Nativni HDR vs Samsung emulirani HDR+

poruka: 3
|
čitano: 1.176
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran

Pozdravljeni.

Samsung na svojim UHD televizijama ima opciju "HDR+" koja može na standardnom non hdr sadržaju prilično jako doraditi kontrast i sve što ide uz HDR.

Prije nego počnete pljuvati i govoriti kako je to najobičnije smeće, ja sam to osobno uključio dok sam gledao 4K sadržaj, ali i obični 1080p sadržaj.

Razlika između "movie" moda (onako kako je redatelj zamislio) i "hdr+" moda je mind fucking blown! Apsolutna HDR perverzija, boje su jaaaaako življe, plava je plavija, bijela je bijelija. Jačina kontrasta ide u nebo, postoji  "soap opera" efekt koji se mnogima neće svidjeti no meni osobno je stvarno super posebice za dokumentarce.

Pa sada ne znam, možda sam ja u manjini, možda većini taj "emulirani HDR" ipak ne odgovara. Ali ja nisam filmofil, ja sam osoba koja u 22 sata prvi puta upali TV i onda zaspi nakon sat vremena. 

Ako imate kakvih iskustva s ovom opcijom, dajte ih. Meni je za sada fantastična.

P.S.

Ja doduše niti ne znam da li sam gledao kakav pravi HDR sadržaj. Jer nigdje mi na ekranu ne piše da je "nativni HDR aktivan".

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kako nisi, Planet Earth 2 što smo spominjali u drugoj temi je HDR, meni TV prilikom pokretanja tog videa pokaže gore u kutu HDR ikonu (LG televizor).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

SAmsung ne izbacuje logo.

Vidi se kada stisneš ok pa pokraj uhd piše i hdr.

Ta opcija HDR+ ne služi ničemu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.9.2017 9:48 (Grga1984).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice