Bio u pon u slo, 3tb WD green za 1500kn
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_3291_et77zsqopetu_wd_trdi_disk_3tb_sata3_5400rpm
Svakako se isplatilo, trenutno su u hr 2400kn na vise, budem ih prodavao dok jos malo skoci cijena.
Bio u pon u slo, 3tb WD green za 1500kn
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_3291_et77zsqopetu_wd_trdi_disk_3tb_sata3_5400rpm
Svakako se isplatilo, trenutno su u hr 2400kn na vise, budem ih prodavao dok jos malo skoci cijena.
Samsung SpinPoint F3 1TB 32MB
84.00 €
s time da trazim di ima kakav ducan uz nasu granicu iz Rijeke, jer neda mi se proc pola SLO ako to moram mi se ne isplati. Al ić negdje blizu uzet diskove sebi i ako kome jos treba na forumu to bi napravio
Obratite pažnju na ovu diskrepanciju, HDD-ovi su poskupili za 100%, u nekim slučajevima poskupljenje je još drastičnije, a na Tajlandu se ukupno proizvodi (samo) 20-25% diskova.
nemoj zaboraviti da smo mi isto zadnji šupak od tržišta, prvo treba namiriti one koji troše više proizvoda i distributerima su daleko bitniji klijenti pa nama ostaju mrvice, a nestašica je ...
naravno sve što sam rekao ne može opravadati ovoliki porast ...
Samo nasi iskoristavaju pomutnju. Poskupljenje bi trebalo biti na novu posiljku a ne zalihe u trgovinama. Jer trgovac nece "posuditi" disk dok ga ne proda. Znaci placen je po toj staroj cijeni i takva bi trebala ostati. Ali...
To je taj prokleti kapitalizam za koji su ljudi ginuli i borili se...
Meni je bilo najsmješnije kako su mi ljudi popljuvali oglas kojeg sam stavio u petak da prodajem novi i nekorišteni disk sa garancijom i 0 (nula) sati rada po nabavnoj cijeni a vid sada :D Poplava - ma jel majke ti...
Ja sam valjda stara škola po pitanju rabljene robe, a meni je rabljena roba sve ono što je otvarano - - ne zanima me je li netko otvori kutiju i ostalu ambalažu sve samo pogledao i natrag zapakirao jer što je on radio s stvarima unutra ja ne mogu znati pa nije isto je li nešto još uvijek u potpunosti zapakirano i u plastici ili je otvarano ...
A pod stara škola mislim na praksu koja je danas ljudima gotovo nepoznata, a prije je bila uhodano pravilo --- čim si nešto kupio i otvorio cijena je išla 20+% dolje -- danas ljudi skinu (ako) 50 kn od trenutne cijene u dućanu jer on je "samo pogledao dal' radi" --- to mene ne zanima, što si kupovao ako ti nije potrebno, a ako si već i kupio, zašto si otvarao ako ti ne treba -- potpuno ista praksa kao i automobil, čim ga izvezeš s parkinga prodavača, to više nije novo vozilo i cijena ide dolje.
ovo sa trnutnim bumom cijena diskova je katastrofa i nije u redu, ali smatram da ni današnja praksa prodaje rabljene robe isto nije u redu ...
Evo ljudi 29.10 kupio f3 1tb za 500kn a danas je 1339kn.
I eto sra kad netriba. Preostaje polovno ili novo izvan države. Vjerojatno ću morat kontaktirat rođake da mi pošalju izvana.
Samo nasi iskoristavaju pomutnju. Poskupljenje bi trebalo biti na novu posiljku a ne zalihe u trgovinama. Jer trgovac nece "posuditi" disk dok ga ne proda. Znaci placen je po toj staroj cijeni i takva bi trebala ostati. Ali...
To je taj prokleti kapitalizam za koji su ljudi ginuli i borili se...
Meni je bilo najsmješnije kako su mi ljudi popljuvali oglas kojeg sam stavio u petak da prodajem novi i nekorišteni disk sa garancijom i 0 (nula) sati rada po nabavnoj cijeni a vid sada :D Poplava - ma jel majke ti...
Ja sam valjda stara škola po pitanju rabljene robe, a meni je rabljena roba sve ono što je otvarano - - ne zanima me je li netko otvori kutiju i ostalu ambalažu sve samo pogledao i natrag zapakirao jer što je on radio s stvarima unutra ja ne mogu znati pa nije isto je li nešto još uvijek u potpunosti zapakirano i u plastici ili je otvarano ...
A pod stara škola mislim na praksu koja je danas ljudima gotovo nepoznata, a prije je bila uhodano pravilo --- čim si nešto kupio i otvorio cijena je išla 20+% dolje -- danas ljudi skinu (ako) 50 kn od trenutne cijene u dućanu jer on je "samo pogledao dal' radi" --- to mene ne zanima, što si kupovao ako ti nije potrebno, a ako si već i kupio, zašto si otvarao ako ti ne treba -- potpuno ista praksa kao i automobil, čim ga izvezeš s parkinga prodavača, to više nije novo vozilo i cijena ide dolje.
ovo sa trnutnim bumom cijena diskova je katastrofa i nije u redu, ali smatram da ni današnja praksa prodaje rabljene robe isto nije u redu ...
I ja sam stara škola ali 20% ide dolje jedino ako je korišteno...
I BTW nemoj misliti da nisam prodao disk po nabavnoj cijeni - da sam htio mogao sam biti šu**k i ići zaraditi no to mi nije bila namjera i kosi se s mojim principima...
Malo mi je sad čudno, strani news portali tvrde da je na tajlandu pretežito proizvodnja
malih, 2,5" diskova i da će dok se ne počnu gurati ssdovi, prijenosnici biti ti koji će
trpiti nestašicu. A ovdje, paf 300% poskupljenja svega (Links glavni predvodnik).
Šta misle zaraditi? Mogu samo propast. Maloprodaja će past na nulu.
Vratićemo se na backup na dvdove.
A veliki kupci, valjda nisu toliko nesposobni da neznaju naručiti i sami
potrebnu im količinu hardova iz EU.
Još jedan citat od bolje upućenih, valjda oni znaju jel se još negdje proizvode
dijelovi za hardove u svijetu ili je stvarno ravničarsko naplavno područje
u ušću Chao Phraya rijeke u tropsko klimatkoj zemlji poznatoj po
REDOVITIM sezonskim monsunima i poplavama
jedino podobno da se osjetljive motore svih hardiskova
svih svjetskih proizviđača tamo mora proizvoditi ?
..
Any shortage would be short-lived, however.
By March, vendors will most likely have worked out solutions to the hard drive shortage,
including using hard drives from different companies made in different regions
or even switching to Flash memory
ma lopovi svi redom...misle nabrzaka zaraditi...ima hrpa firmi koji naručuju kompove i tu onda ide deračina...krajnji kupci kao mi ne radim im veliki promet...tako da im mi nismo prioritet.
Danas sam razgovarao sa voditeljem jednog IT dučana u Zgb-u i kaže da će najkasnije od ovog petka cijene diskova još rasti. Morao sam kupit disk jer nemam više prostora, pa sam piknuo zelenjavu "WD10EARX" za 615kn i to zadnji, zadnji.
Cijena tog diska u nabavi je trenutno oko 100€, pa na to PeDerVe 23% i naravno X% marže, pa si računajte koliko nas neki dučani u biti kradu, tj. koliko ti isti nabijaju maržu.
Svjestan sam da sam popušio 200kn (prije poplave cijena bila 415kn), ali hebiga. Čak mislim da sam i odlično prošao kad vidim koliko taj isti disk trenutno dođe u drugim dučanima.
EDIT: E da, navodno bi i RAM mogao poskupit, koliko i kada ne znam. Dakle, ako se baš mora kupit, onda kupuj sad dok je još bagatela.
ja bi sad kad bi kupovao rađe uzeo ssd od 60 gige za 750 kn, a poslije piknuo terabajt ili dva greena kad će cijene biti normalnije
EDIT: E da, navodno bi i RAM mogao poskupit, koliko i kada ne znam. Dakle, ako se baš mora kupit, onda kupuj sad dok je još bagatela.
RAM?! Zbog cega?
RAM?! Zbog cega?
I have no idea! Tako mi je rečeno od strane sugovornika, u detalje nisam ulazio.
Možda je đubre od tankera punog RAM-a negdje potonuo....
Treba organizirati bojkot širom svijeta, pa da vidiš kako pada cijena Hard diskova.........
To automatski podiže cijenu računala za 1500 kn.
Misle sad pred božić malo uvatit neku paru.
Želim im brzu propast ,a ja ću kupovat vani, a oni nek se j .....
http://www.facebook.com/groups/280507958655702/
Cijene diskova vani su isto visoke oko 1020 Kn bez poštarine, trebamo svjetski bojkot...
Meni je sad osobno najviše žao roditelja koji kupuju ili če tek kupovat kompove klincima za rođendan, pod bor i sl. Strašno!
Osim ako uspiju naletit na dučane (shopove) gdje će cijena već gotovih konfi ostat nepromijenjena, tj. stara cijena. Oni ionako u 90% slučajeva kupuju već složene kompove.
Neka me netko uštipne
Neka me netko uštipne
Nije ovo Facebook! Ovo je Bug forum!
u chipoteci su još ok cijene ! neznam koliko će potrajat.
Ubra vanjski od 640GB, 2.5" adata za 480kn, danas, novi sa 3 godine garancije .
u chipoteci su još ok cijene ! neznam koliko će potrajat.
POgledaj im malo gdje su iksevi a gdje zelene kvačice.
Ono što doista imaju je WD 320GB za 550 kn.
Ostalo pusti propuh sa nepostojećom robom.
Oni su valjda dućan sa najgorim popisom IT robe u hr.
Glavno da je popisano sve od igle do lokomotive a raspoloživo 0,1%.
Ubra vanjski od 640GB, 2.5" adata za 480kn, danas, novi sa 3 godine garancije .
Gdje?
Nisam baš pratio poplavu na tajlandu i rast cjena diskova,nego sam čekao plaću da uzmem zelembaća od 2TB ali ništa strpit ću se.
Ali kada na tajlandu bude suša i cjena diskova počne padati uzet ću 2x2TB.