2 OS-a na 1 kompu

poruka: 5
|
čitano: 1.922
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
2 OS-a na 1 kompu

Svi oni koje žele imati 2 OS-a na jednom kompu započetak moraju skinut ovaj program, putpuno je free. Instalacija je jednostavna.

LINK- http://www.skidajmo.com/hr/Usluzni/VirtualBox/

Naravno morate i imati OS (Win 7, win xp, ubuntu itd.) ali u .iso file-u ili na CD-u ili pak na USB-U. 

Evo upute kako to napraviti.

Ako je potrebna pomoć slobodno pitajte. Nadam se da će vam se svidjeti.  {#}

karlo hlišć

0 6 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: 2 OS-a na 1 kompu

Krasno. Možeš imati i više od 2 OSa tako, nigdje ne spominješ da je riječ o virtualizaciji, da ti OSevi nemaju iste performanse kao oni koji su "normalno" instalirani, da 3D (igre) gotovo i ne radi... Uz milijardu i jedan tutorial o virtualizaciji što na internetu, što ovdje na forumu, ti daš link na nekakav video i to bez ikakvih informacija. Ako nešto želiš objasniti i pokazati ljudima, moraš se i malo potruditi.

P.S. Jesam li ja jedini koji iz dna duše mrzi video tutorijale? Ne možeš ništa naučiti na taj način. Pretraživanje nula bodova, seeking je smrt, copy/paste koji je ponekad neophodan ne postoji... U 99% slučajeva narrator je neki klinac sa pištavim glasom, kvaliteta slike je na razini kalkulatora, popratni tekstovi i dodatna objašnjenja i ne postoje... Djeca danas bježe od knjiga i općenito pisanih materijala kao da su kuga. Bili bi najsretniji kad bi i taj "poslić" iz videa netko obavio umjesto njih.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina
neaktivan
Re: 2 OS-a na 1 kompu
Sum_of_all_fears kaže...

P.S. Jesam li ja jedini koji iz dna duše mrzi video tutorijale? Ne možeš ništa naučiti na taj način. Pretraživanje nula bodova, seeking je smrt, copy/paste koji je ponekad neophodan ne postoji... U 99% slučajeva narrator je neki klinac sa pištavim glasom, kvaliteta slike je na razini kalkulatora, popratni tekstovi i dodatna objašnjenja i ne postoje... Djeca danas bježe od knjiga i općenito pisanih materijala kao da su kuga. Bili bi najsretniji kad bi i taj "poslić" iz videa netko obavio umjesto njih.

Naravno da nisi jedini, mislim da sam pokušao učit Python na youtubeu i nakon 2-3 videa mi je došlo da počmem lupat glavom od zid, jednostavno presporo idu. Rijeto kad su mi video tutorijali korisni. Kao što kažeš pisani materijali su najkorisniji jer sam biraš koliko ćeš brzo ić, a i kad nešto želiš opet pročitat jednostavno to nađeš. Baš sam zbog toga uzeo kindle (upravo čitam knjigu o C-u).

13 godina
neaktivan
2 OS-a na 1 kompu

a da jednostavno prvo instaliras windowse i nakon toga neku linux distru,samo gurnes cd i odaberes install beside windows,minutu participiranja i eto ti dva stvarna osa na kompu

Teorija je kad se sve zna, a nište ne funkcionira. Praksa je kad sve funkcionira, a nitko ne zna zašto
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
2 OS-a na 1 kompu

YT tutorijali mogu biti jako zamorni i uglavnom to i jesu, posebno kad se nasadi neki govornik.  video uraci prolaze dobro kod zajednice koja zna sto gleda.  mi ih radimo za potrebe bloga i za potrebe ultimativne av teme.   ciljano za tu publiku.  svakom sa strane je to vec neshvatljivo.

moja filozofija YT klipica

- ne mrcvari

- napravi Cut na svemu sto je visak

- ne prelazi 7-8 min

- ubrzaj video ,gdje je nepotrebno buljit par minuta u prazno

i neka slika bude ok.  ja radim HD 1080p.  nazalost na Tubi je masu sranja.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.3.2012 19:51 (torrente).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice