Samsung d550 vs eh5000

poruka: 3
|
čitano: 2.573
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Samsung d550 vs eh5000

Dakle imam opciju kupiti jedan od ova dva TVa za manje više iste novce:

Samsung LE40D550

Samsung 40eh5000

EH5000 je noviji model i ima LED osvjetljenje, dok je D550 stariji i CCFL, ali je SMART i ima DLNA i onaj njihov allshare. Oba su 50Hz i za moj ukus je to ok. Pokušao sam pronaći neke poštene recenzije online, ali to su uglavnom recenzije korisnika koje su bezvezne. Ono što mene najviše zanima jer kontrast i razina crne, ali u praksi. Sklon sam vjerovati da je CCFL bolji od edge LEDa po pitanju crne, a lošiji po pitanju najsvijetlije bijele. 

Je li itko imao prilike gledati nešto na ova dva tv-a pa da baci neku usporedbu? Ako imate jedan od ova dva, slobodno napišite koliko ste zadovoljni. Ja više naginjem prema d550, ali kako mi SMART featurei nisu od presudne važnosti, spreman sam za kvalitetu slike odabrati eh5000.

Hvala na odgovorima!

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Samsung d550 vs eh5000

Ka prvo eh5000 koliko god samsung maza oci ljudima da je led ko god zbroji dva i dva vidit ce da se ni izbliza radi o led....ka drugo d550 da ima smart? odakle ti to?

ka trece ako mos nabavit d550 novu novcatu ni sekunde se nemoj mislit za nju eh5000 je mala beba sta se tice slike.LP

16 godina
neaktivan
Samsung d550 vs eh5000

Evo, kupnja obavljena pa da napišem prva iskustva i probleme s kojima sam se susreo.

Uzet je le40d550 na kraju. Nemam pojma koji je panel unutra jer nema onu standardnu naljepnicu, ali znam da je proizveden u Mađarskoj, i da je meni slika fenomenalna. Trenutno je spojen na komp kao extended display preko HDMI-ja i ne vidim da ću u budućnosti to mijenjati. Zasad sve gledam u movie modu sa postavkama koje je netko objavio na netu, a kad nabavim neki kalibracijski dvd, probat ću ga podesiti prema nekim svojim željama. Ono što mi je bitno je da je crna odlična i da boje ne bježe pretjerano ni u jedan dio spektra.

Anynet funkcionira besprijekorno, TV se spojio na lan pristiskom na dvije ili tri tipke, te pronašao sve shareane foldere i fileove. Player funkcionira solidno, s tim da sam primjetio neke vremenske pomake između slike i zvuka na 1080p materijalu, no prije bih rekao da je to do mog fast forwardanja... Nisam neki videofil niti imam puno iskustava sa modernim tv-ima, ali za mene i moje potrebe je tv fenomenalan. Da je bilo para išlo bi se na Panasonic ST50 ili G30, ali ja sam i s ovime prezadovoljan. NE znam koliko je to ljudima bitno, ali sam TV izgleda odlično. Ovaj tanki prozirni dio okvira je jako lijep detalj i ima odličan vizualni efekt.

E sad, da ne bi bilo baš sve ružičasto, imam dva problema, ali čini mi se da su to više problemi sa konekcijom i softverom na kompu, nego samim TV-om. Prvi problem se javlja kod 1080p/24Hz slike. Koristim VLC kao izvor sa defaultnim codecima, i značajno je uočljivo trzanje slike zbog 2:3 kadence. Navodno se problem da ublažiti forsiranjem 60Hz frekvencije osvježavanja, međutim ja apsolutno nemam pojma kako to napraviti u VLC-u i da li to uopće ima efekta ako koristim extedned desktop. Na 720p sve funkcionira savršeno, a nisam imao nikakav sadržaj 1080i formata.

Drugi problem je sa zvukom. NA kompu imam preko optičkog izlaza spojene Logitech Z5500 i u VLC-u imam namješten passthrough signala na njih. E sad, budući da bi HDMI trebao prenositi i zvuk mislio sam složiti takav setup gdje komp šalje zvuk na tv preko HDMI-ja, i onda TV proslijeđuje taj stream preko svog optičkog izlaza na Logije. Ono što se desilo je da sam dobivao zvuk, ali isključivo u stereo formatu. Nemam pojma kako složiti da i VLC i TV rade passthrough preko HDMI-ja.

Eto, to su prva iskustva, TV je tek od subote popodne na zidu, tako da ima sada vremena da se poriješavaju ovi ostali problemi. Što se TV-a tiče, ako ga možete dobiti za neke normalne novce (cca. 4000kn za 40") ja iskreno preporučujem.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice