ne to nije taj komp to je moj sa kojeg se javljam a radim na ovoj ploči
MBO: ASRock N68C-S UCC
ne to nije taj komp to je moj sa kojeg se javljam a radim na ovoj ploči
MBO: ASRock N68C-S UCC
Odakle ti onda ideja da ti se moze pomoc ako mi ovdje trebamo gledat u cup da bi znali koja ploca ti radi problem ?
Ne mogu vjerovat..., pa prvo i osnovno je da navedes koja komponenta ti pravi probleme a ako nije navedeno logicno je za predpostaviti da je u pitanju ploca iz moj PC.
Ajmo jovonanovo... Driveri: http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=N68C-S%20UCC&o=XP
Odakle ti onda ideja da ti se moze pomoc ako mi ovdje trebamo gledat u cup da bi znali koja ploca ti radi problem ?
Ne mogu vjerovat..., pa prvo i osnovno je da navedes koja komponenta ti pravi probleme a ako nije navedeno logicno je za predpostaviti da je u pitanju ploca iz moj PC.
Ajmo jovonanovo... Driveri: http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=N68C-S%20UCC&o=XP
a sorry hebi ga to sam u cijelo zbrci i zaboravio
e a dali je moguće da sam instalirao win.na obe patrice jer dok sam pokušavao instalirati probao sam na ode patrice i sad kad se pc pali imam ponuđeno dva win.xp za start
Ako nemaš bitnih podataka na tom hardu fino kad počneš instalaciju obriši sve particije i kreiraj samo dvije i to za C disk recimo nekih 30-ak giga (na tu instaliraj Windowse) a ostalo nek bude D particija.
hvala svima koji su mi pomogli a tebi Ivo najviše sredi sam stvar radi kao švicarski sat jedino sam malo zezno napravio sam samo jedanu patricu od 30 gb ostalog prostora 220 gb nema nigdje ali nema veze sutra opet sve iz početka jedino ako ima kakav način da vrati ostali prostor da ne moram ponovno raditi windowse ako netko zna bio bi mu zahvalan do groba.
Sretan sam kao malo djete jer to su moji prvi win. a imam 31 god. pa to je strašno
...napravio sam samo jedanu patricu od 30 gb ostalog prostora 220 gb nema nigdje...
Pogledaj u disk managementu. Vjerojatno ti je tih 220gb ostalo pod unalocated i crno ti je označeno.
Control panel - Administrative tools - Computer management - Storage - Disk management
...napravio sam samo jedanu patricu od 30 gb ostalog prostora 220 gb nema nigdje...
Pogledaj u disk managementu. Vjerojatno ti je tih 220gb ostalo pod unalocated i crno ti je označeno.
Control panel - Administrative tools - Computer management - Storage - Disk management
Hvala ali ja sam sve to već jutros sredio u 7 sati radio ponovno sve sad je ok-e
e sad kako da napravim beckup win. i drivera
Imam problem. Pokušavam instalirati Windows XP SP2 na laptop HP pavilion DV1000.
Sve se učita, formatira, i onda kad se restarta komp dođe mi ova poruka:
Windows could not start because the following file is missing or corrupt:
<Windows root>\system32\ntoskrnl.exe.
Plesae reinstal a copy of the above file.
Probao sam i sa Windows 7 Ultimate i isto izbaci neku grešku.
Što da radim???
Probat ću pa javim...
nakon što sam formatirao disk C kod kopiranja podataka neke podatke sam morao preskočiti, zato što mi je pisalo da umetnem CD, a CD je bio umetnut. i kad mi se to kopiralo rastartao se i instalacu+ija se nastavila, ali mi se pojavilo: "STOP: c000021a (Fatal System Error) The Session Manager Initialization system process terminated unexpectedly with a status of 0xc0000034 (0x00000000 0x00000000). The system has been shut down."
molim vas za pomoć, početnik sam u tome
eeeee imam pitanje.... trenutno iam 32 bitni windows XP...i imam 6Gb rama...naravno nemrem ih korsiti pa me sada zanima jel svi moji programi koje treutno iam na kompu ( nero 10,avast,microsoft programi i neki programi za video i picture editing +neke igrice) hoce li mi raditi u x64bitnom windows Xp operativno msustavu ???????
HVALA!
eeeee imam pitanje.... trenutno iam 32 bitni windows XP...i imam 6Gb rama...naravno nemrem ih korsiti pa me sada zanima jel svi moji programi koje treutno iam na kompu ( nero 10,avast,microsoft programi i neki programi za video i picture editing +neke igrice) hoce li mi raditi u x64bitnom windows Xp operativno msustavu ???????
HVALA!
hoće bez problema ali da je oburnuto ne bi radili...pozzz
HVALA!
XP x64 je najzaebaniji MSov OS nakon Win ME. Nemoj to instalirati, rađe stavi Win7 x64 jer ćeš proplakati dok nađeš drivere i natjeraš to da radi.
hoće bez problema ali da je oburnuto ne bi radili...pozzz
Ako nađe drivere.
HVALA!
Sum mi ukrade misao ... Ako si XP x64 ''kupio'' ili to misliš na ''torrent marketu'' ,bolja opcija je Sedmica ,gdje će sistem sam skinuti 95% drivera!
Ako je u pitanju Genuine licenca ,puno sreće ...
OK,a ionako me buraz nagovorio da stavim sedmicu ,to cu sve obaviti na jesen .....
a jel ce ti svi programi raditi na 64 bitnoj sedmici ????
neki su rekli da cu kao imat nes probvlema s avastom ( antivirusom ) jer on zahtjeva kupnju nekog moda rada kada radi u 64 bitnom OS-u dok taj isti mod ne treba kupiti ako radi u 32 bitnom OS zato pitam....
neki su rekli da cu kao imat nes probvlema s avastom ( antivirusom ) jer on zahtjeva kupnju nekog moda rada kada radi u 64 bitnom OS-u dok taj isti mod ne treba kupiti ako radi u 32 bitnom OS zato pitam....
neće biti problema, radi normalno, ništa ne moraš kupiti
Pozdrav, zelim instalirati windows xp na svom laptopu ali kada bootam CD dodje do Starting your windows i onda iskoci onaj plavi error aka. `Blue Screen of Death` xD
Na laptopu imam Suse(Linux)
Ovakav je moj laptop!
EDIT:Uspio sam,stavio sam win 7 ^^
Pozdrav, zelim instalirati windows xp na svom laptopu ali kada bootam CD dodje do Starting your windows i onda iskoci onaj plavi error aka. `Blue Screen of Death` x
Vjerojatno ti je sata kontroler podešen za rad u sata modu. Prebaci da sata kontroler radi u ide modu (to napravi prije nego kreneš bootat xp).
Pogledaj na stranici proizvođača svoje matične ploče da li postoje driveri za 64 bitnu verziju sedmice za tvoju matičnu ploču.
Ok, ovako, pozdrav ekipa.
Situacija: Windows 7 ultimate, star godinu dana, nikad se nije rušio, ali je znatno usporen(vjerojatno zbog sitnijih virusa i ostalih gluposti). Na njemu su 4 računa(ne pitajte zašto).
Želja: Friška instalacija win 7 ultimate (formatiranje particije C: gdje su trenutni wini, i instalacija winija na tu particiju) , ukidanje svih računa i stavljanje na samo 1, minimalizacija svega.
PROBLEM: boot postavka je stavljena na 1st device CD/DVD, ali se prilikom pokretanja računala kada je već DVD sa winijima ubačen, pojavi greška. Točnije: ERROR - CODE 5 (mislim da je tako pisalo, ako treba mogu i pofotkat pa staviti)
Jednom vidio taj code 5 i nikad ga nisam riješio (na jednoj staroj slot 1 ploči). Neće da boota XP i gotovo. Sve Linuxe hoće, Winse ni čuti. Nešto sa BIOSom, ako se dobro sjećam. Možda ga treba flashati u krajnjem slučaju.
[edit] - spržio vagon CDa, od 98SE nadalje. Ništa. Probao sa različitim medijima i pržio kod frendova, ništa. Mijenjao cdrom i hdd. Ništa. Jbg :/
[edit 2] - to je ta ploča. http://global.aopen.com/products_detail.aspx?auno=299
Hmmm...jbno onda
Jer fora je u tome kaj sam ja prije win 7 imao win Xp, isto sve normalno radilo, nikad se rušilo nije, ali kad sam išao 'preko' win xp instaliravat win 7 sve je išlo normalnim tokom...a sad ne mogu nikak uć u instalaciju...
Pročitaj malo o plop boot manageru - http://www.plop.at/en/bootmanager.html#intro
On ima vlastiti IDE driver i neovisno o BIOSu učitava bootabilni medij. Ugl, dodavanjem plop-a možda bi mogao bootati DVD sa Sedmicom.
ljudi imam jedno pitanje...
nači ja meni se laptop nakrco svime i svačime i želi bi windowse ponovo instalirat .. dali ja mogu pratit samo ovaj tutorial ili moram pazit oko nečeg.. nije mi bitno sačuvat niš sa njega jer sam sve prebacio na vanjski hd.... znači sve bi briso sa njega
sry ako negdje već piše nisam baš pažljivo sve čito
ljudi imam jedno pitanje...
nači ja meni se laptop nakrco svime i svačime i želi bi windowse ponovo instalirat .. dali ja mogu pratit samo ovaj tutorial ili moram pazit oko nečeg.. nije mi bitno sačuvat niš sa njega jer sam sve prebacio na vanjski hd.... znači sve bi briso sa njega
sry ako negdje već piše nisam baš pažljivo sve čito
samo ubaci windows dvd, formatiraj hdd s ntfs (quick) opcijom i samo klikčeš next,continue itd..
znači pratim ovo.. fala na pomoći.. radio sam ovo na kompu ali nisam znao dali je za laptop sve ito ili treba neš drugo... kad sam radio na kompu bilo je velikih problema oko neta nadam se da sd neće bit
Problem je taj.
To je greška u samom CD čitači ili je kabel od cd/dvd čitača u banani. Rješenje: Drugi kebel i druga CD/DVD pržilica. I trebalo biti OK.