Externi hard disk da ili ne

poruka: 30
|
čitano: 10.384
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovako planirao sam kupiti neki externi hard disk,no vidio sam da se može napravti od običnog diska i externog kućišta

Mislim kupiti neki hard disk od 500 gb,vjerovatno WD 500 Gb AAKS ,SATA II  16 MB 7.200 rpm jer imam isto takav od 640 gb i zadovoljan sam njime,

ali ako ima neko bolju preporuku neka slobodno napise (uvjet da je sličan cijena)

I sad mi treba neko externo kučište, treba mi neko koje prima 3,5" HDD, s time da ga ja mogu spojiti sa računalom preko e Sata kabla (zbog brzine prijenosa)

Trebao bi pomoć kod izbora externih kučišta,što jeftinije a da zadovoljava moj uvjet.

I molio bih da neko mi da link od nekog externog diska od 500gb, 7.200 rpm i da se spaja s e Sata kablom,da usporedim malo cijene..

Moje mišljenje je da bi zasebnim kupovnjem hard diska i externog kućišta  uštedio

Sad pitanja:

1.Dali je velika razlika između prijenosa podataka e Sata kablom u Usb 2.0 (vidim da na papiru je razlika,ali dali je i u praksi?)

2.Dali bi se to samo u komp zaštekavalo ili bi se trebalo i u struju?

3.To što po mojem nekom proračunu  bi ispalo jeftnije nego kupnjom pravog ext.hard diska,dali je to znak na neku manu,kvaku?

Hvala

Sex is like Nokia (connecting people), like Nike (just do it), like Pepsi (ask for more) and like Samsung ( everyone is invited)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Externi hard disk da ili ne

Svaki 3,5" vanjski disk trazi dodatno napajanje. Bilo sa mreze ili iz kompa. Sto se tice kucsta nemoj tu bas gledati puno u cijenu jer skuplje je obicno i kvalitetnije a to znaci manje problema.

16 godina
protjeran
kc-kb kaže...

Ovako planirao sam kupiti neki externi hard disk,no vidio sam da se može napravti od običnog diska i externog kućišta

Mislim kupiti neki hard disk od 500 gb,vjerovatno WD 500 Gb AAKS ,SATA II  16 MB 7.200 rpm jer imam isto takav od 640 gb i zadovoljan sam njime,

ali ako ima neko bolju preporuku neka slobodno napise (uvjet da je sličan cijena)

I sad mi treba neko externo kučište, treba mi neko koje prima 3,5" HDD, s time da ga ja mogu spojiti sa računalom preko e Sata kabla (zbog brzine prijenosa)

Trebao bi pomoć kod izbora externih kučišta,što jeftinije a da zadovoljava moj uvjet.

I molio bih da neko mi da link od nekog externog diska od 500gb, 7.200 rpm i da se spaja s e Sata kablom,da usporedim malo cijene..

Moje mišljenje je da bi zasebnim kupovnjem hard diska i externog kućišta  uštedio

Sad pitanja:

1.Dali je velika razlika između prijenosa podataka e Sata kablom u Usb 2.0 (vidim da na papiru je razlika,ali dali je i u praksi?)

2.Dali bi se to samo u komp zaštekavalo ili bi se trebalo i u struju?

3.To što po mojem nekom proračunu  bi ispalo jeftnije nego kupnjom pravog ext.hard diska,dali je to znak na neku manu,kvaku?

Hvala

Imama iskustva sa externim hard diskovima jer i sam posjedujem jednog, a posjeduje ga i moj prijatelj... Kupio sam ga pred jedno godinu i pol kada me je došao 729kn (kapacitet 320 GB) LINK

Moja iskustva s njim su samo pozitivna... Nije mu potrebno napajanje a dovoljno je malen da stane u džep. Ne čuje se, malo se grije a brzina prebacivanja u varira no u prosjeku je kada prebacujem sa hard diska na komp 26MB/s a sa kompa na hard 80MB/s . Kažem brzine variraju u odnosu na broj fileova i njihovu veličinu.

Sve u svemu kvalitetan proizvod. Moj prijatelj ima disk istog cijenovnog ranga i kapaciteta i isto je zadovoljan tako da ti i njega mogu preporučit...

Da sada ponovo uzimam eksterni vjerojatno bih uzeo ovaj ili ovaj . To je to od mene, nadam se da sam pomogao... PozdravSmijeh

EDIT: Zaključak ovog posta jest: Uzmi 2.5'' od 500 Gb i bit ćeš zadovoljan, stane u džep i netreba mu napajanje- puno praktičnije...

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 22:13 (APazinjan).
17 godina
neaktivan

Ti pricas o 2,5" diskovima a covjek pita za 3,5". I ja posjedujem dva 2,5" i 3,5 vanjski disk ali nijedan nisam kupio u dijelovima vec kao gotov proizvod.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 20:25 (logic).
16 godina
neaktivan

ja imam prjenosnog hdd-a WD my book od 1tb sve super ne cuje se radi na usb 2.0 prjenos podataka je isti kao da prebacujem na unutarnjem disku nisam imao nikakav problem s njim samo ga je trebalo formatirat u NTFS

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Evo jedno dobro LINK, ima USB 2.0 i eSATA

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Evo jedno dobro LINK, ima USB 2.0 i eSATA

upravo sam to htio sad ja napisati... Smijeh

Evo moja kombinacija pa što mislite WD caviar blue i ovo kučište i sve ukupno me dođe  567 kn ???

Evo dva externa  diska slična mojem samo što nema e Sata Link=599kn i Link =559kn

Sex is like Nokia (connecting people), like Nike (just do it), like Pepsi (ask for more) and like Samsung ( everyone is invited)
17 godina
neaktivan

Imao sam u kompu dva hdd-a. Jedan 320 i jedan 640.

Povremeno sam kupovao usb stick-ove sve većeg kapaciteta koje su mi ukućani povremeno zagubljivali/prali u perilici...

Prije nekog vremena uzeo sam kutiju i u nju upiknuo ovaj od 640. Preporodio se kada nekome nosim nešto na presnimavanje.

Na moj komp spojeno je preko sata kabela. U kompletu dobiješ i external sata bracket pa sam ga iskoristio jer je svakako brži prijenos podataka nego putem usb-a.

Kada kod nekoga prebacujem veću količinu podataka rađe otvaram kutiju i spajam na sata, a kod manjih količina poslužim se usb-om.

Imaš u ponudi i kutije sa esata konektorom, odnosno usb, sata i esata tako da nisi uskraćen po pitanju spajanja.

Nedavno sam imao "sreću" da rikne notebook i "sreću" da popravak nije isplativ, ali hdd 2,5 ostao je zdrav.

Iskoristio sam ga za pospremanje u kutiju i sad imam jedan jakoo veliki stick po kapacitetu i dovoljno veliki da mi ga ne operu zajedno sa jaknom ako ostane u džepu.

Ili ipak možda... :)

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)

1 0 hvala 1
17 godina
protjeran

ne znam kako je tebi jeftinije,kad ja kupim eksterni disk i onda disk IZVADIM IZ KUČIŠTA,stavim u komp ,a kučište još prodam...pogledaj ovo. to imam i ako ti nije bitan izgled jaaaako dobro radi. i idu 2,5 i 3,5 diskovi

http://www.links.hr/index.php?naziv=HDD+Sharkoon+SATA+QuickPort&option=artikl&id_kategorija=051518&id_artikl=051.518.031

Z
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 21:23 (opcom).
16 godina
neaktivan
opcom kaže...

ne znam kako je tebi jeftinije,kad ja kupim eksterni disk i onda disk IZVADIM IZ KUČIŠTA,stavim u komp ,a kučište još prodam...pogledaj ovo. to imam i ako ti nije bitan izgled jaaaako dobro radi. i idu 2,5 i 3,5 diskovi

http://www.links.hr/index.php?naziv=HDD+Sharkoon+SATA+QuickPort&option=artikl&id_kategorija=051518&id_artikl=051.518.031

taj mi ne paše jer bi se povezival preko usb 2.0,al ima ovaj al me onda skuplje dođe,i nije baš nekako praktičan za prijenos

17 godina
neaktivan

Nijedan 3,5" externi disk nije praktican za prenos jer teglis i njega i ispravljac. Gledaj 2,5" diskove jer ti oni stanu u dzep.

16 godina
protjeran
logic kaže...

Nijedan 3,5" externi disk nije praktican za prenos jer teglis i njega i ispravljac. Gledaj 2,5" diskove jer ti oni stanu u dzep.

Tome is luži moj gornji post... Moja je poruka zapravo bila da je puno praktičnije imati 2.5''...

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
17 godina
neaktivan

Mozda si to mislio al si trebao i napisati. Ovako je onaj gore tvoj post totalno nevezan za ono sto je covjek pitao.

16 godina
neaktivan
logic kaže...

APazinjan kaže...
logic kaže...

Tome is luži moj gornji post... Moja je poruka zapravo bila da je puno praktičnije imati 2.5''...

znam da je praktičnije,al s ovim imam bolje performanse, te me dođe jeftinije...

Trenutno mi je važno da neke stvari koje imam na pc a ne koristim,a dobro bi mi bilo da sačuvam da ih stavim na externi disk,

te ponekad ako trebam nešto od prijatelja,a da mi ne stane na stick da stavim na taj disk... te da konačno rečem zbogom dvd-ima,jer ih imam pun k***c doma.

17 godina
neaktivan

Ako ce ti sluziti kao arhiva onda ti performanse nisu bitne i bitnije ti je da je hladniji i da se manje cuje. I pokajaces se sto nisi uzeo 2,5" prvi put kad ga budes nosio kod prijatelja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 22:17 (logic).
16 godina
neaktivan

Joj sad više ni sam neznam,moram još razmisliti... možda onda uzmem 2.5"... moram oba dva primiti u ruke pa ču vidjeti...

Sad baš gledam 2.5" za tu cijenu,znači do 600 kn,mogu uzeti max s 320 GB

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imam i jedne i druge i vjeruj ne pada mi na pamet nosati okolo 3,5" skupa sa transformatorom i kablovima. Ako zelis poslikam ti da vidis koja je razlika.

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Imam i jedne i druge i vjeruj ne pada mi na pamet nosati okolo 3,5" skupa sa transformatorom i kablovima. Ako zelis poslikam ti da vidis koja je razlika.

ajde plizz ak ti nije problem, a daj ih onda stavi jedan kraj drugog da vidim razliku

17 godina
neaktivan

Ovo što ti logic kaže potpuno je logično i vjeruj da ti ne trebaju slike da bi dočarao razliku u veličini.

Kada nosim 3,5 kutiju onda mi treba vrećica.

Kada nosim 2,5 dovoljno ga zajedno sa usb kabelom staviti u đžep :)

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Izvini na neredu oko diskova ;)

Obrati paznju na kablic u dnu slike. To je sve sto ti treba za ovaj manji disk. Prkeo njega se i napaja i prebacuje podatke.

17 godina
neaktivan
archer02 kaže...

Ovo što ti logic kaže potpuno je logično i vjeruj da ti ne trebaju slike da bi dočarao razliku u veličini.

Kada nosim 3,5 kutiju onda mi treba vrećica.

Kada nosim 2,5 dovoljno ga zajedno sa usb kabelom staviti u đžep :)

Ipak sam ja logic ;)

Na slikama se ne vidi transformator niti kabel za ovaj veci disk.

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Izvini na neredu oko diskova ;)

Obrati paznju na kablic u dnu slike. To je sve sto ti treba za ovaj manji disk. Prkeo njega se i napaja i prebacuje podatke.

omfg...

david vs golijat

hvala još jednom svima...mislim da ću ipak uzeti 2.5"

17 godina
neaktivan

good choice ;)

S tim da se ovi mali prave jos manji ;)

Sad vec imas i 1,8"

googlaj verbatim pocketdrive.

16 godina
neaktivan

vjerovatno budem ovog uzel

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 23:17 (kc-kb).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kc-kb kaže...

vjerovatno budem ovog uzel

Ne znam kakav je ovaj Samsung, ali ti provjereno mogu reći da je Trascendov model (20 kn jeftiniji) odličan disk. Go, buy, be happy. Po mom skromnom mišljenju (radio konstantno s oba) puno pouzdaniji i robusniji od WDa, a vjerujem i većine ostalih.

P.S.

Ne obaziri se na cijenu, u ovom slučaju nije presudna.

Why so serious???
17 godina
neaktivan

Ja bi ti preporucio ovaj. Ja imam verziju od 160 GB i uvijek su dobijali najbolje ocjene u casopisima. U njih su ugradjivali trenutno najbrze 2,5" diskove.

15 godina
neaktivan

Eh upravo ono sto mi treba.Uzimam externi HDD i to 2,5 od 500GB.Vidio sam par komada pa sta mislite koji je najbolji a mozda neko i posjeduje neki od ovih pa...

WD

Seagate

Prestigio

Apacer

Toshiba

verbatim

takeMS

Koji je najbolji?Logika da je jeftinije bolje po meneOsmijeh.Treba mi da odlozim filmove i muziku,slike...da je tih i da se negrije puno(mi svi ko papagaji i za graficke,HDD,procesore...sam da se negrijuOsmijeh)Svaki ovaj ima vise modela od 500GB,nessto free agent,my passport..gold,mobile,.....nist to nekontam,sam mi netrebaju oni neki sto sami rade backup sistema,meni treba iskljucivo da se rjesim hrpe dvd,cd-ova.Dok sam se sjetio da upitam jos nesto dali ga treba ustekat prije ukljucenja laptopa ili moze i upola radnje,isto za iskljucenje?

0 0 hvala 0
17 godina

U Bugu broj 204 je bio hard-test 2,5 incnih vanjskih USB diskova pa ga prolistaj :)

Ukratko:

"Nas izbor" - Seagate FreeAgent Go 500GB

"Best buy" Apacer Share Steno AC202 500GB

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Quilombo23 kaže...

Eh upravo ono sto mi treba.Uzimam externi HDD i to 2,5 od 500GB.Vidio sam par komada pa sta mislite koji je najbolji a mozda neko i posjeduje neki od ovih pa...

WD

Seagate

Prestigio

Apacer

Toshiba

verbatim

takeMS

Koji je najbolji?Logika da je jeftinije bolje po meneOsmijeh.Treba mi da odlozim filmove i muziku,slike...da je tih i da se negrije puno(mi svi ko papagaji i za graficke,HDD,procesore...sam da se negrijuOsmijeh)Svaki ovaj ima vise modela od 500GB,nessto free agent,my passport..gold,mobile,.....nist to nekontam,sam mi netrebaju oni neki sto sami rade backup sistema,meni treba iskljucivo da se rjesim hrpe dvd,cd-ova.Dok sam se sjetio da upitam jos nesto dali ga treba ustekat prije ukljucenja laptopa ili moze i upola radnje,isto za iskljucenje?

Verbatim zaobiđi u sirokom luku jer im 2.5 diskovi u onim poznatim plasticnim kucistima imaju losu elektroniku imat ces samo problema pa bus moral uzimat bolje kuciste da rjesis taj problem. Nije samo bitan disk vec i kuciste u kojem se nalazi i kakvu elektroniku ima preko koje se spaja na komp jer ak je losa bit ce svasta a dost proizvođaca tu stedi nazalost.Nevinašce

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Ja bi ti preporucio ovaj. Ja imam verziju od 160 GB i uvijek su dobijali najbolje ocjene u casopisima. U njih su ugradjivali trenutno najbrze 2,5" diskove.

imam upravo tu 320gb verziju (doduse stariji model) i stvar radi bez ikakvog problema na svim dosad pristekanim portovima...

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2010 12:27 (wifi).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice