Open Office page numer

poruka: 6
|
čitano: 10.873
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Open Office page numer

Ovako mozda izgleda glupo pitanje, ali nakon mnogo godina koristenja MSO presao sam na Open office i za sad je sve relativno isto kao i na MS, sem jedne stvari numerisanje stranica, nikako ne mogu da prokuzim kako se radi, ako neko ima iskustva nek slika gdje da trazim.Hvala unaprijed -.-.

http://s7.ba.gladiatus.org/game/c.php?uid=21829
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Open Office page numer

Kako još nema niti jednog odgovora, probat ću ja iako ne koristim OpenOffice nego LibreOffice. Vjerojatno je slično ili isto. Ako hoćeš zaglavlje (Header) onda prvo umetni zaglavlje Insert->Header. Ili podnožje (Footer). Umetanje broja stranica je Insert->Fields->Page Number. Numeriranje stranica može osim brojeva biti i slovima (A, B, C...) - označi broj stranice, desni klik, odaberi Fields i odaberi Format. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 21:31 (zOOm).
16 godina
protjeran

Hvala :) to je to uspio sam.

http://s7.ba.gladiatus.org/game/c.php?uid=21829
13 godina
neaktivan
Open Office page numer

Pozdrav,

Dakle imam problem prikom stvaranja tablice sadržaja(table of contents) u open officeu.Kada kreiram tablicu  uzmu mi se vrijednosti page numbera iz footera,a trebale bi mi vrijednosti iz headera( stranice su različito numerirane i u headeru i footeru).

Bio bih jako zahvalan kad bi mi netko rekao gdje mogu promijeniti te postavke( pitanje je mozda banalno al stvarno ne zelim vise gubiti vrijeme trazeci te postavke).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Open Office page numer

Pozdrav svima!

Dobio sam .odt dokument od 6 stranica gdje treba ubaciti numeraciju. Prva polovica dokumenta mora imati rimske brojeve u zaglavlju, a druga polovica obične brojeve u podnožju. Ono što mene zanima je kako da mi obje polovice započinju brojati od 1? {#}

Znači želim dobiti nešto slično ovome: I, II, III, 1, 2, 3

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2012 20:20 (saftek&makaroni).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
saftek&makaroni kaže...

Pozdrav svima!

Dobio sam .odt dokument od 6 stranica gdje treba ubaciti numeraciju. Prva polovica dokumenta mora imati rimske brojeve u zaglavlju, a druga polovica obične brojeve u podnožju. Ono što mene zanima je kako da mi obje polovice započinju brojati od 1? {#}

Znači želim dobiti nešto slično ovome: I, II, III, 1, 2, 3

U LibreOffice-u bi to išlo ovako:

1. otvori Stilovi i formatiranje, Stil stranice , klikni negdje na dokument i vidjet ćeš koji stil stranice se koristi, klikni na taj stil

2. klikni na Novi stil iz odabira i unesi ime stila

3. pozicioniraj se na početak teksta za koji želiš drugi stil, posebno numeriranje

4. odaberi u izborniku Ubaci, Ručni prekid i odaberi Prijelom stranice, odaberi naziv novog stila stranice i ako hoćeš označi i dodaj broj stranice

5. sada je tekst podijeljen, stil izmjeni na onom ekranu Stilovi i formatiranje - desni klik, Izmjeni, na kartici Stranica odaberi oblik - brojevi, slova, rimski brojevi... i klikni na gumb Primjeni.

Nadam se da ćeš se snaći, uglavnom vrlo je jednostavno, treba prekid stranice, novi stil i izmjena stila, redoslijed nije bitan.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2012 22:53 (zOOm).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice