Obriši (delete) tu particiju na kojoj je XP i instaliraj Win7 na nju.
Instalacija Windows 7 operativnog sustava
- poruka: 2.252
- |
- čitano: 681.392
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
evo ovak imam jedno pitanje pa ak može pomoć
znaći imal sam insatliranu neku poljsku verziju windowsa 7 pa me smetalo kad palim i gasim da piše na poljskom
sad sam htio instalirati engl verziju. normalno nisam mogao formatirati disk. onda sam pomoću ubunta uspio formatirat disk, i sad kad sam instalirao windowse i slagao particije mogao sam iskoristit samo 470 GB, a disk ima 500 GB, gledao sam sad i u disk managmentu ali nema nigdje tih 30 GB
možda može neko pomoći??
Ne moze ti niko pomoci. Trgovci racunaju kapacitet u dekadnom a komp u binarnom brojnom sistemu. TO ti je pravi kapacitet.
Imam jedno pitanje.
Što mi se može dogoditi ako nemam aktivacijski key za windows 7.Ja sam na xp sam napravio update od 7
Imam jedno pitanje.
Što mi se može dogoditi ako nemam aktivacijski key za windows 7.Ja sam na xp sam napravio update od 7
za 30 dana če se ugasit inače tebi se neče ništa dogodit
Gdje mogu nabavit taj key
Imam samo jedno pitanje: kako da prebacim korisnički folder na drugu particiju tako da mi mape Glazba, Video, Dokumenti i ostalo budu na 2. particiji?
Imam samo jedno pitanje: kako da prebacim korisnički folder na drugu particiju tako da mi mape Glazba, Video, Dokumenti i ostalo budu na 2. particiji?
Evo ,ovako : KLIK
- ili, čarobni desni klik na željeni folder npr Glazba, properties, tab-location... -to mu je svrha. To je za pojedinačne foldere, za sve zajedno prati predhodni tutorial.
(uvjek kad se nešt 'traži' u windowsima, treba provjerit s desnim klikom...)
Evo za sve koji se možda nađu u sličnoj situaciji rješenje je sljedeće:
1. utipkajte cmd u start
2. desni klik run as administrator
3. upišite sljedeće:
attrib +r -s -h %USERPROFILE% /S /D
4. Enter i sve bi trebalo biti OK.
Čekaj ,jel ti to nisi bila promjenila putanju u registru?
Umjesto korisničkog profila ja sam izgleda bila premjestila samo dokumente na d: disk. Vjerovatno sam nešto krivo kliknula jer sad sam ponovila postupak i sve 5.
imam nekoliko pitanja:
1. mogu li instalirati windows ako nemam interneta? jer se ne spajam žičanim putem preko modema nego ću ubaciti onu pci karticu ili neki wireless usb.
2. je li kod svakog kompa potrebno prebaciti boot device na cd/dvd i sata achi na achi(ako je potrebno)
3.kako mogu napraviti 2 diska(particije) od npr. jedna za windowse od 80gb i druga za ostalo od 420gb? jeli se to radi prilikom instalacije windowse ili bi mogao i kasnije iz windowsa upravljati particijama?
imam nekoliko pitanja:
1. mogu li instalirati windows ako nemam interneta? jer se ne spajam žičanim putem preko modema nego ću ubaciti onu pci karticu ili neki wireless usb.
2. je li kod svakog kompa potrebno prebaciti boot device na cd/dvd i sata achi na achi(ako je potrebno)
3.kako mogu napraviti 2 diska(particije) od npr. jedna za windowse od 80gb i druga za ostalo od 420gb? jeli se to radi prilikom instalacije windowse ili bi mogao i kasnije iz windowsa upravljati particijama?
1. Možeš ,ali pošto Sedmica skida drivere prilikom same instalacije ,bolje je biti spojen. Uostalom ,probaj - upikni wi-fi i pokreni instalaciju.
2. Da ,obavezno! Nakon završetka ,lako u BIOS-u vratiš da se boota s hdd-a!
3. Sistemska particija se napravi u samoj instalaciji ,ostatak možeš i poslije!
Treba li nakon instalacije vratiti da se boota sa hdd?
ej,ljudi....ja sam novi tak da se ne kužim u ovo baš najbolje..ovako..ja imam windowse na cd-u pa me zanima jer ima veze ako nema update-a...?
sad sam kupio novu konfiguraciju pa me zato zanima...hvala na odgovoru
Treba li nakon instalacije vratiti da se boota sa hdd?
Odgovoreno ti je!!
ej,ljudi....ja sam novi tak da se ne kužim u ovo baš najbolje..ovako..ja imam windowse na cd-u pa me zanima jer ima veze ako nema update-a...?
sad sam kupio novu konfiguraciju pa me zato zanima...hvala na odgovoru
Updatei će se sami skinuti nakon završetka instalacije! Oni koji su Critical će se odmah instalirati ,ostale moraš sam!
Tvoje je samo da odlućiš koje hoćeš ,a koje ne!!
evo tu vam je sve:
Pozz svima ^^
Evo, kada ulazim u kompjuter, imam dva windows 7
Kako da imam samo JEDAN?
btw, hvala ^^
i da :D
nešto mi nije u redu sa monitorom :S
Instaliraj EasyBCD i uredi boot menu.
nadam se da nisi instalirao windowse po windowsima.
u tome slucaju najbolje da uradis clean install windowsa.
odlican tutor svaka cast na trudu.
samo ja imam neke ne tipicne probleme. dakle za vrijeme instalacije zapne mi na updejt dijelu i ne trza nakon duzeg
vremena izbaci pogresku da fali nesto i gotovo.
dakle recimo da koristim ne legalnu verziju tj vise njih i nijednu nemogu normalno instalirati (predzadnja je zavrsila instalaciju prvi dio instalacije i podesavanje registra ali nakon toga nece dalje).
zatim instaliram preko bootabilnog usb stika i ovo nije prvi put da to radim na taj nacin i prije je radilo bezprijekorno.
poceo sam sumnjat i na hardware al neznam sta bi moglo izazivat tako glupu gresku.
zahvaljujem na bilo kakvom odgovoru.
EasyBCD je ? :S
hej,ljudi..ja installiravam windowse koje imam na usb-u al mi ih ne želi prihvatit..kaj da radim?
molim brzi odgovor....pozzic
hej,ljudi..ja installiravam windowse koje imam na usb-u al mi ih ne želi prihvatit..kaj da radim?
molim brzi odgovor....pozzic
Za pocetak nam reci malo vise kako ih nece prihvatiti jesi stavio da se boot-a sa usb-a?
Ja sam pocetnik isto. Ovako Već imam win7 instaliran nezelim si dirat particije zelim da ostave ovako kako je sad c disk(100gb) i d disk(220gb) i sad kao želim ponovno instalirat, kad dođem do particija jel moram formatirat c Da mi se instalira win7 ponovno ili se to samo obriše stari i instalira novi win7. nEznam to a nezelim vise davat novce nekim servisima da mi ruše windows.
.... nEznam to a nezelim vise davat novce nekim servisima da mi ruše windows.
-ako želiš sam, moraš naučiti. Počni tako da npr pročitaš temu. To je smisao, ima više takvih tema...
Postavljanje pitanja ima smisla kad već nešto znaš, kad ti odgovor može pomoći. Ovako bi samo krenuo u instalaciju i vjerojatno ostao zaglavljen i razočaran (i obrisanih podataka..), pa bi nakraju zvao servisera...
Konkretniji odgovor (ako misliš da je to ono što tražiš) je, formatiraj disk/particuju. Ili razmisli i nauči nešto, pripremi se prije toga jer kasnije može biti kasno.
btw. siguran sam da nisi nikome dao novac da ti sruši windows (to možeš i sam...) već da ti podigne OS, koji je funkcionalan.
Velika razlika, jer ćeš iz prve uspjeti srušiti ga.... izborom opcije format.
Imam pitanje u vezi windowsa 7 tocno o particijama.
Zasto kad idem radit nove particije mi napravi neki disk unallocated space a velicina pise 0.0Mb?
Vidi slike.
Ps i jos jedno pitanje u vezi updata biosa. skinuo sam najnovij bios za Asus P5KPL-AM IN/ROEM/SI.
i updatao ga s asus update ultily koji je bio na cd s driverima za matičnu.
update biosa prosao je u redu
i sad je moje pitanje dali mogu biti siguran da nisam nista zahebao s tim updatom
znam da ovo 2 pitanje nema nikakve veze s ovom temom ali netko odgovori