Debilan problem s boot-anjem

poruka: 4
|
čitano: 1.628
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
pitanje

počela mi se pojavljivat poruka..

"windows could not start because the following file is missing or corrupt:

\windows\system32\config\system"

i ispod toga još piše da pokušam reparirat winse blabla..

i tak, odem ja do repair konzole i napravim fixboot i fixmbr jer mi od ostalih opcija niš ne pada na pamet da bi mogle nekaj poboljšat..

izađem van, restartam i winsi se normalno bootaju.. komp radi cijeli dan, ugasim ga navečer, danas ga ujutro upalim -> ista stvar. napravim ova dva gore fixa i winsi opet rade.. ko tu koga? Smijeh

winsi su original xpsp3, svi apdejti redovno instalirani. neki dan je skinuo update (prije 2-3 dana), instaliro sam ga (nisam gledo kaj instaliram).. jel to povezano možda? antivirus i ant-spy se ne žale pa pretpostavljam da nije neka bakterija!?

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2009 10:39 (nixass).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a jesi probao napravit repair s cd-a?

ja sam prije koji tjedan imao isti problem s vistom i napravio sam repair s dvd-a i od tada radi u najboljem redu..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Debilan problem s boot-anjem

Oštećena ti je system košnica registria.

Postoji procedura za popravljanje gore pomenutog na linku ispod

http://support.microsoft.com/kb/307545

Izgleda komplicirano ali u stvati nije. Kopiraj naredbe u bach fileove da ne moraš pisati sve naredbe.

Alternativa ti je repair sa cd-a (kako je pomenu kolega u gornjem postu), ili formatiranje pa ponovno instaliranje windowsa.

17 godina
RE: Debilan problem s boot-anjem
autorov komentar

hvala na savjetima!

napravit ću najprije ovo kaj preporuča MS, vidjet ćemo kak bude sutra ujutro.. ak ne bude bolje (a nadam se da bude) idem na cijeli repair..

hvala još jednom Osmijeh

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice