Outlook 2010 - greška sa fontom kada se šalje bcc

poruka: 6
|
čitano: 2.791
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Dragi svi,

sa jednog kompjutera (Win 7, Office 2010 Pro Plus) se šalje mail gdje su ljudi u BCC-u i uvijek se umjesto hrvatskih dijakritičkih znakova pojave simboli ili kineski znakovi.

Zbog čega se to događa, na ostalim kompjuterima sa istim konfiguracijama se to ne događa i da li ima kakvo rješenje?

Font je Calibri 11

Hvala

Na slici 2 primjera kako se na kraju pošalje mail:

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.10.2012 14:07 (West).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Outlook 2010 - greška sa fontom kada se šalje

bar u grubo gdje da počnem troubleshoot ... kad se šalju normalni mailovi (to, bez bcc i npr cc) nema problema sa fontom. 

BCC ljudi se kopiraju iz nekog word dokumenta...

16 godina
neaktivan

Ovo izgleda kao problem s encodingom - kod slanja mailova s hrvatskim dijakritičkim znakovima, potrebno je koristiti Unicode (UTF-8, preporučljivo) ili ISO 8859-2 kodne stranice (8859-2 u programa koji ne podržavaju Unicode) - pa pri slanju odaberi odgovarajuću kodnu stranicu. Usput, troubleshooting treba početi s navođenjem programa koji se koristi za slanje i primanje emaila - moguće je da se radi i o bugu u programu (kažeš da se to događa kada se koristi polje BCC).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

U naslovu piše Outlook 2010, te u tekstu da je dio Offica 2010 Professional Plus, svi updatei instalirani. Na ostalim računalima se to ne događa, te korisnik kaže da mu se to događa samo kod slanja maila kad stavi ljude u BCC, inače ne.

Ja pretpostavljam da se možda problem pojavi kada kopira baš te određene ljude iz tog specifičnog word filea.

16 godina
neaktivan

Moja isprika - bio sam umoran kada sam pisao post.

Moguće je da se promijeni encoding pri kopiranju (vjerojatno bi to značilo da se radi o nekom bugu) - neka proba utipkati adrese ručno (barem par njih ako ih je mnogo) i provjerite javlja li se problem. Usput provjerite kojim se encodingom šalje mail.

Znam da postoji problem s Outlookom u kojem prikazuje japanske ili kineske znakove u naslovnoj traci (title bar), te problem u kojem prikazuje nazive foldera u Open/Save dijalogu kineskim znakovima umjesto latinicom, ali za problem s BCC-om nisam čuo.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
13 godina
neaktivan

Izgleda da dolazi do problema samo kod kopiranja iz tog worda ... vjerojatno se promijeni encoding.

Hvala u svakom slučaju.

Lijep pozdrav

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice