LCD zuji na stand-by

poruka: 1
|
čitano: 1.023
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
LCD zuji na stand-by

Imam već neko vrijeme Quadro LCD TV, najobičniji (vulgaris) iz Pevca za primamljivu svotu novca a i primamljivih specifikacija za te novce - osamdesetak centimetara, DVB-T recieveri, sva sila priključaka (pa i VGA za spajanje na komp), HD ready rezolucije... Dosad sam ga koristio u dnevnoj sobi i u cca. godini dana sasvim je pristojno odrađivao svoj posao, a bogme se i naradio - rijetko kad je bio gašen (pa i preko noći bi bio upaljen ali bez zvuka), ali i nije pokazivao znakove umora. Kad se na njemu ne bi vrtio TV program, spojio bih ga VGA kablon na komp i gledao na njemu one slabije kvalitetne DiviXe. Sad sam ga, silom prilika (odnosno zbog slaganja cure) premjestio u spavaću sobu i primijetio nešto jako iritantno. Dok on radi, na one rupice sa stražnje strane mogu prisloniti uho i neću čuti ništa značajno - možda jako tihi visokofrekventni zvuk kojega više i ne čuješ kad TV pojačaš na svega 1 (na skali do 100), ali to se uopće ne osjeti pri svakodnevnom radu. Ali zato, kad ga ugasim, tj. kad on ode u stand-by, dobijem pravu simfoniju cvrčaka i visokofrekventnih zvukova. Počne jako cvrčati sekundu nakon što se ugasi ekran i to je primjetno kad si s njim (TV-om :D) u maloj sobi i ne prestaje s vremenom, dokle god ga ne upalim. Nešto slično kao kad bi sa stand-byja palio stare CRT televizore pa bi ovi cvrčali dok ne "napune napon", ali ovo ne prestaje. Kada ga probam upaliti, počne još jače cvrčati i gotovo pa skroz prestane kad se upali ekran što me dovodi do ludila. Ne znam ima li to veze, ali kad sam ponovno pretraživao kanale TV mi se freezao u meniju i onda par puta upalio-ugasio, a kad sam probao okrenuti program još jednom "restartao". Nakon toga više nikakvih problema. Osim tog "malog" problema (kojega nisam ni primijetio kad je bio u dnevnoj sobi jer nisam bio tako blizu njega a i nisam ga često gasio) TV radi super i nemam stvarno novca za novi, pogotovo što je ovaj čisto dobar. Ima li netko kakve ideje? Hvala!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice