Instalacija windowsa

poruka: 5
|
čitano: 1.459
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Instalacija windowsa

Trebam instalirati xp na hp laptop, ima SATA disk i ne mogu da se sjetim šta ono treba namjesti? Sramim se

znam da ima neka ,,caka''

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.12.2008 2:37 (infirmity).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Instalacija windowsa

ako imas sata disk pokusaj namjestit u biosu nekako da ti cita sata disk ako postoji a ja mislim da bi trebalo bit pa postavi hard da ti ide na sata conector. kad instaliras ides restart pa Delete tipka onda namjestis u biosu sve pogledaj malo po biosu tamo bi ti trebalo bit to za hard a i stavis si odam da ti je first boot cd-rom a second hdd0 toliko koliko ja znam ako nista pitat cu ja jednog frenda on zna sigurno ali zasada je to sve sto mogu rec.

17 godina
neaktivan
Instalacija windowsa

Postoji opcija u biosu za prebacivanje sa AHCI na IDE način rada diska, a ako nemaš tu opciju onda moraš skinuti driver od SATA kontrolera (imaš ga vjerojatno na CD-u sa driverima, kojeg si dobio uz laptop) i integrirati ga pomoću nLite-a.

Inače ovakvo pitanje je več dosta puta postavljano na ovom forumu. Mogao si malo pregledati teme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Instalacija windowsa
infirmity kaže...

Trebam instalirati xp na hp laptop, ima SATA disk i ne mogu da se sjetim šta ono treba namjesti? Sramim se

znam da ima neka ,,caka''

Koja je maticna?
Imas opciju, da maticna sata disk ocitava kao ide.
Reci koja je maticna, pa cu probati naci pdf, da vidim di je tocno opcija
We are born naked, wet and hungry. Then things get worse.
16 godina
neaktivan
Instalacija windowsa

ne bi znala trenutno, jer će kod mene biti tek u petak, a inače laptop je C6730s - NA778ES, ako išta znači.

pretražila sam malo bolje ove teme ovdje, pa vidim da su se i drugi pitali.

Našla sam na neku stranicu, pa ako ima isto s tim problema, ili je malo ovako smotan kao ja stranica je:

http://www.laptoptestovi.com/Edukacija/uputstvo/Uputstvo-kako-instalirati-Windows-XP-na-SATA-hard-disk.html

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice