Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.198
|
čitano: 3.292.845
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Koji SSD?

Neki dan instalirao Win 7 na novi ssd Kingston KC300 120GB pa sam napravio par testova (slike dole).

Ovo su Windows-i bez bilo kakvih updejta.

Ako netko misli da su brzine lose ili nesto drugo molio bih da to napise - zahvaljujem

Konfiguracija:

CPU: 

- Phenom II x4 965 BE@3.9Ghz

- Thermaltake Contac 29 BP

GPU: 

- SAPPHIRE HD 6950 Dual Fan

RAM: 

- 8GB@1333Mhz Transcend

MB: 

- Gigabyte GA-990XA-UD3

SSD:

- Kingsoft KC300 120GB

HARD DISK: 

- Seagate 250 

NAPAJANJE: 

- XFX Core Edition 80+ 450W

KUCISTE:

- Frontier Shinobi

LCD: 

- Samsung 226BW (1680x1050)

- Se7en x64

AS SSD AS SSD
ATTO ATTO
CrystalDisk CrystalDisk
HD Tune - Benchmark HD Tune - Benchmark
HD Tune - Info HD Tune - Info
HD Tune  - Health HD Tune - Health
SSD LIfe SSD LIfe
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Re: Koji SSD?
CyberDemonVZ kaže...

Samsung SSD 840 EVO Series 500GB Basic-Edition

http://www.computeruniverse.net/en/products/90518378/samsung-ssd-840-evo-series.asp

Oko 1.500 kn

Može se pronaći (dosta) jeftinije? Kod ovih sam već kupovao pa znam da su pouzdani, pa ako je mala razlika ne isplati mi se tražiti dalje.

Ima kakva Austrijska/Njemačka nabava.net? :)

Kupovao sam i ja kod njih (CU) i isplati se samo ako uzimas vise stvari. Kad uracunas dostavu izade te malo vise od 1700kn, a kod nas najjeftiniji u UZi-u + njihova dostava, 1783kn.

Ti se isplati gnjavit radi 80-tak kn, pogotovo u slucaju ako prdne, pa ga moras slat na garanciju? CU ti daje samo 2g. gare na SSD.

Jedan nas kolega je u CU kupio RAM i morao ga slat nazad (bio tvornicki neispravan), jadan je cekao 1,5 - 2mj. dok mu nisu poslali novi. Strasno!

Mislim, znam da gledamo na svaku kunu, ali ponekad cu radije platit i vise ako sam siguran da cu garanciju moci rijesit u 1-2 tjedna najvise.

16 godina
Koji SSD?

Samsung 120 gb EVO Basic ili ADATA premier pro sp900 128gb ??

ADATA ima bolje nazivne brzine,ali gledam po netu da je samsung u praksi bolji. 

Oba imaju 3 godine garanciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
izvone kaže...

Samsung 120 gb EVO Basic ili ADATA premier pro sp900 128gb ??

ADATA ima bolje nazivne brzine,ali gledam po netu da je samsung u praksi bolji. 

Oba imaju 3 godine garanciju.

Samsung.

16 godina
neaktivan
Koji bi SSDić od 120 ili 180 gigica bio taman za više od 5 godinica star DELL STUDIO 1537 laptopić? Nutra je Intel Pentium Dual Core procesorčić i Intel čipsetić sa SATA priključkićem druge generacije? Koristi ga moja malena sestrica i u zadnje vrijeme ju jako nervira brundanje 5 godina stare WD škorpije od 160 gigica, koja je po mojoj procjeni već jednom nogicom u grobeku. Pošto mi je sestrici uskoro brzdej, a ja volim kupovati korisne stvari na poklon, koji bi mi SSDić preporučili da upiknem u ovaj muzejski primjerak. Ne pratim hardveraj već oko godinu dana zbog pomanjkanja para i totalni sam njub za aktualno stanje na tržištu. Molim vas da mi preporučite više modela da možem birati jer ne znam još di ću kupovati SSDić, a ne drže svi dućani istu robu pa trebam plan B, C, D i E, ali ni F, G i H nisu na odmet ako uopće ima toliko SSDića koji valjaju.

HVALA EKIPA! #POMOZITEBURAZU
“Choose your battles wisely. Life is too short to spend it on warring. Fight only the most, most, most important ones, let the rest go.”
16 godina
neaktivan
Koji bi SSDić od 120 ili 180 gigica bio taman za više od 5 godinica star DELL STUDIO 1537 laptopić?
“Choose your battles wisely. Life is too short to spend it on warring. Fight only the most, most, most important ones, let the rest go.”
16 godina
neaktivan
Koji bi SSDić od 120 ili 180 gigica bio taman za više od 5 godinica star DELL STUDIO 1537 laptopić? Nutra je Intel Pentium Dual Core procesorčić i Intel čipsetić sa SATA priključkićem druge generacije? Koristi ga moja malena sestrica i u zadnje vrijeme ju jako nervira brundanje 5 godina stare WD škorpije od 160 gigica, koja je po mojoj procjeni već jednom nogicom u grobeku. Pošto mi je sestrici uskoro brzdej, a ja volim kupovati korisne stvari na poklon, koji bi mi SSDić preporučili da upiknem u ovaj muzejski primjerak.
16 godina
neaktivan
Ne pratim hardveraj već oko godinu dana zbog pomanjkanja para i totalni sam njub za aktualno stanje na tržištu. Molim vas da mi preporučite više modela da možem birati jer ne znam još di ću kupovati SSDić, a ne drže svi dućani istu robu pa trebam plan B, C, D i E, ali ni F, G i H nisu na odmet ako uopće ima toliko SSDića koji valjaju.

16 godina
neaktivan
Forum mi ne dopušta da stavim cijeli upit u jedan post i zato sam ga razlomio na 3 dijela + objašnjenje.

Moderatori imajte razumijevanja. Hvala! :)
12 godina

Prvo reci koliko bi potrosio na ssd? 

Osobno ako bi isao na 2xx GB model onda Crucial MX100

180GB je neisplativo zbog cijene

Od 1xx modela gledaj Samsung Evo, HyperX Fury, Adata SX900 to bi bili cijenovno do 600kn 

15 godina
The Man kaže...
Koji bi SSDić od 120 ili 180 gigica bio taman za više od 5 godinica star DELL STUDIO 1537 laptopić? Nutra je Intel Pentium Dual Core procesorčić i Intel čipsetić sa SATA priključkićem druge generacije? Koristi ga moja malena sestrica i u zadnje vrijeme ju jako nervira brundanje 5 godina stare WD škorpije od 160 gigica, koja je po mojoj procjeni već jednom nogicom u grobeku. Pošto mi je sestrici uskoro brzdej, a ja volim kupovati korisne stvari na poklon, koji bi mi SSDić preporučili da upiknem u ovaj muzejski primjerak. Ne pratim hardveraj već oko godinu dana zbog pomanjkanja para i totalni sam njub za aktualno stanje na tržištu. Molim vas da mi preporučite više modela da možem birati jer ne znam još di ću kupovati SSDić, a ne drže svi dućani istu robu pa trebam plan B, C, D i E, ali ni F, G i H nisu na odmet ako uopće ima toliko SSDića koji valjaju.

The Man kaže...
Koji bi SSDić od 120 ili 180 gigica bio taman za više od 5 godinica star DELL STUDIO 1537 laptopić?

The Man kaže...
Koji bi SSDić od 120 ili 180 gigica bio taman za više od 5 godinica star DELL STUDIO 1537 laptopić? Nutra je Intel Pentium Dual Core procesorčić i Intel čipsetić sa SATA priključkićem druge generacije? Koristi ga moja malena sestrica i u zadnje vrijeme ju jako nervira brundanje 5 godina stare WD škorpije od 160 gigica, koja je po mojoj procjeni već jednom nogicom u grobeku. Pošto mi je sestrici uskoro brzdej, a ja volim kupovati korisne stvari na poklon, koji bi mi SSDić preporučili da upiknem u ovaj muzejski primjerak.

The Man kaže...
Ne pratim hardveraj već oko godinu dana zbog pomanjkanja para i totalni sam njub za aktualno stanje na tržištu. Molim vas da mi preporučite više modela da možem birati jer ne znam još di ću kupovati SSDić, a ne drže svi dućani istu robu pa trebam plan B, C, D i E, ali ni F, G i H nisu na odmet ako uopće ima toliko SSDića koji valjaju.

The Man kaže...
Forum mi ne dopušta da stavim cijeli upit u jedan post i zato sam ga razlomio na 3 dijela + objašnjenje.

Moderatori imajte razumijevanja. Hvala! :)

Da ti nisi popušio jedan jointić i popio malo pelinković? Daj obriši to sve i stavi jedan post kak bod zapoveda.

Samsung evo basic 120 gb

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
16 godina
neaktivan
Kako da stavim sve u jedan post kada mi mobilni Bug Online kaže da je previše teksta, a desktop verzija mi izbacuje retardaciju da imam neke HTML kodove? Jedino ovaj od svih foruma na svijetu nudi takve "zabavne" sadržaje.
17 godina
Cini se da je tako samo kod tebe.
Koji browser koristis na mobitelu (koji oS)?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
neaktivan
Kako da EDIT napravim preko mobitela? Ne usudim se ni pomisliti da te opcije nema jer ipak je 2014. godina? Fajspalmam se sad kao mašina na samu pomisao da EDIT opcije nema! Zamislite samo taj prizor. Nije lijep sigurno.

Vezano uz upit koliko bi potrošio na SSDić za malenu sestricu...

Potrošio bi najmanje što moram. Želim samo da SSD bude dobar i pouzdan uz što dulje jamstvo jer nju ionako nije briga (pojma nema šta je SSD) i samo želi da joj laptop radi tiše i da ne vibrira kao ona stvar koju koriste usamljene žene u srednjim godinama i svi koji se tako osjećaju.

Nemam namjeru plaćati za performanse jer je razlika ionako neprimjetna pri normalnom korištenju i svi su oni podjednako brzi. Želim preporuku nekog SSD-a koji me neće zafrkavati i da za slučaj ako se nakon par mjeseci (ili godina) predomisli imam garanciju za koju vrijedi što dulje to bolje.

Ne planiram ga mijenjati i ostavit ću ga unucima preko testamenta.

Zahvaljujem se kolegi na prijedlogu i uvažit ću njegov savjet da zanemarim modele od 180 gigica. Za one od 240 ipak nedam penez, tako da mi očito treba neki od 120. Dajte mi još par prijedloga ako ste dobre volje i spremni pomoći.
17 godina
Koji SSD?

Pa, ili Kingston V300 120GB ili Transcend SSD340 128GB. Za oba imaš moju preporuku.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji SSD?

http://www.njuskalo.hr/ssd-disk/intel-ssd-180-gb-oglas-12319679 Je li se ovi isplati uopće uzet pokraj samsungovog 840

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
The Man kaže...
Kako da EDIT napravim preko mobitela? Ne usudim se ni pomisliti da te opcije nema jer ipak je 2014. godina? Fajspalmam se sad kao mašina na samu pomisao da EDIT opcije nema! Zamislite samo taj prizor. Nije lijep sigurno.

Vezano uz upit koliko bi potrošio na SSDić za malenu sestricu...

Potrošio bi najmanje što moram. Želim samo da SSD bude dobar i pouzdan uz što dulje jamstvo jer nju ionako nije briga (pojma nema šta je SSD) i samo želi da joj laptop radi tiše i da ne vibrira kao ona stvar koju koriste usamljene žene u srednjim godinama i svi koji se tako osjećaju.

Nemam namjeru plaćati za performanse jer je razlika ionako neprimjetna pri normalnom korištenju i svi su oni podjednako brzi. Želim preporuku nekog SSD-a koji me neće zafrkavati i da za slučaj ako se nakon par mjeseci (ili godina) predomisli imam garanciju za koju vrijedi što dulje to bolje.

Ne planiram ga mijenjati i ostavit ću ga unucima preko testamenta.

Zahvaljujem se kolegi na prijedlogu i uvažit ću njegov savjet da zanemarim modele od 180 gigica. Za one od 240 ipak nedam penez, tako da mi očito treba neki od 120. Dajte mi još par prijedloga ako ste dobre volje i spremni pomoći.

Naveo sam ti koje sve 120GB modele da gledaš, najjeftiniji na nabava.net ti je V300 koji ce obaviti posao ok a sad vidim da za nesto vise imas intel 520 ako je dostupan u toj trgovini jer on ima 5god. jamstvo i to je odličan ssd. 

12 godina
Sp0rZ kaže...

http://www.njuskalo.hr/ssd-disk/intel-ssd-180-gb-oglas-12319679 Je li se ovi isplati uopće uzet pokraj samsungovog 840

Pa onako li la sve više izumiru 180GB modeli odnosno ne proizvode ih više, za 100kn više imaš crucial mx100 256GB

14 godina
Koji SSD?

Koja od ova tri za laptop Lenovo Z585 

Kingston V300 469Kn

Kingston HyperX Fury 537Kn

Intel 520 120Gb 548Kn

To je sestrin laptop do sada je imala Seagate Momentus SpinPoint M8 1Tb koji je krepao ali je bio užasno spor, tako da bilo kakav SSD bi bio puno bolje rješenje neg da uzimam neki HDD 2.5". Mislim što manje para dati a da valja pa nekak mi ovaj kingston V300 najbolje paše samo znam da je bilo nešto oko njega da su mu pale performanse u zadnje vriejme da su mu neš drugo ugradili koliko se sijećam. 

http://valid.canardpc.com/2gp8dx

2 0 hvala 0
12 godina

Isplati se protegnuti na intel 520 to je još uvijek odličan ssd po meni. V300 su sjebali sa izmjenom NAND flash-a zato ga mijenja HyperX Fury i V310. 

14 godina
roby27 kaže...

Isplati se protegnuti na intel 520 to je još uvijek odličan ssd po meni. V300 su sjebali sa izmjenom NAND flash-a zato ga mijenja HyperX Fury i V310. 

Znači V300 da izbjegavam 

http://valid.canardpc.com/2gp8dx
12 godina

da

14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Treba mi preporuka za neki SSD od 100 do 150-160$? Ide u nova konfa koju sada sklapam ali veze nemam oko ovi SSD sta je dobro a sta nije. Bice kupljen od USA jer imam neko ko dolazi sada is USA, zbog toga i sam naveo cenu u dolarima. Hvala

Steam: morph_mkd LOL-EUNE:morphmkd
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2014 15:42 (mOrPh).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pa zasto ne kupite preko new egg stranice ssd? Ako vec taj netko dolazi iz amerike u hr

16 godina
Ivanjino96 kaže...

Koja od ova tri za laptop Lenovo Z585 

Kingston V300 469Kn

Kingston HyperX Fury 537Kn

Intel 520 120Gb 548Kn

To je sestrin laptop do sada je imala Seagate Momentus SpinPoint M8 1Tb koji je krepao ali je bio užasno spor, tako da bilo kakav SSD bi bio puno bolje rješenje neg da uzimam neki HDD 2.5". Mislim što manje para dati a da valja pa nekak mi ovaj kingston V300 najbolje paše samo znam da je bilo nešto oko njega da su mu pale performanse u zadnje vriejme da su mu neš drugo ugradili koliko se sijećam. 

ja imam v300 u laptopu i windowsi lete kao i csgo koji igram s njega. nakon sto sam pogledao hrpu recenzija na netu od kad imaju asynkroni nand, vidio sam da je jedina zamjena razlika prilikom kopiranja velikih datoteka. ostalo je jako slico. izmedu ta tri navedena, idi s onim koji ima dulju garanciju.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
12 godina
Koji SSD?

Ovo su performanse mog SSDa...laptop koji koristim mozete naci u opisu. Ne znam koliko su to realne brzine. Ukljucen je RAPID mode.

Enjoy The Silence
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Čisto informativno, jel mogu ja uopće razmatrati kupovinu i dodavanje SSD-a trenutnom hardu s obzirom na napajanje, tj odnos napajanje - potrošnja komponenti?

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2014 20:04 (the_dammed).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
the_dammed kaže...

Čisto informativno, jel mogu ja uopće razmatrati kupovinu i dodavanje SSD-a trenutnom hardu s obzirom na napajanje, tj odnos napajanje - potrošnja komponenti?

SSD-ovi su vrlo mali potrošači, troše manje od HDD-ova, SSD neće potrošiti više od par W

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2014 23:28 (Haker_x).
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pozdrav..
Kupujem novi laptop i planiram ugraditi SSD...
zanima me SSD od 120GB...gledao sam samsungov 120GB EVO 840 basic za 613kn.
Ima li mozda neki bolji za te pare?
LP i hvala.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice