Računala i sa SSD i sa HDD

poruka: 1
|
čitano: 1.332
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
offline
Računala i sa SSD i sa HDD

Dakle, sve više i više imamo računala koje dolaze sa dva ugrađena diska  (SSD i HDD). Obično je SSD za operativni sustav i programe koje želimo da se što brže pokreću, a HDD više kao storage.

 

Trazim jednostavan software, koji će nakon instalacije operativnog sustava (Windows 10) na SSD, omogućiti na najjednostavniji mogući način da odredim da se folderi iz profila (Documents, Pictures, Videos.....) prebace na HDD sa SSD-a, te defaultni folder za instalaciju programa (Program Files) ubuduće prebace na HDD. Znači, ne govorim o migraciji kompletnog profila, ili migraciji kompletnog Program Filesa, nego samo navedenih foldera, i budućih instalacija programa.

 

Znam da se to ručno može odraditi u Windowsima 10 bez problema, a često i prilikom instalacije mogu ručno odrediti gdje će instalacija ići (npr. umjesto C da ide na D:/Program Files) ali htio bih to automatizirati. Čini mi se da bi program trebao biti krajnje jednostavan ali ja ga nikako ne mogu naći. Čini mi se da bi takav program trebao biti sastavni dio "borbenog kompleta" za SSD, a možda i dio nekog budućeg OS izdanja.

 

pozdrav i hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.1.2018 11:54 (vedri2).
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice