Danas mi stigao tv philips serija 8000 102 cm upalim ga i nakon nekoga vremena skužim u donjem lijevom kutu bijelu mrlju ( vidljivu samo kada je ekran crn ) veličine šake. Može neki savjet
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Danas mi stigao tv philips serija 8000 102 cm upalim ga i nakon nekoga vremena skužim u donjem lijevom kutu bijelu mrlju ( vidljivu samo kada je ekran crn ) veličine šake. Može neki savjet
Bilo bi dobro da nabaciš nekakvu sliku.
Ali po svemu sudeći, imaš izraženo pozadinsko probijanje svjetla.
Na nekim uređajima je to izraženo više, na nekim manje (sve u svemu, na svakom tv-u s led osvjetljenjem češ imat taj problemčić).
Tamo gdje je izraženo više, zaista zna iritirat. Vidi štaimaš u opcijama ponuđeno (led local dimming ili sl.) pa se probaj malo poigrat.
Navodno i Ambilight spectra kod Philipsa, nešto mrvicu ublaži navedeno, mada nisam gledao u zatamnjenom prostoru koliko je to istina.
Ako te navedeno baš iritira, onda ti ne preostaje ništa, nego otić zamjenit za drugi tv.
Napričaš im sve i svašta i trebali bi ti zamjenit.
Ali opet, ni to ti ne garantira, da ti sljedeći neče bit još gori.
Ja sam primjerice imao 3x47LS5600. Od toga samo jedan je bio u granicama normale (praktički neprimjetno).
Dok je na jednom bilo toliko izraženo, da se radilo o govotovo polovici ekrana.
Sad sam na 47LM660 i zadovoljan sam, iako se mrvicu primjeti.
Ali kažem, normalna pojava za ovakve tv uređaje. Naravno, ako nije pretjerano izraženo.
evo sada mi je bio ugašen pola sata i nema više mrlje.
Da li je moguće da je do bilo zbog hladnoće? 2 sata sam ga držao u na sobnoj temperaturi,
ali eto sada to ne primijetim
Nisam siguran o kakvoj mrlji i očemu se točno radi.
Ako se radi o probijanju svjetla (svjetle mrlje koje su vidljive na tamnim podlogama), onda je to prisutno na uređajima s led osvjetljenjem.
Kažem, negdje se vidi više, negdje manje.
Možda je kod tebe bilo izraženo nešto drugo.
Kažeš da si danas dobio tv, ne znam. Možda prilikom prvog uključivanja je nešto ostalo i sad se maklo.
Ne znam kako bi drugačije objasnio tvoj problem.
Bude li se opet pojavljivalo, nabaci sliku da vidimo o čemu se radi.
Ipak je ovo prvo, probijanje svjetla još se vidi ali samo u donjem lijevom kutu ali manje nego prije skoro neprimijetno, puno hvala na odgovoru.
Već mi je srce bilo stalo