Instalacija XP hdd problem
- poruka: 7
- |
- čitano: 3.390
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Potreban ti je via raid controler. To ti se obicno nalazi na samom CD-u od maticne ploce a ukoliko ne imas 100% na netu... posjeti www.viaarena.com te to prebacis na floppy disketu.
Dakle, kad ubacis CD od windowsa naravno s predhodnim namjestanjem u bios-u da ti boot s CD-a i kad zapocnes onaj početni proces u donjem dijelu (poput onog gdje ti je start na windowsu) tu ti pise da mozes stisnut F6 i jos nesto sad nebitno... Ukoliko se radi o SATA disku potrebno je da stisnes F6 te ubacis disketu koju si predhodno napravio sa tim raid controlerom (dakle, ukoliko nemas na cd-u od maticne kad si skines s neta taj raid pise ti uputstvo koji ces folder prebacit na disketu te ga prebacis). Pojavit ce ti se da biras koji windows želiš (naravno izaberes onaj za koji si predhodno skinuo raid) nakon toga instalacija je standardna... nije nimalo tesko... nakon određene procedure kad budes trebao restartovat komp pisat ce ti da izbacis disketu i to je to..
Nisam siguran za to sa dva DVD drivea, ali probaj!! Namjesti samo u biosu da ti primary boot device bude DVD drive 1, a secondary boot device DVD drive 2 ... onda započmi setup i kad ti kaže da pritisneš F6 trebalo bi prepoznat drivere na tom cd-u, probaj kao da je floppy disk..
PS: ovo napamet govorim, nisam nikad tako instaliravao..
Najvjerojatnije ti trebaju SATA driveri. Pogledaj ovdje:
http://www.bug.hr/forum/post/razni-hardverski-problemi/instalacija-windowsxp-sata-disk/161170.aspx
probo sam ovo sa disketom i sa n-liteom i nisam uspjeo sa disketom mi se javlja neki error.
sad zelim isprobati ovaj 3. korak
3) U BIOS-u se namjesti da hard disk radi u IDE (paralelnom), umjesto AHCI (serijskom) modu.
al neznam gdje su te postavke jel mozete pomoc
imam jedan problem....sve povezem lepo na motherboard.....ali kad ukljucim kompjuter nece da mi ocitava hdd a rezac dvd koj imam on ga ocitava a oba su sata....imam sata instaler...i da kad upalim komp klikce mi konstantno svakih par sekundi tak tak :))) kako da to namestim???