znači kad odaberem filter mjeseca da dobijem sumu tog mjeseca ili mjeseci koje odaberem i tako sa osobama :)
Koristi Excel funkciju SUBTOTAL.
Postavi formulu =SUBTOTAL(109;F13:F31)
znači kad odaberem filter mjeseca da dobijem sumu tog mjeseca ili mjeseci koje odaberem i tako sa osobama :)
Koristi Excel funkciju SUBTOTAL.
Postavi formulu =SUBTOTAL(109;F13:F31)
koristim sumif da zbrojim po odabranom kriteriju određeni stupac.
Da li se može napraviti da mi izbaci zbroj određenog stupca, ali po dva kriterija. i to ne mislim u istom stupcu, nego jedan kriterij je recimo u stupcu A, a drugi kriterij je u stupcu B. Suma je od stupca C.
EDIT:
Nisam našao funkciju, ali imam riješenje. Dodao sam još jedan stupac sa funkcijom AND koja vraća true/false za svaki red. I onda koristim SUMIF gdje provjeravam taj novi stupac.
zna netko koji je ovo tocno font?
ako je u Excelu tablica mogao bi biti Calibri
Postoji li kakva funkcija koja je slična switch/case iz c++?
trebam jednu formulu za excel.....
primjer
čelija
B1=3,B2=5,B3=A;B4=4.......-u čeliji npr.C10 ima formula =IF(A4<>"";IF(D6="S";B1&B2&B3&B4;"")) i dobije se rezultat u čeliji C10 (35A4)
sad me zanima ta čelija C10......koju formulu trebam da upiše npr. u čeliju D10 "dobro" ako u čeliji C10 nema znaka "B",a ako ga ima "nije dobro" ili ništa)
P:s..ne trebam odgovor.....funkcija ISNUMBER radi što mi teba
........... Ipak sam riješio, ......
[EDIT:]
Nisam baš siguran da je OK.
Jesi li probao upisati 21,6 cm u C2 ili slične varijante.
Što ti formula vraća kao rezultat?
=IF(AND(B5>=0;B5<241,1);(INDEX('S-7'!B15:K41;MATCH(TRUNC(List1!B5)+1;'S-7'!A15:A42;1);MATCH(MOD(TRUNC(List1!B5)+1;10);'S-7'!B14:K14;0))-INDEX('S-7'!B15:K41;MATCH(TRUNC(List1!B5);'S-7'!A15:A42;1);MATCH(MOD(TRUNC(List1!B5);10);'S-7'!B14:K14;0)))*(List1!B5-TRUNC(List1!B5))+INDEX('S-7'!B15:K41;MATCH(TRUNC(List1!B5);'S-7'!A15:A42;1);MATCH(MOD(TRUNC(List1!B5);10);'S-7'!B14:K14;0));"ERrOR")
Eto je! Kilometarska! List1B5 gdje upisivam letvu u cm. S-7 tablica sa svojim rasponom i redovima i stupcima. Formula se, praktički, sastoji od index, match, mod i trunc formula, kombiniranih u zagrade, te sam još dodao ERrOR ako se upiše neka apstraktna vrijednost.
Sad mi treba, kako naći visinu u spremniku za danu količinu goriva? Npr. 33.333 L
Mislim da je nemoguće, al pošto nijesam excel expert.... sve je moguće:)
Ponovo, tablica je nepromjenjiva. Znači, imam prvi stupac visine u desetinama cm a iznad prvi red jedinice centimetra. Unutar toga su razbacani brojevi količina, a baš nema niti jedan iznosa 33.333. Stoga, mislim problem je kako naći NEAREST(najbliži), pa onda treba naći u kojem redu i stupcu se nalazi taj "približan" broj.... uhh
Ponovo, tablica je nepromjenjiva. Znači, imam prvi stupac visine u desetinama cm a iznad prvi red jedinice centimetra. Unutar toga su razbacani brojevi količina, a baš nema niti jedan iznosa 33.333. Stoga, mislim problem je kako naći NEAREST(najbliži), pa onda treba naći u kojem redu i stupcu se nalazi taj "približan" broj.... uhh
To što je tablica nepromjenjiva ne spriječava te da na pomoćnom radnom listu kopiraš s nje podatke i rasporediš ih kako tebi odgovara. Nešto sam dodao u tutorijalu na ovu problematiku pa vidi jel ti odgovara. Kako na osnovu količine litara goriva saznati dužinu na mjernoj letvi, na tebi je da u nastavku "izdumaš" za milimetre ili da pitanje postavišovdje.
To što je tablica nepromjenjiva ne spriječava te da na pomoćnom radnom listu kopiraš s nje podatke i rasporediš ih kako tebi odgovara. Nešto sam dodao u tutorijalu na ovu problematiku pa vidi jel ti odgovara. Kako na osnovu količine litara goriva saznati dužinu na mjernoj letvi, na tebi je da u nastavku "izdumaš" za milimetre ili da pitanje postavišovdje.
Ozgrid.com = Nema Džabe Ni U Stare Babe!
A ovo na tvojoj stranici, nemam kad, radim, bacit ću bulje večeras.
Hvala, unaprijed!
Mislim, da sam dužan excel radni list od prije :) http://www.datafilehost.com/d/01ecf22a
Trebam sad pomoć oko grafikona.
Kako da mi prikaže postotke unutar ovih boja od naftnog derivata, Ali da mi ostanu vrijednosti tisuće litara na osima?
Znači, kada sam uzimao podatke samo sam označio stupce A do D. Kako sad da mi prikaže postotke, ali hoću zadržati ove vrijednosti u litrama na osi grafikona? I hoću bez ovih ukupnih vrijednosti; znači, samo stupce BCD i FGH, i da bude Legenda označena kao na slici, a ne %ED %BMB ...
Hvala.
Pozdrav, imam jedan problem u excelu pa ako netko zna rješenje bio bi mu jako zahvalan.
Zadatak glasi :
Da li je moguće u Excelu napraviti da ti Excel izračuna koliki je škart i koja je najbolja kombinacija da škarta ostane što manje.
Imam širinu platna (x)= 6000mm te visinu (y) = 4000mm,
ta platna trebam porezati (mm) npr.
1. x=600 y=1200
2. x=800 y=1200
3. x=1400 y=800
4. x=300 y=400
5. x=1000 y=2400
6. x=2200 y=400
Da li je moguće da mi on izbaci najbolje riješenje koje je najbolje rezati tako da mi što manje škarta ostane.
Unaprijed Hvala,
Pogledaj Cut List in Excel.
Ovdje imašonline
Hvala šuno na odgovoru...sad sam dosao doma s posla pa ću pogledati...
još jednom hvala.
Zadatak ako je u C2 upisano "Dubrovnik" treba napraviti funkciju koja će to provjeriti i ispisati dubrovnik u npr E2, a ako u c retku ne piše Dubrovnik treba ispisati "NE"
Može pomoć oko ovoga? Kako uopće napraviti da nešto ispiše? Imam zadatak gdje treba usporediti postotak i isppisati ocjenu ali ne kontam kako se to radi
Kako uopće napraviti da nešto ispiše? Imam zadatak gdje treba usporediti postotak i isppisati ocjenu ali ne kontam kako se to radi
Koristi Excel funkciju IF
=IF(C2="?";ako je to istina tada ispiši "?";ako nije istina ispiši "nešto drugo"). S obzirom da se radi o tekstu obavezno stavi pod navodnike
BTW: vidi primjere na linku
Hvala puno
Eh sada imam problem sa prosjekom ocjena
rezultati ispita su dani u postocima, zadan je i kriterij, uz pomoć funkcije treba ispisati ocjene
=IF(D3>0,5;2;IF(D3>0,65;3;IF(D3>0,8;4;IF(D3>0,95;5;1)))) ovako sam pokušao i rješenja daje samo 1 i 2, u čemu je greška
Hvala puno
Eh sada imam problem sa prosjekom ocjena
rezultati ispita su dani u postocima, zadan je i kriterij, uz pomoć funkcije treba ispisati ocjene
=IF(D3>0,5;2;IF(D3>0,65;3;IF(D3>0,8;4;IF(D3>0,95;5;1)))) ovako sam pokušao i rješenja daje samo 1 i 2, u čemu je greška
Zato što si prvo provjerio da li je veće od 0.5. Ako je DA onda ti daje 2, ako je NE onda ti daje 1.
Sve ostale provjere ti nemaju smisla jer ako je veće od 0.65 onda je veće i od 0.5.
Pokušaj staviti prvu provjeru da li je veće od 0.95, pa 0.8 i tako dalje prema manjem postotku.
ovako sam pokušao i rješenja daje samo 1 i 2, u čemu je greška
Pogledaj primjer sa ocjenama
Zaštićen file lozinkom
Sve isto, samo sad pokazuje 5 ili 1
Sve isto, samo sad pokazuje 5 ili 1
ovaj probaj
=IF(D3>0,95;5;IF(D3>0,8;4;IF(D3>0,65;3;IF(D3>0,5;2;1))))
Zaštićen file lozinkom
Pa piše tamo u ostalim postovima da je lozinka "2e"
BTW: formula kolege dRoID uz male izmjene
=IF(D3>=0,95;5;IF(D3>=0,8;4;IF(D3>=0,65;3;IF(D3>=0,5;2;1))))
Uz to možeš koristiti i imenovani raspon podataka
Tada bi mogao koristiti Excel VLOOKUP funkciju
Pa bi formula izgledala ovako
=VLOOKUP(D1;ocjene;2;FALSE)
Trebam pomoć pri štampanju, naime, štampam nešto u obliku knjige. Papir je format A3 koji se sastoji od dvije A4 stranice. Imam kao i kod svake knjige naslovnicu, prvu stranicu...... Kod sastavljana mi je potrebno da su mi lijeva i desna strana jedna pored druge (zbog preglednosti - red na lijevoj stranici mora odgovarati redu na desnoj stranici - slika: kod sastavljanja).
Onda sam razbacao stranice na način da kad štampam duplex dobijem dobar raspored stranica (slika:ovako sam slagao do sada). Sve je bilo ok dok sam imao 4 stranice, vanjsku i unutrašnju i nije bilo preoblem to ručno isprebacati, ali sad bi ih trebao dvadesetak. U Wordu sam pronašao kako ovo napraviti (u trenutku kad sam sastavio prvu tablicu u Excelu prije ... ajooooj 20 godina .... ne radim tablice u Wordu, iako trebaju biti 2*2, rađe ubacim Excel objekt).
Sve tablice su mi je u jednom sheet-u.
Sve tablice su mi je u jednom sheet-u.
Pa nije problem kreirati tablicu u Wordu. Možeš li ti postaviti Excel file za download i postavi pitanje što želiš?
Pa nije problem kreirati tablicu u Wordu. Možeš li .....
Je, probaj usput nešto izračunati u tablici u Wordu (ne mislim na zbrajanje i oduzimanje).
Link za datoteku: https://dl.dropboxusercontent.com/u/44932900/proba%20tiska.xlsx
Ako ištampaš prvi sheet na A3 štampaču sa duplexom nećeš dobiti oblik knjige.
Ištampaj drugi sheet i dobiješ knjigu, stranice su ispravno poredane.
Sad, imam 20 stranica....
Može li se iz Excela ištampati 'knjiga' (što nisam pronašao na netu) ili (kao što sam pronašao) trebam kopirati stranicu po stranicu u Word?
excel nije grafičarski alat.. ispis riješi opcijom u driveru (folding..) ili print u npr .PDF (printer, npr PDFcreator) pa iz njega na printer.
drugi način je neki 'grafičarskiji' program, word, publisher, corel, ilustrator.. bilo što što može podržati linkanje s excelom. To ovisi i o verzijama, problemi..
Može li se iz Excela ištampati 'knjiga' (što nisam pronašao na netu) ili (kao što sam pronašao) trebam kopirati stranicu po stranicu u Word?
Podržavam sve što je rekao kolega @ishus
Probaj u Wordu insertirati Excel SpreadSheet i u njemu vrši kalkulacije, ili kopiraj tablicu iz Excela u Word, pa sve to posloži kako treba i zatim
Zahvaljujem!
Molim pomoc! Zanima me kako da napravim formulu koja ce mi od nekih brojeva izvuc koji se brojevi najcesce ponavljaju i koliko puta?Npr od brojeva 1,2,3,1,2,4, da mi napise broj 1 se ponavlja 2 puta broj 2 se ponavlja 2 puta broj 3, 1 i broj 4, 1.. Hvala.
Npr od brojeva 1,2,3,1,2,4, da mi napise broj 1 se ponavlja 2 puta broj 2 se ponavlja 2 puta broj 3, 1 i broj 4, 1.. Hvala.
Neznam da li radiš na izradi ponavljanja LOTO brojeva, no ponavljanje brojeva u nekom rasponu možeš izračunati formulom npr. u ćeliji D2
=COUNTIF($A$1:$A$100;C2)
gdje su brojevi koji se ponavljaju u stupcu A a broj koji ti je uvjet (za koji tražiš koliko puta se ponavlja) u ćeliji C2. Isto vrijedi i za ponavljanje brojeva u rasponu ćelija.
Ovu formulu kopiraš prema dolje a u stupcu C postaviš brojeve za koje tražiš ponavljanje.
Također funkcijom LARGE možeš prikazati one koji se najviše ponavljaju ili ih rangirati funkcijom RANK.