Custom windowsi

poruka: 37
|
čitano: 7.002
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Custom windowsi

Onima kojima su se svidjeli linkovi koje sam dao, eo jedan crash course kako u jednom potezu instalirati Windowse sa svim service packovima, potrebnim driverima i programima.

Procedura uključuje nLite, 7TP i vašu osnovnu bateriju programa. Za ovaj postupak potrebno je dosta predranji, ali kad ih napravite imate jednistveni cd/dvd. On Vam tijekom instalacije Windowsa postavi sve service packove koje ste mu dali, instalira drivere, dane programe i transformira XP u Vistu/7. Sve u jednom potezu.

Ovdje Vam moram napomenuti da sve radite na vlastiti rizik i da Vam ne mogu jamčiti da će postupak u potpunosti uspjeti. Prvi dio postupka (nLite) sam radio i znam da funkcionira, dok drugi nisam (7TP). Transformaciju sam radio na već postavljenom sistemu i funkcioniralo je (vidi sliku).

Ako admini ovog foruma misle da sam u ovom postu napisao nešto što je nelegalno ili naveo nekoga da uradi nešto nelegalno, neka mi pošalju upozorenje, a ovaj post obrišu.

Pretpostavljam da svi imate svoju instalaciju Windowsa. Programi potrebni za ovu proceduru su vaša instalacija Windowsa, nLite i 7TP. nLite i 7TP su besplatni i mogu se naći na internetu. Nemojte pretjerivati s količinom programa.Pokušajte svest ih na minimum: audio/video player, kodeci, web preglednik, pdf, antivirus,...

1. Prvo skinite nLite, sve programe, drivere i service packove koje želite da Vam se instaliraju zajedno sa win;

2. Pripremite instalacijski CD od Windowsa;

3. Instalirajte i pokrenite nLite;

4. Pozabavite se svim postavkama u nLiteu koje modificiraju izgled Windowsa nakon instalacije: quick launch - da/ne, tema, firewall... sve te sitnice, jer kada instalirate Win, nećete se morati naknadno baviti s njima. Bilo bi dobro upisati i korisničko ime, područje, tipkovnicu, jezik, i ključ od Windowsa, tako da kada pokrenete instalaciju, možete ostaviti komp i kada se vratite sve će biti obavljeno. Nemojte biti nestrpljivi. Ako ovo dobro napravite, nećete se više morati mučiti s ovim stvarima;

5. Još smo unutar nLite-a; U stavci dodaj custom programe/drivere dodajte programe i drivere koje želite da se instaliraju zajedno sa Windowsima. Ne znam točno kako se zove stavka, ali nešto u tom smislu (davno sam to radio);

6. Kada ste definirali sve te sitnice, kreirajte boot cd i recite nLiteu da napravi *.iso image, ako je moguće;

7. Ostavite program da radi neko vrijeme. Ovisno o količini podataka, snazi Vašeg računala, radit će neko vrijeme. Tijekom ovog procesa će Vam tražiti da umetnete cd sa Windowsima, da ga odvedete do service packova i sl. Budite uz računalo dok se ovo radi;

8. Kada image datoteka bude gotova, učitajte ju u neki od virtual image programa (Alcohol, Daemon tools,...) ili snimite na cd ili ako je moguće/potrebno dvd;

NAPOMENA:

-za peti korak nisam siguran, pa ga preskočite ako niste ni Vi. Ako ga preskočite morat ćete nakon instalacije Windowsa instalirati potrebne drivere i programe koje želite.

-instalacijom programa i drivera, postojeće generičke drivere iz Windowsa zamijenjujete driverima i programima koje ste skinuli. Ako su izašli novi driveri, sa instalacijom Windowsa, ćete dobiti drivere iz vremena kada ste ih skinuli.

Pošto je ovaj post poprilično prešao granice crash coursa, integriranje 7TP-a u ovo što ste do sada napravili stavljam u idući post. Spamanje mi nije namjera, već imam nekakav osjećaj da ljudi ne vole dugačke postove. ;)

EDIT: Jako važna napomena: ovo nemojte raditi na računalu na kojem imate viruse, trojane i sličnu gamad, jer je velika mogućnosta da će vam isti zaraziti instalaciju Windowsa, ili Vam neće dozvoliti da ju dovršite.

I don't belong
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 12:00 (ne0n).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Custom windowsi

U ovom postu je opisana procedura kako staviti skin od Viste/Sedmice na instalaciju od XP-a. Pravila iz prethodnog posta vrijede i ovdje:

"Ovdje Vam moram napomenuti da sve radite na vlastiti rizik i da Vam ne mogu jamčiti da će postupak u potpunosti uspjeti. Prvi dio postupka (nLite) sam radio i znam da funkcionira, dok drugi nisam (7TP). Transformaciju sam radio na već postavljenom sistemu i funkcioniralo je (vidi sliku).

Ako admini ovog foruma misle da sam u ovom postu napisao nešto što je nelegalno ili naveo nekoga da uradi nešto nelegalno, neka mi pošalju upozorenje, a ovaj post obrišu."

Procedura:

1. Instalirajte i pokrenite 7TP (Seven Transformation Pack); pažljivo pratite upute koja Vam program ispisuje, jer Vam transformacija vjerojatno neće uspjeti;

2. Tijekom transformacije, 7TP će Vas pitati za opcije instaliranja dodatnih programa da bi se postigli efekti kao kod Viste/7: Orb, sidebar, transparentnost (Glass2k). Pažljivo pročitajte što Vam piše;

3. Negdje tijekom instalacije, 7TP će Vas pitati želite li promjene primijeniti na sistem ili instalaciju Windowsa. Ovo je jako bitno kao i sve što što Vam 7TP piše. Pratite uputstva pažljivo jer je moguće da Vam transformacija ne uspije zbog neke sitnice koju niste pročitali, a to zna biti frustrirajuće nakon svega što ste napravili;

4. Odaberite opciju da promjene želite primijeniti na instalaciju Windowsa;

5. Po mogućnosti, odaberite opciju da Vam program po završetku napravi *.iso image. U slučaju da nešto niste napravili kako treba, image možete promijeniti ili napraviti novi a stari izbrisati, dok cd/dvd ne možete promijeniti.

6. Spržite sve na cd/dvd i imate jedinstvene Windowse.

Postupak nije kratak a niti jednostavan. Potrebno je dobro poznavanje engleskog jezika i snalaženja u Windows XP okružju. Ako ste početnik, nemojte ovo raditi.

Uživajte!

EDIT: Jako važna napomena: ovo nemojte raditi na računalu na kojem imate viruse, trojane i sličnu gamad, jer je velika mogućnosta da će vam isti zaraziti instalaciju Windowsa, ili Vam neće dozvoliti da ju dovršite.

I don't belong
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 12:00 (ne0n).
15 godina
protjeran
Custom windowsi

mogu li se u tom nLite programu spremiti izmijenjene postavke windowsa ?

npr. da ugasim neke servise, stavim programe, maknem ih iz startupa, malo izmijenim registry i advanced options...

dali mogu onda takav windows spremiti i da bude takav nakon instalacije ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Gašenje servisa, izmjena start-upa, advanced options možeš mijenjati unutar nLitea i to u četvrtom koraku 3 posta prije ovoga( tamo gdje objašnjavam kako integrirati service packove, programe, drivere u instalaciju Windowsa. Registry ne znam da li možeš mijenjati, nisam probao a sve će ove promjene biti spremljene i aktivne kada postaviš Windowse.

I don't belong
16 godina
neaktivan

Svaka cast brate,,,Zna sam da neko mora  znat,,a i dobro mi je to sta postoje takvi programi..naravno moraju postojatCool,,sta sve nece napravit !Viče

Paty
16 godina
neaktivan
Glamdring kaže...

Na stranici ti slika slapa skače gore dole dok prebacujem tabove lijevo. Mozda je samo u safariju ?

izbor boja je stvarno jadan. no offense.vjerojatno zbog safarija kad u ie radi kako treba onda bi trebala i u safariju oko otga se nebudem zamarao rijetko ko koristi safari a u biti uskoro ide redizajn pa mozda bude bolje.

oko boja se slaze cijenim iskren komentar... hvala(mogao si i nesto predlozit)

16 godina
neaktivan
logic kaže...
blu kaže...
logic kaže...

Prvo pitanje: Koliko cesto radis reinstalaciju?

Drugo pitanje: od sat vremena rada racunara koliko vremena provedes buljeci u background i boot sliku.

Kad sam sebi odgovoris znaces zasto sam rekao da to ne vrijedi patnje.

P.S. sad vidjeh tvoj zadnji post?

Koliko imas godina?

Windowsi sluze da se njime nesto radi a ne da lijepo izgledaju. Barem vecini ljudi i makar igre igrali.

da   i ja tek sad vijdeh ovaj tvoj odgovor  i evo ti odgovora

s igicama na kompovima  sam se prestao igrati prije 10-12 godina još na 98-ci.jer imam ih od comoddorea na ovamo (od 1983)

iz razloga jer postaju presavrsene i prglupe (glupe jer su samo neko ubijanje ili razbijanje nepratim dovoljno a i ne zelim i nemam vremena)

a sta radim pa eto kad imam vremena osim sto sam na internetu i ponešto  radim kako ti to kazes,u nekim programima za modeliranje namjestaja (nekim koji rade na mojoj kanti) pozabavim se mnogo cime  i kad izgubim vrijeme na to.

I barem jednom mjesecno reinstaliram winse hocu da to bude kako treba.

i isto tako kad nekom to drugom radim(a radim cesto) zelim sve na jednom mjestu i da bude savrseno,

a godiste sam 1970 pa ti racunaj koliko j eto godina

Jednom mjesecno? Zasto zaboga? Program za modeliranje namjestaja je koji posto i ja imam neki VR100 ili tako nesto.

zasto jednom mjesecno zato sto cesto nesto isprobavam mudrujem a neda mi se igrati sa deinstaliranje i slicno kad to nije to...

program za modeliranje je acron i imam neki stariji 3d kitchen

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2010 20:32 (blu).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice