Trebam instalirati xp na hp laptop, ima SATA disk i ne mogu da se sjetim šta ono treba namjesti?
znam da ima neka ,,caka''
Trebam instalirati xp na hp laptop, ima SATA disk i ne mogu da se sjetim šta ono treba namjesti?
ako imas sata disk pokusaj namjestit u biosu nekako da ti cita sata disk ako postoji a ja mislim da bi trebalo bit pa postavi hard da ti ide na sata conector. kad instaliras ides restart pa Delete tipka onda namjestis u biosu sve pogledaj malo po biosu tamo bi ti trebalo bit to za hard a i stavis si odam da ti je first boot cd-rom a second hdd0 toliko koliko ja znam ako nista pitat cu ja jednog frenda on zna sigurno ali zasada je to sve sto mogu rec.
Postoji opcija u biosu za prebacivanje sa AHCI na IDE način rada diska, a ako nemaš tu opciju onda moraš skinuti driver od SATA kontrolera (imaš ga vjerojatno na CD-u sa driverima, kojeg si dobio uz laptop) i integrirati ga pomoću nLite-a.
Inače ovakvo pitanje je več dosta puta postavljano na ovom forumu. Mogao si malo pregledati teme.
ne bi znala trenutno, jer će kod mene biti tek u petak, a inače laptop je C6730s - NA778ES, ako išta znači.
pretražila sam malo bolje ove teme ovdje, pa vidim da su se i drugi pitali.
Našla sam na neku stranicu, pa ako ima isto s tim problema, ili je malo ovako smotan kao ja stranica je: