Dropbox brzina servera

poruka: 4
|
čitano: 2.414
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
offline
Dropbox brzina servera

Pozdrav svima! Trenutno koristim optički internet i brzina je sasvim pristojna. Dok dropbox koristim radi posla i preko njega skidam velike količine podataka, tipa do 400 Gb. Osobno koristim slobodnu verziju dropboxa, dok klijent s kojim radim koristi vjerojatno neki od profesionalnih planova. Ono što sam primjetio, da brzina nije nešto velika s obzirom na optiku. Trenutno skida cca 9 MB/s ajde cca 70+ Mbps, dok je optički internet 200 Mbps-a. Pa me interesira kakva su vaša iskustva s dropboxom, i brzinama, te da li možda osnovna verzija utječe na brzine? 

Hvala unaprijed. 

 
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Dropbox brzina servera

Teško ćeš na ikojem servisu imati 100% svoje brzine, obično je to oko 50% u najboljem slučaju ide do 70%. Ti trenutno imaš na dropboxu oko 9MB/s, a max. brzina ti je oko 25MB/s, znači oko 35% brzine.

Dropbox je u biti kao i drugi slični servisi (icloud, gdrive...) zamišljen kao sync servis i fokus mu je na background sinkronizaciji.

 

Usporedba sa drugim korisnicima ti neće previše pomoći jer taj download ovisi o puno faktora, uglavnom od cijele rute koja se kreće od tvog računala do dropboxa, znači tvoj ISP i svaki peer između.

 

Možeš za test pokušati spojiti računalo preko mobitela 4G/5G pa sa iste lokacije probaj koja ti je tako dropbox brzina.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2022 19:20 (mzopg).
 
1 0 hvala 0
23 mjeseca
protjeran
offline
Re: Dropbox brzina servera
Na free OneDriveu potegne prek 15MB. Uploada bude na 100%
16 godina
offline
Re: Dropbox brzina servera

 Hvala na iscrpnom odgovoru. Tak sam i predpostavljao da je i do servera i čvorišta i još tih faktora. Budem probal još testirati te brzine.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice