RAID 0 ''problem''

poruka: 32
|
čitano: 13.817
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RAID 0 ''problem''

Nije problem, ali možda postane. {#}

Dakle, kupio sam nove diskove Samsung Spinpoint f3 500 GB i stavio ih u RAID 0.

E sad, radi se o ostalim diskovima. Znam da ne moraju svi diskovi biti u radi polju, no kada sam radio raid 0 polje morao sam i druga dva diska staviti u raid ready da bi ih mogao koristiti. 

Što to znači, da li ih ipak mogu "vratiti" iz toga "stanja" i koristiti kao diskove izvan polja ili su možda i sada isto izvan samo to mora biti tako postvljeno? I ako mora, a ako se bilo koji od tih četiri diskova pokvari da li onda mogu spojiti jedan od ta dva koji nisu u raid 0 na drugi komp i normalno koristiti sve podatke sa njih?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.1.2011 23:05 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
RAID 0 ''problem''

Pozdrav! Jel mi može itko pomoći?

Kupio sam nedavno WD 5002AALX hard koji je prije moje kupnje radio u RAID 0 polju.

Kako nikad sam nisam postavljao (ni razmontiravao) RAID polje, ne znam kako sada natjerati Windowse 7 da uopće vide disk prilikom instalacije.

Kada sam taj disk ukopčao kao sekundarni zajedno sa svojim dosadašnjim (starijim i manjim hardom WD 3200AAKS) i pokrenuo Windows XP s tog starijeg diska, ovaj novi se nalazi pod other devices (ne pod hard diskovima) i naveden mu je kapacitet od 931GB?!

Imam ploču MSI P43-C51, novi BIOS na njoj i nemam nikakvih iskustva s RAID-om... Please help!

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 21:27 (KingPentiumLeoric).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice