Exel - linkovi

poruka: 8
|
čitano: 1.484
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Exel - linkovi

e ovako trebam pomoć ili tutorijal za exel 2003

imam bazu u nekom sheet-u sa brojevima i pored broja ime i prezime osobe,  i sada želim da u drugom sheet-u upišem broj a on mi izvuće samo Ime i prezime iz baze i linka na 3 lokacije tj da se automatski tamo ispiše kako da to napravim??

isto tako napišem prodano 10 komada u kockicu a na kraju mi se napiše koliko je prodano koja je cijena sa pdv-om i bez pdv-a automatski se izračuna i upiše na 2 ili 3 lokacije??

molim pomoć HVALA

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Exel - linkovi
zoki07 kaže...

e ovako trebam pomoć ili tutorijal za exel 2003

Pogledaj može li ti pomoći VLOOKUP funkcija

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
14 godina
neaktivan
Exel - linkovi

i još nešto trebam funkciju da upisom podatke u čeliju mi se automatski upisuje isti podatak u  susjednu čeliju, da netrebam upisivati ponovno istu vrijednost nego mi se upisuje na dva mjesta?

0 0 hvala 0
17 godina
zoki07 kaže...

i još nešto trebam funkciju da upisom podatke u čeliju mi se automatski upisuje isti podatak u  susjednu čeliju, da netrebam upisivati ponovno istu vrijednost nego mi se upisuje na dva mjesta?

ako nešto upišeš u ćeliju A1, a trebaš to isto i u B1 onda samo u B1 upišeš formulu:

=A1

i to je to!

14 godina
neaktivan

super hvala fkt je jkednostavno čuda se mogu raditi hvala

14 godina
neaktivan

kako napraviti isto to ali da mi se kopira cijeli stupac ne čeliju po čeliju nego sve?

hvala

16 godina
neaktivan

Recimo, upišeš u ćeliju B1 formulu =A1, nakon toga u donjem desnom kutu ćelije B1 imaš mali crni kvadrat, postaviš se sa kursurom na njega, stisneš i držiš lijevu tipki miša i vučeš prema dolje, sve do one ćelije do koje želiš imati podatke.

14 godina
neaktivan

znam kužim te ali neće ki prihvatiti kada to napravim i povučem oznaci mi se kao plavi pravokutnik oko onoga kaj oznacim i neće mi kopirati podatke samo na prvu čeliju hoce

mislio sam dali ima nešto slično kao funkciju SUM kada oznacim bilo koje čelije ?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice