Vanjski HDD umjesto unutarnjeg

poruka: 11
|
čitano: 6.091
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Dakle ovako, imam vanjski disk od 1.5tb i slažem novu konfiguraciju te bi htio uštediti na hdd-u tako da umjesto unutarnjeg koristim vanjski (1.5tb imation disk), taj disk bi koristio za storage i instalaciju igara, programa itd. (windowsi, autocad i bf3 će biti na ssd-u), je li to moguća varijanta i je li taj vanjski disk bolje rješenje od 1tb Samsung spinpoint F3?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Vanjski HDD umjesto unutarnjeg

Isti problem imam i ja upravo...:D.....pogledao sam testove koliko je brz taj vanjski kada je spojen na satu....dao mi je jako dobro rezultate i stavljam ga unutra....xD.....jel to onaj 1,5TB u gumenom kučištu???

Bockavis love u all...xD
14 godina
neaktivan
Bockavis-CrOs kaže...

Isti problem imam i ja upravo...:D.....pogledao sam testove koliko je brz taj vanjski kada je spojen na satu....dao mi je jako dobro rezultate i stavljam ga unutra....xD.....jel to onaj 1,5TB u gumenom kučištu???

Je.

14 godina
neaktivan

svakako ga stavi unutra imam ja taj mali u gumi ali od 2,5" od 320 i samsung je unutra.....a za veliki neznam ili to ili HITACHI ali posto ti je to na obican usb di nemozes bas nesto puno dobiti.....de ti njega lijepo na toplo stavi unutra i neka se on "dinsta"...xD

Bockavis love u all...xD
15 godina
TheShadow kaže...

Dakle ovako, imam vanjski disk od 1.5tb i slažem novu konfiguraciju te bi htio uštediti na hdd-u tako da umjesto unutarnjeg koristim vanjski (1.5tb imation disk), taj disk bi koristio za storage i instalaciju igara, programa itd. (windowsi, autocad i bf3 će biti na ssd-u), je li to moguća varijanta i je li taj vanjski disk bolje rješenje od 1tb Samsung spinpoint F3?

Ako je spojen na USB, makar i 3.0 to i dalje neće biti brz kao kada je spojen na satu.

17 godina

moguće je, no to bi trebalo spajati putem USB3 ili eSATA... jer ti to nema nikakvog smisla, ono što bi dobio s SSD-om, izgubio bi na sporom USB 2 prijenosu na vanjski disk...

odnosno, bolje je ne kupiti SSD već kupiti neki brži HDD... kupovina SSD-a radi brzine boota nema nikakvog smisla (to je zadnje zašto bi trebalo kupovati SSD)

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
igy kaže...

moguće je, no to bi trebalo spajati putem USB3 ili eSATA... jer ti to nema nikakvog smisla, ono što bi dobio s SSD-om, izgubio bi na sporom USB 2 prijenosu na vanjski disk...

odnosno, bolje je ne kupiti SSD već kupiti neki brži HDD... kupovina SSD-a radi brzine boota nema nikakvog smisla (to je zadnje zašto bi trebalo kupovati SSD)

zasto bi to trebalo spojiti sa e sata ili usb 3.0.. kad od zeli napraviti od externog interni tako da ga makne iz kučišta i "prišarafi" u komp i ima jako dobar hard disk.....

evo sta sam ja napravio i meni je poslužio jako dobro....

slika: http://imgur.com/2Eu29

Bockavis love u all...xD
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 12:25 (Bockavis-CrOs).
17 godina
Bockavis-CrOs kaže...

zasto bi to trebalo spojiti sa e sata ili usb 3.0.. kad od zeli napraviti od externog interni tako da ga makne iz kučišta i "prišarafi" u komp i ima jako dobar hard disk.....

zato što hoće programe i igre instalirati na vanjski, a kupuje ssd da bi dobio performanse - to je nespojivo

usb 3 i esata daju veće brzine prijenosa

15 godina
Bockavis-CrOs kaže...
igy kaže...

Ja sam po njegovom postu shvatio da on želi vanjski spojiti normalno na usb i da mu to bude zamjena za interni disk. To može ako će ga spajati barem na eSata. Ak oće biti na usb 2.0 onda to nije dobro.

A ako on misli disk iz vanjskog diska ubaciti u komp i normalno ga spojiti na sata port onda samo napred.

14 godina
neaktivan

ja sam mislio da on konta da njega spojit na satu unutra..(sto mi je logički)...nisam skonto za SSD mislim da je to još ipak mao preskupo.....

Bockavis love u all...xD
17 godina

preskupo ili ne, ideja je bezveze, ako već kupuje ssd onda nek programe instalira na njega

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice