Hitachi Bad sektori

poruka: 8
|
čitano: 3.358
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Hitachi Bad sektori

E ovako skenirao sam Hitachi hard od 320 gb sa hd tuneom i našo mi je oko 6 bad sektora. Kako da to riješim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Hitachi Bad sektori
www.g2top.org
17 godina
neaktivan
Hitachi Bad sektori

Ne znam tocno kako se zove, ali ima 2 programa na Hitachijevom site-u.

Jedan ti je Drive Feature tool, za podesavat akusticke fore isl... a drugi za provjeravanje diska. Skines si taj drugi i testiraj disk, pa kad on zavrsi, ako ne radi, tek onda stavi disk u rashod.

Meni se bio raspao RAID 0 kad mi je jedan Hitachi samo odjednom bacao greske. Taj "tool" od Hitachija je nasao "nesto", i onda nekih 3-4 sata to rjesavao. Evo, proslo 6 mjeseci od toga i sve radi.

0 0 hvala 0
17 godina
Hitachi Bad sektori

Ima vec jedna tema na racun ovoga...

Da... postoje alati koji proglase bad sektore nevazecima i na njih se vise ne upisuje. ALI... ako je doslo do zamora materijala te je on poceo gubiti svojstva nema mu spasa. Moja preporuka... Napravi bekap svega!!! Ili ovaj disk stavi ko neki disk za gluposti, a pripremi se da ubrzo kupis novi disk jer je mogucnost da ce ti se bad sektori poceti siriti velika.

Dosta cesto se javljaju radi pregrijanosti diska, radi pomicanja racunala u radu (ni u ludilu jer glava lebdi jako jako blizu ploce)...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ima vec jedna tema na racun ovoga...

Da... postoje alati koji proglase bad sektore nevazecima i na njih se vise ne upisuje. ALI... ako je doslo do zamora materijala te je on poceo gubiti svojstva nema mu spasa. Moja preporuka... Napravi bekap svega!!! Ili ovaj disk stavi ko neki disk za gluposti, a pripremi se da ubrzo kupis novi disk jer je mogucnost da ce ti se bad sektori poceti siriti velika.

Dosta cesto se javljaju radi pregrijanosti diska, radi pomicanja racunala u radu (ni u ludilu jer glava lebdi jako jako blizu ploce)...

Za ovo zadnje... bilo nekad davno.

A opet ovisi koliko je star disk. Meni je bio star nekih 2 mjeseca kad je napravio sr***e. I evo, nakon odvrćenog Hitachijevog toola radi vec 6 mjeseci.

A backup se preporuca bez obzira da li je disk los ili ne...
I usput, ako je samo jedan alat rekao da ima "bad sectore" to ne znaci da je disk zeznut. Cisto pogledas recimo u SpeedFan-u da li SMART kaze da je nesto zeznuto, pa i tu se mozes uvjerit.

U svakom slucaju disk moze bit 100% OK jos sljedecih 10 godina. Pa ja sam imao disk od 80GB koji nije htio citat nista preko 60Gb nadalje, i svejedno jos dan danas radi.
17 godina
moderator
tnakir kaže...

Da... postoje alati koji proglase bad sektore nevazecima i na njih se vise ne upisuje.

Za one koji ne znaju, takvi alati dolaze s Windowsima - scandisk/chkdsk. Postoje i alati koji pokusavaju "popraviti" neispravne sektore.
12 godina
neaktivan
Re: Hitachi Bad sektori
Lightning kaže...

Ne znam tocno kako se zove, ali ima 2 programa na Hitachijevom site-u.

Jedan ti je Drive Feature tool, za podesavat akusticke fore isl... a drugi za provjeravanje diska. Skines si taj drugi i testiraj disk, pa kad on zavrsi, ako ne radi, tek onda stavi disk u rashod.

Meni se bio raspao RAID 0 kad mi je jedan Hitachi samo odjednom bacao greske. Taj "tool" od Hitachija je nasao "nesto", i onda nekih 3-4 sata to rjesavao. Evo, proslo 6 mjeseci od toga i sve radi.

moze te li mi postaviti link od tog programa za provjeru diska

16 godina
Re: Hitachi Bad sektori
pruna123 kaže...
Lightning kaže...

..na Hitachijevom site-u.

..

moze te li mi postaviti link od tog programa za provjeru diska

- ako je potreban link (google ne radi?) tad je bolje ne dirati.

- pročitaj post iznad.

- WD je kupuo Hitachi prije cca godinu, možda je nešto iumjenjeno, ali svi takvi utisli su ugl. besplatni i lako dostupni, ovisno o brandu i seriji HDDa/SSDa.. Potrebno je samo imati neko predznanje i elementarno snalaženje u CMD/DOSu, engleskom i sl..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice