AMD Radeon performanse na novom Linux 3.12 kernelu

poruka: 10
|
čitano: 1.769
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Najnoviji Linux 3.12 kernel donosi znatan porast performansi na AMD grafičkim karticama.Koga zanimaju detalji nek posjeti dolnji link, ukratko odma se vidi osjetan skok FPS-a u raznim igricama a tu su i druga poboljšanja te puno zakrpa raznih bugova te ispravljenih prijašnjih problema.Cool

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=amd_linux312_preview&num=1

"There's several AMD Radeon DRM changes in Linux 3.12. Among the highlights for this next Linux kernel release includes Radeon HD 8000 "Sea Islands" Dynamic Power Management (DPM) and Active State Power Management (ASPM) support, support for AMD "Berlin" APUs that are based upon the Radeon GCN architecture, a major ring handling clean-up, removal of old 3D blit code to now handle buffer object moves with the CPDMA/sDMA engines, and lots of bug-fixes."

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Moj PC  
6 0 hvala 6
15 godina
neaktivan

Super,jedva čekam da instaliram neku distru sa tim kernelom.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

čim je u kernelu znači da se radi o otvorenom driveru. i dalje će to biti lošije od zatvorenog vlasnočkog 

al, ovo je zanimljivo:

Likely due to the change how buffer object moves are happening, the OpenGL performance for Radeon GPUs is faster with the Linux 3.12 kernel. With benchmarking done today from an AMD Radeon HD 4870 "RV770" graphics card with Mesa 9.3 Git and running Ubuntu 13.10

... pa to je Dragina grafička :)

iPhone:You're holding it wrong. Always!

6 0 hvala 3
13 godina
protjeran

To je ubrzanje na 1680x1050.

Što nisu testirali na Full HD, kakav monitor ima 99% okorjelih FPS (ubojica) gejmera, :D pa se ubrzanje ne bi ni vidjelo.

A, A5, B5, C#5, D, D5, Dm, E, E5, F#5, F#m, G#5, G#D5, G5
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 12:05 (Budokai).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: AMD Radeon performanse na novom Linux 3.12 ker
g12356 kaže...

Super,jedva čekam da instaliram neku distru sa tim kernelom.

Pa dogradi postojeću na novi kernel.

@Drago (ako čita): Očekujem ponovljeni test s novim kernelom.{#}

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
hrvooje kaže...

čim je u kernelu znači da se radi o otvorenom driveru. i dalje će to biti lošije od zatvorenog vlasnočkog 

al, ovo je zanimljivo:

Likely due to the change how buffer object moves are happening, the OpenGL performance for Radeon GPUs is faster with the Linux 3.12 kernel. With benchmarking done today from an AMD Radeon HD 4870 "RV770" graphics card with Mesa 9.3 Git and running Ubuntu 13.10

... pa to je Dragina grafička :)

Meni je nekaj drugo puno zanimljivije,Nevinašce za sad su test odradili na to staroj grafetini te grafičkoj arhitekturi i to je vjerojatno napravljeno ciljano bez greške.Vjerojatno postoji razlog zakaj ovaj prvi test nisu odradili, na nekoj novijoj grafi sa "AMD GCN grafičkom arhitekturom" u odnosu na ovu staru HD 4870 grafulju.{#}

Budokai kaže...

To je ubrzanje na 1680x1050.

Što nisu testirali na Full HD, kakav monitor ima 99% okorjelih FPS (ubojica) gejmera, :D pa se ubrzanje ne bi ni vidjelo.

Da ta rezolucija je miljama daleko,Izlanuo se od 1920-1080 moš mislit velike razlike kad na vrbi rodi grojzdje fučkaj ga.Mogel si i nekaj smislenije prigovori ali šta zapravo, uostalom nema se tu kaj prigovarat pa nisu testirali na 1280-720 jer to bi onda bilo skroz bedasto no ovak tu uopče nema problema.Cool

13 godina
protjeran
rambox kaže...

Da ta rezolucija je miljama daleko,Izlanuo se od 1920-1080 moš mislit velike razlike kad na vrbi rodi grojzdje fučkaj ga.Mogel si i nekaj smislenije prigovori ali šta zapravo, uostalom nema se tu kaj prigovarat pa nisu testirali na 1280-720 jer to bi onda bilo skroz bedasto no ovak tu uopče nema problema.Cool

Fućkaj ga ti i tovari smajliće {#}

Miljama je daleko, i pitanje je; zašto u današnje vrijeme nisu testirali na Full HD rezi ?

Evo ti primjer na brzinu Crysis warhead ; 5750 vs 4780 grafičke na 1680x1050 vs 1920x1080, pa ti reci da nema razlike.

Ja govorim da su u tom testu namjerno išli na manju rezoluciju da bi pokazali kao su nešto s novim kernelom u grafici unaprijedili, no da su pichili na full HD ne bi se vidjela gotovo nikakva razlika od prijašnjeg kernela.

Eto ti ga na...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 21:25 (Budokai).
17 godina
Budokai kaže...
rambox kaže...

Fućkaj ga ti i tovari smajliće {#}

Miljama je daleko, i pitanje je; zašto u današnje vrijeme nisu testirali na Full HD rezi ?

Evo ti primjer na brzinu Crysis warhead ; 5750 vs 4780 grafičke na 1680x1050 vs 1920x1080, pa ti reci da nema razlike.

Ja govorim da su u tom testu namjerno išli na manju rezoluciju da bi pokazali kao su nešto s novim kernelom u grafici unaprijedili, no da su pichili na full HD ne bi se vidjela gotovo nikakva razlika od prijašnjeg kernela.

Eto ti ga na...

Ak misliš da je Phoronix nekaj namjerno htio sakrit,Nevinašce pa kakvog bi to smisla imalo jel oni su malo pametniji nek kaj ti misliš uglavnom pa to je Linux ti bokca a ne test na Windowsima jel? Pa Linux kernel 3.12 uskoro izlazi službeno, pa če neko drugi ili sigurno taj poznati Phoronix onda opet testiran ali sad Full HD rezoluciji a uskoro če ič i test sa novim AMD GCN grafama jel.Šta bi zapravo sad s tim dobili, da recimo skrivaju istinu pa sve če bit jasno i vidljivo vrlo brzo ja tebe uopče ne razmem nikak.

Ti si totalno profulal metu skroz jel, i onda ideš na neke eventualne muljaže čuj nije ti to Anandtech(i njihove muljaže iz prošlosti Powered by Intel mito i korupcija) jer to su njegove slike ili usporedbe koje si okačil.Dok sam pisal ovaj post jel ponovo sam zaviril na Phoronics, i eto malo su updejtali prijašnji test i dodali novi članak(drugi Link ispod)pogledaj dolnji prvi link pa onda ove nove njihove fotke koje sam okačil ispod. Dakle kaj si ti oni rekel malo prije jel, da na 1920-1080 neče bit nikakve razlike Linux kernel 3.11 vs Linux kernel 3.12 u odnosu na 1680-1050 rezoluciji?{#}Izlanuo se

http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTQ4NjE

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=linux_312_performance&num=1

Ma jok na 1920-1080 nema nikakve razlike jel:D Ma jok na 1920-1080 nema nikakve razlike jel:D
Normalno opet na 1920-1080 nema nikakve razlike fučkaj ga sad:) Normalno opet na 1920-1080 nema nikakve razlike fučkaj ga sad:)
15 godina
neaktivan
rambox kaže...

Meni je nekaj drugo puno zanimljivije,Nevinašce za sad su test odradili na to staroj grafetini te grafičkoj arhitekturi i to je vjerojatno napravljeno ciljano bez greške.Vjerojatno postoji razlog zakaj ovaj prvi test nisu odradili, na nekoj novijoj grafi sa "AMD GCN grafičkom arhitekturom" u odnosu na ovu staru HD 4870 grafulju.{#}

Testiran je samo r600 driver, trebao je biti i r300 ali ispalo je da ove promjene na to njega nisu imale utjecaja.

Radeonsi driver koji pokriva GCN čipove je još uvijek slabašan pa zato nije ni testiran, nikakva misterija i teorije zavjere.

Budokai kaže...

Eto ti ga na...

Zato što je to testiranje drivera a ne grafičkih čipova kao takvih. Rezolucija u kojoj će grafička kartica nešto crtati na ekran se drivera u velikoj većini slučajeva ne tiče. Driverov posao je hraniti grafičku karticu podatcima. Prema tome, u testiranjima se stvari postavljaju tako da određeni nedostatci u driveru postanu veoma vidljivi (recimo loš shader kompajer, loš buffer management, kojekakve druge neučinkovitosti...).

Long story short: zna se prilično dobro koliko su testirani čipovi stvarno sposobni (budući da se to može vidjeti iz dobro optimiziranog Catalysta na windowsima) pa poanta ovih testova nije provjeriti koliko koji GPU može potegnuti, nego koliko su open source je driveri brzi i optimizirani a to najviše dolazi do izražaja u testovima koji su ograničeni brzinom samog procesora (to je obrnuti benchmark od onoga na što je većina naviknuta).

U biti na prilično si dobrom tragu sa ovim svojim postom. A danas je i iskopan uzročnik boljih perfomansi, radi se o boljem CPU power upravitelju (stari je često downclockao procesor čak i kada ne treba što je dosta narušavalo perfomanse drivera).

What Andy giveth, Bill taketh away.
13 godina
protjeran
rambox kaže...
Dakle kaj si ti oni rekel malo prije jel, da na 1920-1080 neče bit nikakve razlike Linux kernel 3.11 vs Linux kernel 3.12 u odnosu na 1680-1050 rezoluciji?{#}Izlanuo se

http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTQ4NjE

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=linux_312_performance&num=1

Ma, taj linux je za entuzijaste i developere poput @rustweavera

Za nas kočijaše dobar je i Windows 7 a može i 8.1 uskoro (nije ni taj loš) {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice