LED ili plazma do 6500 kunića

poruka: 19
|
čitano: 4.789
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
LED ili plazma do 6500 kunića, Vaša preporuka

Pomoć,

Kupio bih ovo:

http://www.ronis.hr/plazma-tv-42-inch-107-cm/434/tv-plazma-panasonic-tx-p42gt30e-3d-neoplasma-poklon-5-godina-jamstva/TX-P42GT30E/

Ali me malo brine refleksija (prozori s desna, kut cca 35 stupnjeva, preko dana dosta smeta), kakva su vasa iskustva?

I drugo:kakav je panasonic (ovaj) multimedijski potkovan u odnosu na Samsung (za slicne novce, prijedlozi dobrodosli, unaprijed hvala).Kaze mi lik da je Samsung neusporedivo najbolji po pitanju filmova, weba, connecta, etc,...

Hvala unaprijed svima koji mi mogu pomoci

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.6.2012 18:11 (Provincija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sve plazme su "loše" ako želiš gledati u prilično osvjetljenom prostoru, ali zato ako to možeš zanemariti (ili zamračiti prostoriju) u mračnoj prostoriji dobivaš vrhunske performanse za mnogo manje novaca od vrhunskih LED-ova. Ako ti treba internet ne gledaj plazme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: LED ili plazma do 6500 kunića
17 godina

Aloha Leglo,

Da, gledao sam i njega, ali sam se poplasio jer na dosta foruma ljudi pisu da ima problema sa izbijanjem svjetlosti (ledica) po rubovima...

I da , cijena je stvarno fer.

Hvala

Gledam dalje jer pomoci osim Vas dvojice sa foruma nema......

14 godina

pany gt30 naravno. ne moraš brinut zbog refleksije jer koristi AR filter i čita hd mkv fileove. evo neke recenzije od po mene 2 najbolje stranice za testiranje tv-a

http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42gt30b-p42gt30-201103281070.htm

http://hdportal.hr/vijesti/?p=16416

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
@Provincija

Ne znam za model ES5500, no imam doma ES6100 ( sa 3D-om ) i za sada nemam nikakvih problema sa "backlight bleeding" ; ali kao što sam već spomenuto više puta na ovom forumu to je jednostavno boljka LED LCD-ova, isto kao što je IR i burn-in kod plazme. Čak i modeli kao što su ES8000 il Sony HX920 znaju patit od tog problema, tako da je to zapravo "lutrija". 

Ako ti je bitan Smart TV aspekt, Samsung je definitivno dobar izbor. 

Ukoliko si zagrijan za plazmu onda bi rađe išao na ovogodišnji model Panasonic P42ST50E

In the end there will be only ( c )haoss ...
17 godina
zuper kaže...

pany gt30 naravno. ne moraš brinut zbog refleksije jer koristi AR filter i čita hd mkv fileove. evo neke recenzije od po mene 2 najbolje stranice za testiranje tv-a

http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42gt30b-p42gt30-201103281070.htm

http://hdportal.hr/vijesti/?p=16416

odlican :) za 3d je potrebno i imat cim veci ekran a ovaj je 50" kuda ces bolje :)

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
17 godina

Hvala Leglo,

42st50E-čitam po netu i ispadne da su ljudi gotovvo izjednačili THX i cinema mode (vjerovatno licenca?), idem sutra pogledati, cijena mi je isti ok.

A tvoj tv je pila, kakočitam ali nema 42 incha dijagonale.Prva slijedeća je 46, a to mi je puno love.

Jesam li u pravu ili mi je nesto promaklo?

hvala

15 godina
neaktivan

Istina, Samsung ima dijagonale 32" 40",46", 55" itd. 

15 godina
neaktivan

Poštovani,

u vječnoj sam dilemi da li da kupim plazmu ili lcd (led) TV? Po svim recenzijama vidim da plazma im abolju sliku od lcd-a. Međutim, ja mislim kupiti smart TV od 40 inča u cijenovnom rangu do EUR 1.000, ali tu ne vidim baš nekih kvalitetnih pametnih TV-a? Molim za razmišljanja?

0 0 hvala 0
17 godina

Može prijedlog Best Buy 42"/40" 3D LED ili Plazma Smart TV-a (6-7.000 kn) do 63 cm visine bez stalka

(većina ih je takva - da mi stane u otvor u ormaru - slika 1).

Neštu u rangu LG 42LM670S po opcijama/cijeni.

LG, Panasonic, Samsung, Sony, Sharp?

I gdje ima povoljno nabaviti VESA nosač (400x400), ne mora biti estetski lijep, neće se vidjeti,

eventualno da je TV malo odmaknut od zida kao na slici 2.

Slika 1 Slika 1
Slika 2 Slika 2
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 14:58 (Matozan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

svakako plazma, u taj iznos ulazi Panasonic G20/30 ili samsung serije 6...

ako mi želite zahvaliti - kliknite HVALA
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
smirnoff kaže...

svakako plazma, u taj iznos ulazi Panasonic G20/30 ili samsung serije 6...

Crkao mi je stari CRT Sony Trinitron TV koji me odlično služio 15-tak godina.

Kad već kupujem, kupio bih 3D TV, ipak je to investicija na duže vrijeme.

Sad, da li će nova tehnologija izdržati kao moj stari Sony vidjeti ćemo.

Po mojoj procjeni čisto sumnjam.

Može neki drugi prijedlog za Panasonic sa 3D-om i/ili možeš biti određeniji za Samsung (koji model)?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan

Ako se volis patit i gledat tv s 3D naocalama onda uzmi 3D tv, ako ne po meni ti je bolje bez toga. Koliko znam ima 3D tehnologija bez naocala ali koliko sam cuo i dalje "to nije to".

Moje osobno misljenje ti je da bolje uzmes neku "obicnu" 2D telku koja je stvarno "zvijer" i uzivas u njoj. Za 3D ces lako {#}

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

http://www.technomarket.hr/ ima popust na određene Samsung televizore, pa pogledaj model ES 7000 ( full HD 3D ) ili ES6100.

Kada je u pitanju 3D ipak bih više preporučio pasivni 3D koji je prisutan kod LG i Philips LCD-ova. Model LG LM660S/670S ili Philips PFL5507. E sada da li je 3D bitan ili nije zapravo je sekundarno, politika svih proizvođača jest da u top modele stave 3D tj. 3D postaje standard, a najbolja 2D slika je upravo na tim top modelima. 

Kada je u pitanju plazma, više sam sklon razmišljanju da se kupuje za zamračenije prostorije, Panasonic VT30 je vjerovatno "one of the best", ali isto tako košta oko 11k kn. Ovogodišnji model Panasonic ST50 navodno drži kvalitetu slike "starijeg brata" ( VT30 ), a i košta oko 7000 kn. 

17 godina
to: Leglo

Leglo, hvala ti sto si nas uputio u TM, jer sam tamo za kikiriki uzeo Samsunga 46D5000 (led lcd,stara serija, 2d, 100 Hz, Clear premaz ili filter, lan,...http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-audio-video/television/led-tv/UE46D5000PWXXU-spec)

A sada i zasto:
- nakon isprobavanja i gledanja 3Da na svim markama koje to nude u potpunosti odustao prvo zbog lose implementacije (LG mi bio najbolji ali nije full HD u 3Du) aktivnih naocala i cijene (za ST50 jedan par dojde preko 600 kn!!)
- smart opcije-rade kako gdje, uglavnom sporo i lose, a ja vec imam mplayer (stari playondvr sa 2 tb unutra, dual hd tuner, lan,,), na netu nasao da samsung nece pleyati ni sa svojim diskovima te velicine.Moj player je daleko od idealnog ali je jos uvijek bolji od svih smart djidja.
- isao sam kod poznanika pogledati uzivo kako im izgledaju pany plazme nakon par godina (odlikaske) i poludio kada sam vidio sta im se dogadja na panelima (njima to bas i ne smeta, navikli ljudi)
- jedan super lega iz ST mi ispricao o backlight bleedingu na njegovom nejeftinom LEDu i flekama (koje samo njemu smetaju, ali smo slicni pa si mislim- i meni bi)
- svugdje prvo gledao SD sliku, a prvo skinuo modele i neke osnovne postavke sa neta, zamalo sam uzeo E450 (ako se dobro sjecam modela, HD ready) imao mi je uvjerljivo najboulju SD sliku u osvijetljenoj prostoriji a nelose radio i downgrade HD materijala

Na kraju: cijena-4800 hrk i ako/kad mi pocne backlight bleeding (nadam se ne ubrzo) ili fleke na gray-u, probam reklamirati (vjerovatnost mala) i siknem ga u smece i ne grizem se jer sam dao 2K kuna ili vise razlike.A do tada ce valjda i 3D sazrijeti kako treba i paneli biti uniformniji i,.....

Jos jednom hvala na pomoci i pozdrav
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Provincija kaže...
to: Leglo

Leglo, hvala ti sto si nas uputio u TM, jer sam tamo za kikiriki uzeo Samsunga 46D5000 (led lcd,stara serija, 2d, 100 Hz, Clear premaz ili filter, lan,...http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-audio-video/television/led-tv/UE46D5000PWXXU-spec)

A sada i zasto:
- nakon isprobavanja i gledanja 3Da na svim markama koje to nude u potpunosti odustao prvo zbog lose implementacije (LG mi bio najbolji ali nije full HD u 3Du) aktivnih naocala i cijene (za ST50 jedan par dojde preko 600 kn!!)
- smart opcije-rade kako gdje, uglavnom sporo i lose, a ja vec imam mplayer (stari playondvr sa 2 tb unutra, dual hd tuner, lan,,), na netu nasao da samsung nece pleyati ni sa svojim diskovima te velicine.Moj player je daleko od idealnog ali je jos uvijek bolji od svih smart djidja.
- isao sam kod poznanika pogledati uzivo kako im izgledaju pany plazme nakon par godina (odlikaske) i poludio kada sam vidio sta im se dogadja na panelima (njima to bas i ne smeta, navikli ljudi)
- jedan super lega iz ST mi ispricao o backlight bleedingu na njegovom nejeftinom LEDu i flekama (koje samo njemu smetaju, ali smo slicni pa si mislim- i meni bi)
- svugdje prvo gledao SD sliku, a prvo skinuo modele i neke osnovne postavke sa neta, zamalo sam uzeo E450 (ako se dobro sjecam modela, HD ready) imao mi je uvjerljivo najboulju SD sliku u osvijetljenoj prostoriji a nelose radio i downgrade HD materijala

Na kraju: cijena-4800 hrk i ako/kad mi pocne backlight bleeding (nadam se ne ubrzo) ili fleke na gray-u, probam reklamirati (vjerovatnost mala) i siknem ga u smece i ne grizem se jer sam dao 2K kuna ili vise razlike.A do tada ce valjda i 3D sazrijeti kako treba i paneli biti uniformniji i,.....

Jos jednom hvala na pomoci i pozdrav

Nema tebi sta poceti bleeding, i clouding na led-u, imas ga uvijek vise, ili manje stvar srece ja na philipsu 40pfl5507 imam jako malo i jos kada upalim lokalno zatamnjenje nevidi se cak ni u mrklom mraku na filmu nema sanse ista vidjeti, dok kolega ima sony hx850 (top model) svijetli ko las vegas cak sa ukljucenim zatamnjivanjem sigurno tri puta jace od mog philipsa, drugi kolega ima samsun es8000 (isto top) i on svijetli, dok treci ima sony ex650 nema ni jedne fleke, sve je to stvar srece, i NE ulazi u garanciju (barem kod 99% trgovaca).

15 godina
neaktivan

Da li se ukoliko TV ima bluetooth ili wifi može prebaciti preko njih slika na mobitel ili laptop?

0 0 hvala 0
17 godina

Kod mene ide samo DLNA pc-TV, obrnuto ne, ali ima jos ljudi koji to puno bolje znaju...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice