Plazma vs LCD

poruka: 124
|
čitano: 51.552
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Plazma vs LCD

Samsungovi su modeli najprodavaniji koliko vidim barem u nas.mislim da su best buy.meni je osobno debilana zadnja davat 20000 kuna za LCD.pa ne živim ispred tv-a na kraju krajeva.mene zanima koji su modeli dobri u rangu između 4000-6000 kuna?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Plazma vs LCD

kakav je ovaj sony KDL-32D2810 bravia?cjena mu je 1600 km= 5920 kuna.da li se to isplati kupiti ili neki samsungov model radije?

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Plazma vs LCD
Drazen kaže...

Jako obrati paznju na velicinu telke. 42" je ogromno i zahtjeva veliku sobu. 32 - 37" je idealna velicina za nase stanove. Plazme od 32 ne postoje.

S televizijom visoke rezolucije, više ne vrijede stara pravila. Dok je rezolucija bila fiksirana na 640x480, veličinom uređaja bila je definirana i minimalna udaljenost korisnika. Međutim, što veća rezolucija, to bliže može tv. 42-inčni tv u punoj rezoluciji (1900 x 1080) gleda se s dva metra udaljenosti bez ikakvih problema.
17 godina
neaktivan
Plazma vs LCD

Želiš li uživati u slici ili u duljini trajanja TV-a?

Slika=Plazma

Trajanje=LCD

Osobno preferiram LCD.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Gledanje filmova --> Plazma

Aplikacije --> LCD

17 godina
neaktivan
gogi kaže...

Niko ne spominje Samsungove LCD-ove...jesu li oni dobri?pristupačni su cijenom pa zato pitam?koji su modeli dobri kod njih u recimo klasi 32"?

Što se tiče Samsunga mogu ti reći par stvari. Prvo Samsung nije na razini ovih šest proizvođača što sam nabrojao, možda ne generalno ali kod Samsunga ti je jedna stvar zagarantirana, a to je što god da uzmeš od Samsunga vjeruj za te pare si dobio najbolji komad opreme. Samsung je na neki način BestBay firma i sigurno nećeš pogriješiti ako šta kupiš od njih.
17 godina
Plazma vs LCD

LCD, bez nekog posebnog razloga :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Plazma vs LCD

Philips ili Sony

Prvo Philips

TV Philips 26 PFL 7532D, 66cm, LCD HD ready, 1366 x768p, DVB-T, Pixel Plus HD

Svjetlina: 500 cd/m2

Kontrast: 5000:1

Pixel Plus HD

Sony:

TV Sony KDL-26P2520 LCD, 1366x768, DVB-T tuner, HDMI, srebrni

Bravia engine

Kontrast: 1300:1

Svjetlina:  450cd/m2

Meaningless ideals will eventually crumble before reality
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2008 13:12 (Shok).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Plazma vs LCD

Ja sam imao istu dilemu prije nekih 4-5mj i na kraju sam se odlucio za plazmu. Panasonic  42" TH-42PY70 Full HD i mogu reci da sam razocaran kvalitetom TV prikaza, signal primam preko Max TVa i slika zna biti dosta "zrnasta" na nekim programima. Dok je situacija totalno suprotna kod gledanja DVDa, gdje je slika prestrasna. Po meni ukoliko mislis potrositi ispod nekih 8000, kupi LCD. Mozes naci i dobrih plazmi, ali mislim da za te novce mozes dobiti kvalitetniji lcd nego plazmu. I pri gledanju u trgovinama pripazi, jer su obicno svi tv spojeni na jedan signal (preko splitera) tako da neces vidjeti njihove najbolje mogucnosti.

Jeremy: So who do you think is going to win this one?
James: I think we're all goning to die.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ti si morti malo zabrijal u ocjeni.

Svi veliki TVi imaju imaju ocajnu sliku ako ti je izvor zemaljska TV, max TV i slicni izvori niske rezolucije. 

LCD vs Plazma je vise stvar osobnih preferencija nego predmet stvarnih i opipljivih prednosti.

Ako si upiknes dobre predstavnik iz oba tabora sliki nemas zamjerki.

Sad bubam napamet ali mislim da bu plazma odjhebala karijeru jer imam osjecaj da su LCDji profitabilniji za proizvođače. Ovo malo plazmica kaj se jos gura po trzistu bu bilo dok stvar ide. Poslje buju samo LCDi, OLEdi i šta ja znam što sve ne. 

17 godina
neaktivan
Plazma vs LCD

Ma znam samo je netko prije mene spominjao kako bi nakon kupnje lcda/plazme uzeo jos i max tv, pa sam odmah zelio upozoriti na je... situaciju. Znam da veliki TVi imaju problem s tim, ali nije toliko do TVa nego do nekih kanala. Recimo slika na OBNu je extra katasrofalna, dok je slika HBO vrhunska. uglavnom samo sam htio reci da se manju lovu moze se naci puno bolji lcd nego plazma pogotovo ako mu je namjena igranje.

Jeremy: So who do you think is going to win this one?
James: I think we're all goning to die.

0 0 hvala 0
17 godina
Što kupiti?

Planiram kupiti novi TV i dvoumim se između ovih dvaju uređaja:Pioneer KURO PDP-428XD i Sony Bravia KDL-40X2000.

Znači LCD vs. plazma.

Ima li netko iskustva s nekim od ovih uređaja (prednost,nedostaci) i što mi mozete preporučiti?

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Šta kažeš na LCD-107cm ja to mislim uzet, našao sam neku dobru cijenu od Grundiga , nekih 6.500 u hg spotu, naravno da me zanima pc ulaz, to je jedan od prioriteta bez tog ne kupujem, vidjet kako igre vrte , na tako velikom ekranu ne mogu da vjerujem ako je neko gamer a, da na to prvo ne pomisli a, između ostalog i ostale performanse.....Cool

17 godina
protjeran
LCD.. Al cu malo cekat novu seriju, bit ce dosta bolja u udnosu na plazmu.
17 godina
Plazma vs LCD

Ovakvu raspravu sam nedavno imao sa prijeteljem - tj bolje rečeno okladu gdje je naravno on izgubio a ja dobio...Smijeh

Uglavnom - postoje lipo dva linka gdje su vam napravljene direktne usporedbe sa plazmom i lcd-eom gdje vam je sve lipo objašnjeno:

http://www.audio-video.com.hr/pregled.asp?NewsID=17&c=33157#top

http://www.lcdtvbuyingguide.com/lcdtv-plasmavslcd.shtml

Eh - da vidia sam one mitove - plazma traje kraće i tako dalje... - pročitajte članke na linkovima i uvjerite se i sami da su to na kraju krajeva samo mitovi.

Computers will never take the place of books. You can't stand on a floppy disk to reach a high shelf.
-- Sam Ewing

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Plazma vs LCD

Evo i mojih dojmova...

Imam 42'' LG-evu HD ready plazmu (od 04./06.) te o njoj mogu reći slijedeće:

Slika je doista izvrsna (kontrastna, svjetla, zasićene boje - ma jednostavno predobra), bilo da gledam Max TV ili da vrtim filmove preko HDMI upscaling DVD playera. Nažalost, preko ugrađenog dvostrukog DVB-T tunera slika nije ni približno tako dobra - čini se da je ipak stvar u izvoru signala...

Zvuk je isto tako solidan (pogotovo SRS TSXT preset). To mi je posebno bitno s obzirom da nemam surround sustav

(naravno - problemi sa estetikom & ergonomijom samog prostora + nesolidarnost & izostanak podrške kod ukućana - klasika).

Što se tiče konektora, više manje svi standardni su podržani (RCA stereo, kompozitni video, 3xSCART, RGB SCART, komponentni YPbPr video, 1X HDMI - jedino nedostaje DVI; što i nije neki problem). Šteta jedino što nema više nego 1 HDMI konektor što će, zasigurno, prouzročiti određene kompromise glede prenamjene i preraspodjele kablova (pogotovo kada dođe Max HDTV).

Glede same rezolucije, sposobna je prikazati 720p/1080i (dakle, nije Full HD).

Naravno, šećer na kraju - cijena; svojevremeno koštala je ''tričavih'' nešto oko 21k kn Osmijeh

Light travels much faster than sound, that's why some people seem bright until you hear them speak

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Što kupiti?
Skywalker kaže...

Planiram kupiti novi TV i dvoumim se između ovih dvaju uređaja:Pioneer KURO PDP-428XD i Sony Bravia KDL-40X2000.

Znači LCD vs. plazma.

Ima li netko iskustva s nekim od ovih uređaja (prednost,nedostaci) i što mi mozete preporučiti?

Hvala

nemaš šta razmisljati kuro 428xd je LUDILOOOOOOOOOOO .. i tocka!
gledas i places .. pa onda opet gledas pa places .. slika je ludilo ..

a posebno za SD .. nitko ne daje bolju SD sliku od 428

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2008 0:46 (mr.ezrider).
17 godina
neaktivan
Plazma vs LCD

Svojevremeno sam skicao Panasonic plazmu 42pv70 i nekako sam stekao dojam da je kod plazmi ona mozda bestbuy opcija kod ulozeno/dobiveno,ali sam zasada odustao od kupnje.

Tj. trenutno sada polako skicam lcd telkace za spavacu sobu, nesto ne pretjerano skupo,a opet relativno kvalitetno pa bi molio neke preporuke. Panasonicovi modeli me,za razliku od njihovih plazmi, nisu nesto previse odusevili.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Plazma vs LCD

127" Plasma ili LCD(Oba su HD - LCD je 1500kn skuplji)??(Koristit cu ih za spajanje na komp i gledanje TV-a)

C2DE6400@2,9Ghz, 8600GT512Mb
2GB Crucial Balistix
19" ASUS LCD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Plazma vs LCD

Ovako, ja doma imam Hitachi plazmu 107 cm vec jedno 2 i pol godine. S njom nema ama bas nikakvih problema. Nema nikakvih burn efekta, ghostinga niti nikakvih drugih gluposti. Naravno ne drzim teletekst na ekranu nekoliko sati pa se nema niti od cega stvoriti burn efekt. Samo za plazmu ili LCD moras obavezno imati i digitalni prijem tv-a. Preko analogne antene to izgleda koma. Ali kako si rekao da bi uzeo i MaxTV onda nema problema. Nazalost nasa televizija jos uvijek nema mogučnosti iskoristiti niti jedan televizor do kraja kako bi trebao, a i pitanje kad ce imati (navodno bi MaxTV trebao uvesti neke HD programe ove godine, ali to je sve jos "navodno"). Sto se tice DVD filmova i sl tu nema govora. Plazma je zakon...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Plazma vs LCD

plazma ti ima prednost u cijeni,boljem prikazu boja. Prednosti LCD su dugotrajniji,veća rezolucija....

Kod plazme ti je problem moguć burn-in i ima "glossy" ekran (reflektira ti se okolina)

U svakom slučaju ne preporučujem kupnju no-name smeća za bilo kakvu nisku cijenu jer

su garancije nikake a kvarovi prečesti....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Maranello kaže...

Mislim da se toliko ne može pogriješiti prilikom izbora LCD-a ili Plazme koliko kod izbora konkretnog proizvođača. Tako recim oko netko želi da kupi Plazmu može da bira između Pioneera, Panasonica i Hitachija a ako želi LCD onda Sony-a, Philipsa i Sharpa ostalog nema i ako tako bude kupovao neće pogriješiti.

Džaba vam razglabanje oko tehnologija kad kupite neku fuš plazmu od Beko-a ili LCD od bog-te-pito kojeg proizvođača.

Također treba naglasiti da neki proizvođači imaju širok spektar proizvoda od ničeg posebnog do vrhunskih televizora (Recimo Sony) dok neki proizvođači imaju samo i samo kvalitetu (recimo Pioneer)

Svi imaju svoje tehnologije poboljšanja slike pa nemate potrebe da se zaljetate sa recimo Bravijiom (dotična se ne može mjeriti sa recimo PerfectPixel+ tehnologijom kod Philipsa ili da ne govorim o Pioneerovom ISF C^3).

Što se tiče samih tehnologija stvari su sledeće. Naime Plazma se skoro usavršila do krajnjih granica dok na LCD-u recimo stvari ima na pretek i u budućnosti (pogotovo sada sa dinamičkim pozadinskim osvjetljenjem) će LCD-ovi prestići Plazmu (Već su sada u nekim segmentima i prestigli). Plazma se ponaša kao skup malih fluorsentnih sijalica i tako direktno ne može konkurisati oštrini LCD-a dok živim i jarkim bojama itekako može nadmašiti LCD-ove.

Možda i najvažnija stvar prilikom kupovine, naime dijagonala. Full HD kod Plazme počinje tek sa 50" što je previše za prosječne sobe dok Full HD na LCD-u može se naći i na 40" dijagonali pa čak i 32". Ko god je vidio kako Full HD radi na 32" usporedno sa 50" zna o čemu govorim.

Moja preporuka je LCD posebno Sony X serije. Za 15 hiljada kuna dobije se nenadmašan dizajn i slika koju može rijetko ko viditi da je lošija i od najsskupljih Plazmi. Opet Philipsovi Aurea LCD-ovi nešto su posebno ali sa jednom ogromnom manom: astronomskom cijenom, dok recimo Pioneer-ova serija KURO priča je za sebe. VIERA je također dobra.

Pozdrav.

Dobro sve to stoji a , dali ja mogu naći LCD-32,full HD, do maximum 6.000kn  i ako znaš neke proizvođaće,  da ima kod nas, ono vredio bi dobar savjet    hvala.
17 godina
neaktivan
Plazma vs LCD

Full HD sumnjam da ces nac do 6000kn.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Plazma vs LCD

Za 6000kn nečeš nać full hd lcd ili plasmu, moja preporuka ti je lcd, osobno imam Toshibu, i prezadovoljan sam.

Iz svojeg iskustva ti mogu reć sljedeće:

SHARP - broj 1, ali i takva mu je cijena.

TOSHIBA - best buy, full kvalitetno i jako dobra cijena za ono kaj nudi

SAMSUNG - problem sa nabrijanim bojama i pozadinskim osvijetljenjem - slika nije realna

PANASONIC - skuplji modeli imaju dobru sliku, ali ovi jeftiniji su grozni

PHILIPS - užasno kvarljiv

SONY - skupe serije dolaze u obzir

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Plazma vs LCD

i LCD i plasma imaju svoje prednosti i nedostatke... onaj ko kupuje najbolje zna što mu treba! Osobno preferiram LCD radi dugotrajnosti.

Burn-in efekt koji spominjete na plasmi nije za spominjati ako će ekran biti za gledanje TV-a, filmova, igranje igara. Burn in efekt će se javiti ako je recimo na nju spojen komp pa će onda recimo "zapeći" ikona start i sistem tray koji su non-stop aktivni i nepomični, ali i za to treba proći vremena i vremena.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Plazma vs LCD

Uzeo sam plazmu Panasonic Viera 107cm(1024/768,HD Ready.1080p remastering) i stvarno sam zadovoljan slikom,signal ide sa maxTV-a...

Gledao sam neke Aquos LCD modele od Sharpa i preočita je razlika u slici u odnosu na ovu plazmu koja je jeftinija...

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2008 21:04 (Blaze).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Plazma vs LCD

Preporucam ti LCD bolja kvaliteta..barem meniCool

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Plazma vs LCD

Baš sam danas gledao kako se vrti film s Blu-ray-a istovremeno na LCD-u (skuplji) i plazmi (jeftinija) marke Panasonic.

I ima dosta razlike, u korist plazme. Jer kada se likovi kreću možemo npr. gledati rubove njihovih ruku i primjetit ćete znatnu razliku. Na plazmi su rubovi mnogo oštriji, jasniji; dok su na LCD-u mutni...  eto samo jedan primjer                          

Imam doma Samsung LCD, no da ponovno kupujem definitivno bi uzeo plazmu!

bobo desmra
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.3.2008 21:44 (Core2Duo2).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Plazma vs LCD

razmišljam da kupim plasmu panasonic TH-42PV80.pomozite mi jesam li dobro odličija.

0 0 hvala 0
17 godina
Plazma vs LCD

Ako se dvoumis izmedju LCDTV-a ili plazme mora ti biti jasno par stvari

Plazma je odlicna za SD programe,znaci za gledanje svakodnevne televizije.Price o burn-inu zaboravi,to je prevazidjeno.Najbolji modeli su KURO.Zadovoljit ce te i HD-Ready materijali,ali kazem da ce te "zadovoljiti",nece biti savrseni.

LCDTV odlicni za High definition materijale u HD 720p ili 1080p(i),(PS3,BD filmovi),ali ne blistaju u SD programima,zadovoljit ce te,ali nece biti savrseni.X serija Sony Bravie slovi za najbolje modele.

Znaci sve sto sam naveo za prednosti jedne,drugom je "mana".Kad kazem mana,ne mislim pri tom da ne moze se gledati u sliku,nego je jednostavno malo losiji prikaz.

Naravno sve ovisi s koje udaljenosti i gledas sliku,tako da uzmes i to u obzir.Za 42" idealna udaljenost je 3+ metra od ekrana,inace s blize udaljenosti se vide "muljavi" dijelovi i prikaz nije najbolji,tj sve je malo zamuceno.Kod LCDTV-a sa HD prikazom toga naravno nema.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.4.2008 21:10 (Romano).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice