Ovako planirao sam kupiti neki externi hard disk,no vidio sam da se može napravti od običnog diska i externog kućišta
Mislim kupiti neki hard disk od 500 gb,vjerovatno WD 500 Gb AAKS ,SATA II 16 MB 7.200 rpm jer imam isto takav od 640 gb i zadovoljan sam njime,
ali ako ima neko bolju preporuku neka slobodno napise (uvjet da je sličan cijena)
I sad mi treba neko externo kučište, treba mi neko koje prima 3,5" HDD, s time da ga ja mogu spojiti sa računalom preko e Sata kabla (zbog brzine prijenosa)
Trebao bi pomoć kod izbora externih kučišta,što jeftinije a da zadovoljava moj uvjet.
I molio bih da neko mi da link od nekog externog diska od 500gb, 7.200 rpm i da se spaja s e Sata kablom,da usporedim malo cijene..
Moje mišljenje je da bi zasebnim kupovnjem hard diska i externog kućišta uštedio
Sad pitanja:
1.Dali je velika razlika između prijenosa podataka e Sata kablom u Usb 2.0 (vidim da na papiru je razlika,ali dali je i u praksi?)
2.Dali bi se to samo u komp zaštekavalo ili bi se trebalo i u struju?
3.To što po mojem nekom proračunu bi ispalo jeftnije nego kupnjom pravog ext.hard diska,dali je to znak na neku manu,kvaku?
Hvala