Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.529.381
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
Re: Koji SSD?
Valentin17 kaže...
191x7 kaže...

Jel valja onda ovaj Transcend 60GB ssd?

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/tvrdi-diskovi/ssd/0703449/

Ili da idem na provjereni V300 (jer V300 već imam u kompu)?

Pošto je dostava iz Future?

- Ja bih otišao na Kingstona, usprkos onom trkeljanju da su se pojavili spori modeli toga SSD,

povratne informacije s terena govore drugačije, još se nije nitko javio da je kupio SSD

koji je sporiji od očekivanja.

- Dostava iz FutureIT je 40 kn.

Može to i bolje, a ne u skupoj futuri: http://www.nabava.net/trazilica.php?&q=ssd%2064gb

12 godina
191x7 kaže...

Jel valja onda ovaj Transcend 60GB ssd?

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/tvrdi-diskovi/ssd/0703449/

Ili da idem na provjereni V300 (jer V300 već imam u kompu)?

Pošto je dostava iz Future? Edit: 40 Kn.

Dakle iz Future bi me najjeftiniji SSD i najjeftinije kućište izašlo 462 Kn, iz Instara 481 Kn.

Ima i boljih kombinacija SanDisk X110 64GB + LC Power usb3.0 externo kućište za 2,5" ako si iz Zagreba ili okolice fino odeš do trgovina pa osobno pokupiš stvari da izbjegneš plaćanje dostave. 

17 godina

Da sam iz Zagreba ni ne bih spominjao dostavu. Treba mi najjeftinije rješenje sa 60-64GB SSD, 2.5" USB ladicom za disk i uključenom dostavom.

Pošto SSD ide na SATA-I brzine nisu bitne, samo da ima jamstvo barem 2 godine (a skoro svi imaju 3). I za ladicu nije bitno, najbolja je najjeftinija.

Twitter: @191x7
12 godina

Ne znam onda sto si dosao ovdje po savjet ako ti treba sve najjeftinije, to je barem lagani izbor pogledas po web shopovima i gledas najjeftinije sa pristojnom dostavom i rijesena stvar.

Barem za to ti ne treba fakultet i diploma.

No po meni glupo razmišljanje imaš jer se radi o maloj razlici u cijeni a mozes dobiti bolje za svoj novac, jer tko zna mozda ti lap krepa pa budes imao nesto bolje ili lap sa usb3.0 pa ces imati koristi od takve ladice.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 11:48 (roby27).
17 godina
neaktivan
Koji SSD?

Vidio sam ovdje preporuku za SAMSUNG 840 EVO MZ-7TE120BW, pa me zanima ima li ga netko ima spojen na SATA II ? Koliko je pad performansi? Razmišljam ga uzeti, ali bih onda možda i uzeo dodatni SATA 3 kontroler ako je pad perfromasni velik.

Hvala.

I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji SSD?

Imam Acer Aspire 5750ZG (Intel B950 2.1GHz, 4GB rama i hard od 750GB), stvar je u tome što je hard užasno spor, u task menageru pokazuje rad na 100% dok barata sa 5MB sistemskih radova.

Ugradio bih Samsung EVO 840 od 120GB i kako gledam po netu zamjenjuju hard disk iz laptopa sa SSD-om, a ne bih htio micat hard od 750GB koji mi je odličan za storage, a ni 120GB mi ne bi bilo dovoljno, kad samo npr. C++ builder zauzima 12GB. 

Može li se izvadit pržilica, pa da nju izbacim i stavi SSD ili neki drugi način?

Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Otvori komplet poklopac od laptopa i vidi koji vijak drži optiku i to je to. Trebat ce ti odd caddy da mozes ubacit ssd unutra. 

17 godina
neaktivan
Geek kaže...

Imam Acer Aspire 5750ZG (Intel B950 2.1GHz, 4GB rama i hard od 750GB), stvar je u tome što je hard užasno spor, u task menageru pokazuje rad na 100% dok barata sa 5MB sistemskih radova.

Ugradio bih Samsung EVO 840 od 120GB i kako gledam po netu zamjenjuju hard disk iz laptopa sa SSD-om, a ne bih htio micat hard od 750GB koji mi je odličan za storage, a ni 120GB mi ne bi bilo dovoljno, kad samo npr. C++ builder zauzima 12GB. 

Može li se izvadit pržilica, pa da nju izbacim i stavi SSD ili neki drugi način?

SSD stavi na mjesto HDD-a, a HDD na mjesto optike.. Ako ti optika bude trebala, naruči vanjsku ladicu za optiku za tipa 10 dolara.

Mislim da ti je to najbolje rješenje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 14:15 (GuitarMaster).
16 godina
Koji SSD?

Stigao Samsung EVO 840 Basic

Sa uključenim RAPIDOM Sa uključenim RAPIDOM
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 17:23 (SolidSnakeCRO).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
191x7 kaže...

Da sam iz Zagreba ni ne bih spominjao dostavu. Treba mi najjeftinije rješenje sa 60-64GB SSD, 2.5" USB ladicom za disk i uključenom dostavom.

Pošto SSD ide na SATA-I brzine nisu bitne, samo da ima jamstvo barem 2 godine (a skoro svi imaju 3). I za ladicu nije bitno, najbolja je najjeftinija.

A da uzmes neki hibridni hdd+ssd, posebnu seriju za laptop?

Edit: kasnije sam skuzio da treba najjeftiniju soluciju. 

Iako bi hibrid bio idealan radi funkcioniranja sa sata1 suceljem.

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2014 20:03 (metallic).
16 godina
neaktivan
metallic kaže...
191x7 kaže...

A da uzmes neki hibridni hdd+ssd, posebnu seriju za laptop?

Koliko sam shvatio kolegi treba jeftina solucija

Ukoliko smatrate da sam vam svojim postom, citiranjem, ili odgovorom pomogao, uzmite u obzir stisnuti tipku ''Hvala'', hvala Vam :)
17 godina
neaktivan
Koji SSD?

Samsung EVO 120GB u ED za 569kn, danas kupljen.

uz i7-4700HQ i 12GB rama laptop leti {#}

ssd ssd
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Val kaže...

Ima taj laptop mozda mSATA sucelje?

Ukoliko smatrate da sam vam svojim postom, citiranjem, ili odgovorom pomogao, uzmite u obzir stisnuti tipku ''Hvala'', hvala Vam :)
16 godina
Val kaže...

Upali si rapid.

EDIT: Vidim tek sad na slici da ti ga ne nudi...

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2014 1:12 (SolidSnakeCRO).
16 godina
neaktivan
skrba kaže...

Planiram uskoro u kupovinu ssd-a od 120gb i favoriti su mi samsung evo 120 i kingston 120 hyper x,ssd ce se koristiti u laptopu 2-3 mj,koji ima samo ide mod,ne ahci a onda kupujem novi lap koji ce iskoristiti prednosti ssd-a dokraja.u laptopu ce biti HDD za storage.

Kingston je skuplji 50ak kuna i pitam se dali je on bolja kupnja zbog MLC-chipa od samsungovoga TLC-a po pitanju trajanja?

Prosjecan sam user i lap se koristi za filmove,muziku,surfanje i ponekad pokoja igra a ko zna posle ga mozda i koristim u desktop kompu.

Ima neko te ssd-ove da kaze kolko su zapisali na disk podataka koji se vide u magicianu i toolboxu te u kojem vremenu?

Vidim da nitko ne komentira TLC u SSD-u.

TLC generalno nije dobar za SSD diskove po pitanju trajanja. MLC trpi više ciklusa čitanja/pisanja nego TLC.

Ako pogledaš micronove stranice, vidjet ćeš tablicu koja "kaže" koji tip memorije je dobar za koji sustav.

http://www.micron.com/products/nand-flash/tlc-mlc-and-slc-devices

17 godina
AtlantisCro kaže...

Vidim da nitko ne komentira TLC u SSD-u.

TLC generalno nije dobar za SSD diskove po pitanju trajanja. MLC trpi više ciklusa čitanja/pisanja nego TLC.

Ako pogledaš micronove stranice, vidjet ćeš tablicu koja "kaže" koji tip memorije je dobar za koji sustav.

http://www.micron.com/products/nand-flash/tlc-mlc-and-slc-devices

Za nas, obične smrtnike, nije važno.

Prije ćeš zamjenit stari ssd nego što će ti otići zbog čitanja/pisanja u vječna lovišta... puno prije :)

16 godina
neaktivan

Zapravo mi je malo čudno da su iskoristili TLC za SSD ... ne znam iz kojeg razloga.

Razlog zbog kojeg nećeš potrošiti SSD prije nego ga zamijeniš (iako ja osobno nemam potrebu mijenjati SSD ikada jer su tamo samo aplikacije i OS)

je taj što SSD diskovi uvijek imaju puno veći kapacitet nego to zapravo piše na kutiji (skriveni kapacitet).

Neki proizvođači to čak i objave... Mislim da je Micron objavio za neke svoje modele da SSD od 128 Gb, zapravo ima oko 192 Gb koje sustav koristi radi manjeg trošenja.

Čisto da se zna kako proizvođači skrivaju mane .... ;)

17 godina
neaktivan
Mojpismonosa kaže...

Ima taj laptop mozda mSATA sucelje?

Nema. Ali ima dva mjesta za 2.5" diskove

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2014 23:24 (Val).
12 godina
neaktivan
Koji SSD?

Moze preporuka za ssd od 120-128gb?Trenutno mi je zapao za oko kingston v300 120gb.Isao bih do 700 kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
centis kaže...

Moze preporuka za ssd od 120-128gb?Trenutno mi je zapao za oko kingston v300 120gb.Isao bih do 700 kn.

Ako bi išao do 700 kn onda definitivno uzmi Samsung 840 EVO 120GB. Best-buy skoro bez alternative.

17 godina
neaktivan
Koji SSD?

samsung evo 120gb - 569kn u ExtremeDigitalu

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Koji SSD?

Da li Samsung EVO 120GB Basic vrijedi 100kn više od npr. Kingston V300 120GB ili Adata SX900?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
cistamlaka kaže...

Da li Samsung EVO 120GB Basic vrijedi 100kn više od npr. Kingston V300 120GB ili Adata SX900?

Mnogi bi rekli da da, ali ja bih bio među onima što bi rekli NE.

Twitter: @191x7
12 godina
cistamlaka kaže...

Adata SX900 je

, sinkroni NAND flash.

V300 zaobilazi jer ima boljih izbora za približno istu cijenu barem dok ne dođe nasljednik HyperX Fury.

Razmisli i o trenutno best buy-u SanDisk X110 128GB uz naravno Samsung 840 Evocrucial M550  

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2014 2:41 (roby27).
11 godina
neaktivan
roby27 kaže...
cistamlaka kaže...

Adata SX900 je

, sinkroni NAND flash.

V300 zaobilazi jer ima boljih izbora za približno istu cijenu barem dok ne dođe nasljednik HyperX Fury.

Razmisli i o trenutno best buy-u SanDisk X110 128GB uz naravno Samsung 840 Evocrucial M550  

v300 trenutno ima dobru cijenu, 500 kuna, imam ih 7-8, svi od 120GB, i rade besprijekorno, ne vidim nikakav razlog za izbjegavanje. Prosli tjedan sam uzeo KC300 malo za promjenu, 100kn je skuplji doduse, al se osjeti mala razlika, i kod bootanja, i ovako. Samo dobra iskustva imam sa Kingstonima. Iako bi radje Intel-a, al je skoro duplo skuplji. Bez obzira sto jedini SSD koji mi je dosad riknuo je bio bas Intel, al dosta davno. :D

The quieter you become, the more you are able to hear
17 godina
neaktivan
Koji SSD?

Razlog izbjegavanja V300 je što su u novim serijama (ne znam točno koji firmware) navodno stavili asinhroni nand

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pozdrav, evo odlucio sam se i skupio nesto novaca za neki ssd do 60gb ( samo radi win i par igrica , manjih naravno ) ... gledao sam da ima u rasponu od 360 do 400 kn ( sa dostavom ) od kingstona v300 neki.. nemam iskustva s time pa da pitam za misljenje neko konkretno.

Hvala. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Trippy kaže...

v300 trenutno ima dobru cijenu, 500 kuna, imam ih 7-8, svi od 120GB, i rade besprijekorno, ne vidim nikakav razlog za izbjegavanje. Prosli tjedan sam uzeo KC300 malo za promjenu, 100kn je skuplji doduse, al se osjeti mala razlika, i kod bootanja, i ovako. Samo dobra iskustva imam sa Kingstonima. Iako bi radje Intel-a, al je skoro duplo skuplji. Bez obzira sto jedini SSD koji mi je dosad riknuo je bio bas Intel, al dosta davno. :D

Sve to stoji imas staru reviziju očigledno koja je bila best buy, nova revizija 506A i 521A su usrali sa micron 20nm asinkronim nandom klik

12 godina
neeero kaže...

Pozdrav, evo odlucio sam se i skupio nesto novaca za neki ssd do 60gb ( samo radi win i par igrica , manjih naravno ) ... gledao sam da ima u rasponu od 360 do 400 kn ( sa dostavom ) od kingstona v300 neki.. nemam iskustva s time pa da pitam za misljenje neko konkretno.

Hvala. 

SANDISK X110 64GB

11 godina
neaktivan
roby27 kaže...
Trippy kaže...

Sve to stoji imas staru reviziju očigledno koja je bila best buy, nova revizija 506A i 521A su usrali sa micron 20nm asinkronim nandom klik

Rekoh ja problema nikakvih, nemam sad tu niti jedan da provjerim koji je model tocno, zadnji je kupljen za uskrs, ostali su pocetkom godine negdje ili krajem prosle. Ali ovaj KC300 radi stvarno odlicno, 100kn je skuplji, al se osjeti razlika naspram v300.

The quieter you become, the more you are able to hear
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice