Tajne, kvarovi i popravak televizora! izdvojena tema

poruka: 1.790
|
čitano: 2.210.314
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Tajne, kvarovi i popravak televizora!

Lg 43 NANO 763 QA

Svaki puta kad upalim tv ne prikaže se odmah neki program,nego ima na ekranu hrpa onih kockica..yutube,netflix,24 sata itd.Da bi došao na neki tv program moram otići na "kockicu" tv-uživo i tamo stisnuti da bi se prebacio na tv program. Meni to nije problem,no nekima u kući je. Dali postoji solucija da pri paljenju tv-a odmah se ukažu tv programi,kao što je na televizorima koji nisu smart.

Samo Canon priznam

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Tajne, kvarovi i popravak televizora!
Postoji, starcima sam tako naredio.

https://www.reddit.com/r/webos/s/5tchKIIuBS

Ili googlaj samo "lg tv boot to live tv"
Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
16 mjeseci
Probaj :
Opcije- sve postavke- općenito - postavke početne stranice.
Tamo imaš par opcija.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
16 godina
I da, naručio sam im sa aliexpresa klasični LG daljinski, jos uvijek koriste teletekst, a na magic remoteu nemaš tipku, već je zakopan unutar 2-3 razina menia.
Ugl, mislim da LG daljinski unutar bar 6-7 godina rade na svim LG TV-ima.
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.2.2026 20:13 (kratos091).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

Hvala,namjestio sam.Lp

Samo Canon priznam
18 godina

Ima tko ideju možda za rješenje prije nek kupim drugi TV, mada sve više naginjem tomu.

Philips tv star 6 godina, Smart TV app se smrzne čim ju otvorim i TV se sam ugasi pa upali, i tak u krug, nemreš niš raditi u smart tv izborniku.
Probao sam totalni reset i novo postavljanje TVa, probao sam oni neki reset prek tipki na daljinskom, brisanje internetske memorije, ištekat ga iz struje, držat tipku za paliti/gasiti na tvu 30sec da se totalno isprazni sva rezervna struja (tak je pisalo u uputama)
I ništa ne pomaže, smart tv izbornik se i dalje smrzne i ništa ne radi nek se sam resetira.
Inače programi i sve drugo radi normalno.

Nakon 3 pive,sve ružne odu doma; LoL nick: TommyGavin (East)

0 0 hvala 0
18 godina

Jedino da napišeš model pa da vidimo ako ima kakav software update na internetu

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
tiki kaže...

Jedino da napišeš model pa da vidimo ako ima kakav software update na internetu

Našao samo ovo, mada sam probao update softwera preko TVa pa kaže da je najnoviji.
Model No:
43PUS6162/12
Serial No:
FZ5A1815039331

18 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina

Hvala puno, ovaj update ga je zdrmao i popravilo se. Svi appovi rade normalno sad, čak i možda malo glađe nek prije.
Neznam jel to bio update na neku stariju stabilniju verziju al uglavnom riješilo je problem, ne moram kupovat novi TV zasad 😅

18 godina

Ajd super, vjerojatno si imao neku prastaru verziju koja je prestala komunicirati sa serverom, pa sad ponovno može

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Pozdrav svima.
Kod roditelja na televizoru se od neki dan pojavila vodoravna linija zelenkaste boje , malo ispod sredine ekrana cijelom širinom Zna li neko otprilike kakva bi vrsta kvara mogla biti? Tv je LG UH85 direct LED iz 2016. ako je važno. Hvala
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2026 20:10 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
error_666 kaže...
Pozdrav svima.
Kod roditelja na televizoru se od neki dan pojavila vodoravna linija zelenkaste boje , malo ispod sredine ekrana cijelom širinom Zna li neko otprilike kakva bi vrsta kvara mogla biti? Tv je LG UH85 direct LED iz 2016. ako je važno. Hvala

Najverovatnije bas ekran... evuntualno konektori koji idu na ekran...ako znas,,izvadi ih..ocisti,vrati i drzim ti fige...

16 godina
Ne mora značiti da je ekran, odnosno panel.

Može biti do sync signala i čak, u tom slučaju je popravljivo. Trebalo bi otvoriti tv iza, ištekati jedan od flat kabela koji idu iz T-con ploče do panela, pa upaliti i provjeriti sliku. Ako je pola slike ok, ta strana je dobra, zatim ponoviti sa drugom. Koja bude pokazivala probleme (na pola slike), ta je problem.

Nakon toga treba pronaći koji su pinovi na flat kabelu sync pinovi i blokirati ih, ili još bolje, točno taj jedan koji zeza.

Traži na netu "I fixed tv with piece of tape"
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2026 7:26 (kratos091).
Moj PC  
0 0 hvala 1
18 godina
kratos091 kaže...
Ne mora značiti da je ekran, odnosno panel.

Može biti do sync signala i čak, u tom slučaju je popravljivo. Trebalo bi otvoriti tv iza, ištekati jedan od flat kabela koji idu iz T-con ploče do panela, pa upaliti i provjeriti sliku. Ako je pola slike ok, ta strana je dobra, zatim ponoviti sa drugom. Koja bude pokazivala probleme (na pola slike), ta je problem.

Nakon toga treba pronaći koji su pinovi na flat kabelu sync pinovi i blokirati ih, ili još bolje, točno taj jedan koji zeza.

Traži na netu "I fixed tv with piece of tape"

Kako ne mora značiti da je panel, pa sync signal je na panelu. Tape fix NIJE popravak nego krpanje i nakon njega slika više nije ista.

16 godina

Hm, ok. Ja sam razumio da je u tom slučaju problem sam flat kabel ili T-con ploča, koja "generira" sync signal, odnosno da je panel i dalje ok.

"Popravio" sam par TV-a sa tapefixom, i uvijek sam se potrudio pronaći koji je točno pin problematičan, nisam blokirao cijelu stranu. Nisam primjetio neke veće promjene u kvaliteti slike.

18 godina

A ne, poanta je da je jedna strana ekrana u kratkom spoju, i t-con ne diže napone nego odlazi u protect mode (jer inače bi izgorio).

Maskiranjem tih pinova makneš kratki spoj ali uvijek je ta jedna strana u banani, nekad više a nekad manje vidljivo. Znaju biti slabije boje (pogotovo vidljivo na crvenoj i žarkim bojama), znaju biti tanke horizontalne linije (koje se jedva vide, pogotovo iz udaljenosti) ili znaju ostati crte...

Upravo sam "riješio" jednog Samsunga 50" tako - no ostale su dvije tanke horizontalne crte, jedva vidljive.

Ono što je najbitnije - taj "fix" nije nužno trajan i tv može biti ok tjedan, dva, mjesec, godinu dana a možda i zauvijek...

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Hvala za info!

Kod ovih par što sam sredio se nije vraćao problem. Iako crte nisu bile velike, do 2 pixela maks.

U svakom slučaju izgleda bolje i upotrebljvije nego trajna crta preko ekrana, i ako može odgoditi kupnju TV-a godinu, dvije, zašto ne pokušati.

Jesi radio kad na plazmama? Popravljam jednu koja ima vertikalnu crtu, pronašao sam da je problem do jednog flat kabela koji ide od daughterboarda do samo panela. Je li moguće zalemiti žicu direkt na panel, da bypassam flex?

18 godina

Naravno, ja uvijek pokušam tape fix pa ako prođe prođe. Bolje i da tv netko koristi za u "konobu" ili kao sekundarni nego da se baci...

S plazmama nemam iskustava...

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Radio sam to sa izolacijom selotejpom flat kabla sa T-con i dobio na obe strane sliku neprimjetne razlike ali nakon par minuta se počme motati (zavrće se) na dnu ekrana (1-2-3cm) cilom dužinom pa sam gasio da nešto ne crkne. Tv je Hisense UHD tip H55B7500 .

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice