj instalirat windowze bez nje. A ak je interna zanemari moj post :)

I sacrifice so they can live my life, If necessary I'll give my life, No need crying at the end of my life,Just remember me right

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
thp kaže...

Iskreno sama instalacija VIste i ne traje duže - tipa oko 11min mi  treba da podignem sustav ponovno, jedino što se najviše čeka Windows Experience Index. Ali izgleda da tebi postavke nisu prošle normalno kod instalacije, pokušaj ponovno instalirati, ako se dogodi ista stvar okrivi medij koji imaš ili možda verziju win koju imaš (ne mislim na build nego u slučaju ilegale  :))

Probao sam instalaciju tri (3) puta i sve je isto. Nakon odabira posljednjih postavki u instalaciji odaberem desktop background i instalacija završi (normalno?), pojavi se desktop bez ikona, bez alatne trake, bez mouse pointera... Nemoguće za išta raditi na njoj... Imam Vista Home Premium legalno kupljeno, OEM.Mršti se
pixelatem kaže...
thp kaže...

... pokušaj ponovno instalirati, ako se dogodi ista stvar okrivi medij koji imaš ili možda verziju win koju imaš (ne mislim na build nego u slučaju ilegale  :))

navedeni koraci ce mu uistinu puno pomoci.

Jesi formatirao disk nakon prve instalacije? Formatiraj disk na kojeg ti idu win i ponovi sve nacisto
 Formatirao sam disk(ove) svaki put iznova prije install i opet isto!
n3r3d kaže...

Jel externa il interna mrezna kartica?

Ako je externa probaj instalirat windowze bez nje. A ak je interna zanemari moj post :)

Imam internu mrežnu karticu Realtek Ethernet...
Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb L2 cache, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, VGA Ati Radeon HD 4870, 1024Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E, HDTV
16 godina
neaktivan
Instaliranje Viste

OK. vjerujem da si sve već probao. Nakon sto se instalira vistica i sve to zavrsi da li dobijes ovaj dio sto sam rekao Windows Exp... ili ne. Ako je i to dobro prošlo kontam da bi vistica mogla biti u banani s nekim hardverom i rusit se sama pri instalaciji. No pokušaj to riješit možda na jedan glupi način. kada ti se pojavi desktop probaj prizvati task menager, pod njim pokreni "explorer" i zatim probaj kreirati novog user-a. Ako ništ od navedenog ne možeš, probaj rebootati komp i zatim u safe mode-u {poslje pots-a(bios-a) stisni F8 za izabrati safe mode} kreirati novog user-a. Cuo sam da je postojao problem kod instalacije Viste gdje su korisnici onisili znakove pod nazive i da se ti korisnici nisu mogli učitati kod boot-a windows-a. da li si ti tako nešto pokušao možda napraviti? Iskreno, moja topla preporuka bi bila da to još probaš, ako imaš legalne windoze da nazoveš 0800300300 ionako ih financiramo s kupovinom origigi windoza pa zašto ih ne bi onda i mučili. Ako ne dobiješ odgovor niti od njih onda kontam moramo krenuti od početka :)

www.tehnicka-podrska.com

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Instaliranje Viste

Naravno krivac za sve ovo btw. može biti i neki virus koji se nasadio na tvom računalu  i sa druge particije cijelo vrijeme hebe svježe instalirane windowse (probaj ubiti DEP na matičnoj ako imaš pa onda očistit računalo)

www.tehnicka-podrska.com

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Windows Experience Index!? Hm? Da pravo kažem i ne znam kada se to pojavljuje? Ne sjećam se da sam ga uočio prilikom instalacije! Da li je to na samome kraju instalacije? Da li se to čeka dok je desktop pokazan, a ništa se još ne može raditi na samome kompjuteru? Ako je to, Sunce mi je osvanulo sada! Odg plz

17 godina
protjeran
Instaliranje Viste

Koliko treba čekati da se pojavi Windows Experience Index ekran(i) nakon clean install Viste? Ja sam čekao minutu-dvije, možda treba više? Ako je u tome problem onda je riješeno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Instaliranje Viste

Nakon instalacije viste ti dodje da upises koirisnicko ime i lozinku, naziv racunala, i onda ti krene Windows Exp. nakon toga biti treba uci u vistu, nakon sto raspakira file-ove, kaze finishing installation da li ti baci mozda da upises user i pass ili ti to opce ne da. ako ti to ne dodje rebootaj komp udji sa f8 u safe mode, logiraj se kao admin i zatim jos stavi si novi user s kojim ces se logirati na windows u normalnom modu. Ja do sutra ujutro nece biti online jer idem na sastanak a ti ako nist ne uspijes javi se za sutra.

www.tehnicka-podrska.com

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Instaliranje Viste

Instalacija se jednostavno ne dovrši... Stane na desktopu poslije upisa username, computer name i odabira wallpapera! Trebalo bi krenuti sa "onim slikama i opisima na ekranu" poslije, ali ništa.Plač

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Instaliranje Viste

A nazovi microsoft i pitaj ih u  cemu je problem..

A jos bolje bi bilo da posudis od nekog windowse instaliras ih vidis dal sve radi i onda probas opet svoji vistu..naravno format svih HHD-ova i particija(ne quick nego pravi format)Iznenađen

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

OK! Probam još pa javim!

17 godina
protjeran
Instaliranje Viste

Ha, ha...! Trebalo je samo još pričekati 5-10 minuta, malo puno pa nisam razmišljao da instalacija NASTAVI sa WEI (windows experience index)... Lol sry

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Instaliranje Viste

:) dobar, dobar... pa zar nisi primjetio da testiranje dolje ima pomak.

www.tehnicka-podrska.com

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Jep... samo me malo zbunilo to što je krenuo u zadnji korak sa instaliranjem Viste, a da je pokazao desktop i ja mislio gotovo, to je to, Vista instalirana, i sad što: nemogu ništa raditi? Nego nisam se odmah sjetio da prati WEI... Zadnji puta sam instalirao u maju mjesecu...

16 godina
neaktivan
Instaliranje Viste

ma glavno da je problem rijesen. :)

www.tehnicka-podrska.com

0 0 hvala 0
16 godina
Instaliranje Viste

Evo da ne otvaram novu temu,imam na starom kompu vistu( za stavit na cd) ali nemam pržilicu(tj. pokvarila se) i nisam mogao stavit na dvd pa danas bio u hgspota i nemaju pržilica (tio san Pioner) i u još jednu trgovinu i nema, i sad kako se instalira Vista( Ultimate x64) na drugu particiju bez cd-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Instaliranje Viste

Možeš sa USB sticka!? Googlaj!

0 0 hvala 0
16 godina
vjeko kaže...

Možeš sa USB sticka!? Googlaj!

E nemam bs sticka sa 4 GB, imam ih par od 2 i 1 Gb, ima li neki nacin kao da se pokrene s računala!?
17 godina
neaktivan
Instaliranje Viste

Mislim da ne!

0 0 hvala 0
16 godina
Instaliranje Viste

Našao sam jedan  način na internetu(link).
Sutra cu pokusat, pa cu javit mozda nekom jos bude od pomoci.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Može se napraviti instalacija s usb-a ali malo ima više posla oko toga.Kad nađem pravi link javi a mislim da
ima i program koji to obavlja za vas.A evo i link.Moglo bi poslužiti i za vistu.

Private
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2009 23:26 (Private).
17 godina
neaktivan
markoal kaže...

Evo da ne otvaram novu temu,imam na starom kompu vistu( za stavit na cd) ali nemam pržilicu(tj. pokvarila se) i nisam mogao stavit na dvd pa danas bio u hgspota i nemaju pržilica (tio san Pioner) i u još jednu trgovinu i nema, i sad kako se instalira Vista( Ultimate x64) na drugu particiju bez cd-a.

Nema potreba za dodatnim surfanjem,ova tema je vec bila na forumu ovde:

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-softverske-teme/boot-usb/9322.aspx?page=0&jumpto=118235&sort=asc&view=flat

btw,ne kupuj Pioner,ne voli bas jeftikaner CD/DVD-ove. 
Q: What's tiny and yellow and very, very, dangerous? A: A canary with the super-user password.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice