Hoće li meni radit vista ultimate x86(neznam koji sp...2 ili 3) na mojim konfama?(Pišu u moj pc)
Hoće li radit?
- poruka: 36
- |
- čitano: 7.830
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Radit ce imas dobar komp za vistu, najnoviji je SP2.
moc ce 100%...samo da pitam: jel 32-bitni x86 a 64-bitni x64?
x64 nemoj stavljat, ne treba ti jel imas 2gb, samo za iznad 3,5Gb rama stavljaj x64.
fala vam puno vi jedini mislite da ja imam DOBAR komp
Ako si spreman uloziti jos malo, kupi jos 2 gb i stavi x64.
A ne bih bas rekao i da je P4 los kompjuter, jos poznajem ljudi koji imaju Durona i jos uvijek rade na njemu... A Vista ce piciti, pogotovo x64 ukoliko se odlucis na nadogradnju RAM-a.
jel brža 32-bitna ili 64-bitna vista? i u cemu je razlika osim u tome sto ova 64-bitna moze prepoznat do 128 GB RAM-a a ova 32-bitna 3.5???
A ne bih bas rekao i da je P4 los kompjuter, jos poznajem ljudi koji imaju Durona i jos uvijek rade na njemu... A Vista ce piciti, pogotovo x64 ukoliko se odlucis na nadogradnju RAM-a.

i onda, jel brza x64 ili x86?
Meni Vista SP2 x64 trosi od 1,06 Gb do 1,50 Gb u idle (trenutno samo sa otvorenim browserom). Teoretski je slicna brzina, ali mnogi kazu da im x64 radi brze, sto mogu potvrditi.
edit: i da, bez sidebarova i dockova ;)
ako kupim još 2 gb RAM-a hoću li baš morati tu x64???ili je izborno?
da li da stavim vistu x64, sa koristim x86. što s time dobivam, rama imam dosta, piše u moj pc. da li ću moći instalirat gta4, pes2009 i slične igre na x64.
da li ću imati problema sa većinom programa koji možda nisu za x64 i da li dobivam brži sustav ako prijeđem na x64 verziju viste.
ako imam 4 gb oce ju ova x84 prepoznat ili ce samo x64?
ako imam 4 gb oce ju ova x84 prepoznat ili ce samo x64?

X86 je 32-bitna verzija windowsa. Na toj verziji windows prepoznaje max. 3,25 GB Rama. Na 64-bitnoj verziji (x64) prepozna i do 125 GB Rama.
Moja preporuka je 64 bita (Vista), 7ica što imam je super sa 64 bitnim instrukcijama i sada konačno mogu imati onoliko rama koliko imam na ploči (6GB u mom slučaju)
da li da stavim vistu x64, sa koristim x86. što s time dobivam, rama imam dosta, piše u moj pc. da li ću moći instalirat gta4, pes2009 i slične igre na x64.
da li ću imati problema sa većinom programa koji možda nisu za x64 i da li dobivam brži sustav ako prijeđem na x64 verziju viste.
e ja sam do sad imo xp i hoće li mi ostat podatci kad prebacijem se na vistu?

hehe, x32 NE POSTOJI, postoji 32-bit, tj. x86 i 64-bit - x64.
znaci ovako.......tema se pretvorila u x32 vs. x64...nema veze....
ja imam los pc....(vidi moj pc).....imam proc koji radi na taktu 2.0 i ima jednu jezgru.....LOL
prije sam ima 512mb rama...ali sam kupio 2gb....sad bum isao kupiti jos 2 sta da onda bolje stavim.....x64 ili x32....
ja sam negdje na ovom forumu procitao da se na visti....(vjerovatno i na sedmici koju koristim) moze nesto napraviti.....
da vista(x32) prepoznaje max 4gb rama...