Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 49.269
|
čitano: 16.249.362
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Ekipa, best buy 85"+ (85/98) TV ?
Ne bi bilo loše da ima mogućnost od bar 120Hz osvježavanja za PC, konzole i slično ali nije presudno.

Bitno mi je da je "kino-ugođaj" ok i da je cijena u razumnim granicama pošto mi to nije primarni TV (cca 1500-1800 EUR).

Gledalo bi se isključivo u zatamnjenom prostoru (podrumska prostorija pretvorena u mini kino dvoranu).
Nešto od TCL-a / HiSense ili neke druge opcije ?
Hvala !

sig

0 0 hvala 0
17 godina

Ma kakvo osiguranje. Uvedeš kućni teror od malih nogu da je Oled TV zabranjena zona za diranje, bacanje predmeta, i gledanje sadržaja sa logom max po ure dnevno ito je.. Djeca se navikla

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Ja sam malome rekao da moram prodat ps5 ako razbije tv, da nemamo novaca za drugi. Za sada ni blizu vec skoro dvije godine... XD
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.4.2025 17:40 (deepshitcro).
5 mjeseci
Matty kaže...

Ekipa, best buy 85"+ (85/98) TV ?
Ne bi bilo loše da ima mogućnost od bar 120Hz osvježavanja za PC, konzole i slično ali nije presudno.

Bitno mi je da je "kino-ugođaj" ok i da je cijena u razumnim granicama pošto mi to nije primarni TV (cca 1500-1800 EUR).

Gledalo bi se isključivo u zatamnjenom prostoru (podrumska prostorija pretvorena u mini kino dvoranu).
Nešto od TCL-a / HiSense ili neke druge opcije ?
Hvala !

Možda TCL 85Q9B ali je on malo van iznosa koji si spomenuo, ima i jeftiniji 85C6K koji je u budžetu. Oba dva su Mini LED  s time da skuplji ima puno više dimming zona.

17 godina

Ma da.Tako treba. Oled sačuvati pod svaku cijenu😁

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Haha to se sve podrazumijeva, ali evo, nekako bih i platio za peace of mind. Znači nitko nema iskustva? A produljeno jamstvo, jel to neda proizvođač da se doplati? 

0 0 hvala 0
13 godina
SebaOS kaže...

Haha to se sve podrazumijeva, ali evo, nekako bih i platio za peace of mind. Znači nitko nema iskustva? A produljeno jamstvo, jel to neda proizvođač da se doplati? 

Svakako aktiviraj dodatne 3 godine od Partum/Protecto, jer iako je s njima uvijek povuci potegni, razvuče se rješavanje problema 2,3 mjeseca, opet se u konačnici nešto i postigne. S tim da ovo što ti oni nude je u slučaju kvara a ne štete. Skoro nitko od proizvođača više ne nudi baš svoje produženo jamstvo, koliko znam jedino Grundig i Sony ponekad imaju akciju. Za dodatno osiguranje od štete ti ne bih znao točno reći osim da dosta dućana ima u ponudi opciju nadoplate recimo osiguranje kod Uniqe, koja je koliko toliko pouzdana.. pa možda vidjeti i pitat u dućanu gdje si uzeo TV..

16 godina
SebaOS kaže...

ja nemam osobnog iskustva, ali obiteljski prijatelj ima osiguranje stana koje funkcionira kao kasko za auto. 

ne znam sto posto detalje, ali znam da kad je uzeo to prvi put jedno 100 puta bi ponovio evo mozes bacit casu u moj tv, sve je pokriveno. i znam da me jednom zvao iz linksa da mu slozim neki pc u roku 10-15 minuta jer mu je stari crko(a star jedno 5 godina bio) i ovi mu rekli da za cijenu kolko je kosto stari(ovo dode tip u kucu i radi procjenu svakog uredaja) moze kupit u linksu i samo neka predoci racun i platit ce. kolko takvo osigranje kosta mjesecno nemam pojma, reko bi nekih 30-40 eura mozda. 

svakako se raspitaj u osiguravajucim kucama, i naravno uvijek pazi na mala slova kod osiguranja. 

13 godina
Produžio sa 2 god na 5 preko LG produžene garancije (G6) za moj C1 za nekih 80e , po uplati dobio novi elektronski račun sa novim datumom produženim za dodatnih 36 mj ( nije osig.nego baš +3 g sa identičnim uvjetima kao i u prve dvije)
Za C4 vj ide ona G7 koja je najskuplja. Ako ima i moze u BiH ne vidim razloga da bude drukčije u HR , pa eto razuvidi malo

https://www.ekupi.ba/bs/search?q=Lg+produ%C5%BEena+garancija%3Arelevance
3 godine
合気道家 - Yondan -- tko pita ne skita, ali je često izložen smijehu.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Da, ali samo za televizore kupljene ove godine i vremenski je ograničena akcija. U svakom slučaju, ako je kolega sad nekad kupio tv to mu može biti koristan info, ja sam iznio svoje iskustvo jer je pitao.
Kad sam kupovao tv nije bilo opcije sa 5g osim ovog što sam linkao. Ovo je dokup garancije koji nije vremenski ograničen i vrijedi za sve modele ,nebitno kad su kupljeni i proizvedeni.

3 godine

Tako je bilo i prošle godine do 30.6, pa su produžili do konca godine.

To nije za frikove koji tu na temi "kupuju" tv godinu i pol dana i onda još prigovaraju. 

合気道家 - Yondan -- tko pita ne skita, ali je često izložen smijehu.
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina

Ej hvala obojici. Nažalost, čini se kao da BiH ima baš za dokupiti službeno jamstvo, a kod nas je u toj kategoriji dodatno produženo osiguranje od Uniqa-e, što nije ista stvar naravno. Osim toga, mora se kod nas kupiti u isto vrijeme kad i TV, što znači da moraš kod njih. Što se tiče ovih 5 godina sigurnosti, to sve ide preko Partuma i postoji samo za Hrvatsku i Srbiju, što samo po sebi govori o ozbiljnosti haha. Pretražio sam sve i nema službenog LG-jevog jamstva od 5 godina nažalost. 

0 0 hvala 0
6 godina
SebaOS kaže...

Ej hvala obojici. Nažalost, čini se kao da BiH ima baš za dokupiti službeno jamstvo, a kod nas je u toj kategoriji dodatno produženo osiguranje od Uniqa-e, što nije ista stvar naravno. Osim toga, mora se kod nas kupiti u isto vrijeme kad i TV, što znači da moraš kod njih. Što se tiče ovih 5 godina sigurnosti, to sve ide preko Partuma i postoji samo za Hrvatsku i Srbiju, što samo po sebi govori o ozbiljnosti haha. Pretražio sam sve i nema službenog LG-jevog jamstva od 5 godina nažalost. 

Samo da potvrdim kad sam kupovao C1 u Banja Luci imao sam mjesec dana da ga registrujem kod LG i dobijem jos 3 godine garancije. Trazio sam da to trgovac odradi i dobio 5 godina full garancije... Nikakvo osiguranje. SVe od LG-a....

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2025 17:05 (Posmatrač).
17 godina
Hisense 100E7N. Ili ak naletis na kakvoj akciji 100U7K koji je stariji model ali je miniled.
Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being col
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2025 20:47 (SupremeCommander).
16 godina

Pozdrav svima, u potrazi sam za novim tv-om nakon 5 god.

Suzio sam izbor na Tcl 55c805 i Tcl 55C6K.

Vidim da svi hvale ovaj prvi no za drugi nisam našao neke konkretne recenzije. Svaki savjet je dobro došao, hvala! 

0 0 hvala 0
13 godina
@seba
E svašta, ebo ih partum. Ovdje u BiH pored ovih akcija proizvođača ima i dokup i nije uvjet da je iz iste trgovine, tv mi iz technoshopa a gar sa ekup kupljena pola godine kasnije i sve uredno aktivirano.
A ništa jbg, očito se mora gledat kad se kupuje tv i da ima akcija kao sad inače mrka kapa
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.4.2025 12:56 (error_666).
15 godina

LG G4 u 55 incha za 1169 eur. Jel bi to bila fer cijena za taj tv u bivsoj sancta domenici? 

Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
Ivan_T kaže...

LG G4 u 55 incha za 1169 eur. Jel bi to bila fer cijena za taj tv u bivsoj sancta domenici? 

Definitivno, i više nego fer cijena.

16 godina
Pozdrav, doslo je vrijeme da se ponovim pa gledam OLED od Sony-a model XR-55A80L 55''. Zanima me ima li tko iskustva s ovom serijom OLED-a? Vidim da je na akciji u sancta domenici za 1220€.
9 godina

Ekipa gdje saznati sto koji model znaci. Naime u potrazi sam za novim Tvom. Do sada imao 49" VA Sony XE9005 Full Array. Oduvijek sam htio OLED. Medjutim zelim i tv koji podrzava tipa stremio/kodi uz ostale stvari. Pa gledam LG C4 (G4 mozda) Samsung S90D Sony A95 itd.. Vidim da LG itd imaju akcije za 55" do 1200€ se nadje TVi i za manje. Ali vidim vise razlika u modelima tipa SAMSUNG S90D 
QN55S90DDFXZA
 QE55S90DAEXXH itd. Ne mogu naci sto znaci koja oznaka. Tipa zasto nije QN nego QE . Zasto nije na kraju DAEX nego FX ili neki treci naziv. Znam da svako trziste moze imati svoj ali da ne bi bilo da jedan ima nesto sto drugi nema "pod istim imenom".  Kao i LG OLED55G46LS a drugi web OLED55C43LA.AEU

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
misho_hrnjak kaže...
Pozdrav, doslo je vrijeme da se ponovim pa gledam OLED od Sony-a model XR-55A80L 55''. Zanima me ima li tko iskustva s ovom serijom OLED-a? Vidim da je na akciji u sancta domenici za 1220€.

LG G4 je superiorniji TV od A80L

7 godina
zuper kaže...
misho_hrnjak kaže...

I C4 je bolji izbor od A80L.

https://www.avforums.com/reviews/sony-a84l-a80l-xr-65a84l-bravia-xr-oled-tv-review.20826/

https://www.avforums.com/reviews/lg-c4-oled65c4-4k-oled-tv-review.21805/

5 mjeseci
sseennoonn kaže...

Ekipa gdje saznati sto koji model znaci. Naime u potrazi sam za novim Tvom. Do sada imao 49" VA Sony XE9005 Full Array. Oduvijek sam htio OLED. Medjutim zelim i tv koji podrzava tipa stremio/kodi uz ostale stvari. Pa gledam LG C4 (G4 mozda) Samsung S90D Sony A95 itd.. Vidim da LG itd imaju akcije za 55" do 1200€ se nadje TVi i za manje. Ali vidim vise razlika u modelima tipa SAMSUNG S90D 
QN55S90DDFXZA
 QE55S90DAEXXH itd. Ne mogu naci sto znaci koja oznaka. Tipa zasto nije QN nego QE . Zasto nije na kraju DAEX nego FX ili neki treci naziv. Znam da svako trziste moze imati svoj ali da ne bi bilo da jedan ima nesto sto drugi nema "pod istim imenom".  Kao i LG OLED55G46LS a drugi web OLED55C43LA.AEU

QE je europa. Za ostale oznake nakon D (to je generacija modela) nisam siguran, ali do sada nisam vidio da su bitne razlike ako upoće.

16 godina
endoki kaže...
zuper kaže...
misho_hrnjak kaže...

https://www.avforums.com/reviews/sony-a84l-a80l-xr-65a84l-bravia-xr-oled-tv-review.20826/

gledao sam iskreno i LG i znam njegove prednosti i mane, ali kod njih mi je problem njihov webOS koji je dosta ograničen naspram Androida

17 godina
Ima ko iskustva s trgovinom Centar Tehnike kod kupnje TV-a?
Imaju za od svih 50€ jeftiniji TCL 65Q9B...
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
misho_hrnjak kaže...
endoki kaže...
zuper kaže...
misho_hrnjak kaže...

gledao sam iskreno i LG i znam njegove prednosti i mane, ali kod njih mi je problem njihov webOS koji je dosta ograničen naspram Androida

Zrtvovaces kvalitet slike radi OS? Pa to rijesis za 50 eur. Kako ces nadoknaditi kvalitet slike? Uostalom sta fali webos? Ima stremio i jos dosta drugih app a velika prdnost (pored slike) je magic remote. Univerzalni daljinski sam nekad placao preko 100 EUR a sad ga dobijes uz tv....

16 godina
Posmatrač kaže...
misho_hrnjak kaže...
endoki kaže...
zuper kaže...
misho_hrnjak kaže...

Zrtvovaces kvalitet slike radi OS? Pa to rijesis za 50 eur. Kako ces nadoknaditi kvalitet slike? Uostalom sta fali webos? Ima stremio i jos dosta drugih app a velika prdnost (pored slike) je magic remote. Univerzalni daljinski sam nekad placao preko 100 EUR a sad ga dobijes uz tv....

Što je točno posebno u njihovom daljinskom? Nije provokativno pitanje :)

9 godina

Kad nakon nekoliko godina ides otvorit org pakiranje nosača kojeg dobiješ uz TV  i skužiš da ti fale 2 najbitnija dijela da uopce tv mozes montirat na nosač . Riječ je o Sony XE9005 modelu. I čim sam ga dobio montirao na zid kao i većina ljudi. U kutiji je došao base stand koji nisam ni otvarao zamotan u foliju jer jel nisam ni stavljao tv na njegov org. I sad u planu je poklonit TV i skuzim da nisam dobio >> ovo  << .Ima li tko kakvu ideju kako doći do ovoga jer onaj cijeli komad nosača sad služi kao paper weight bez toga. Moja greška što nisam provjeravao očito dal je sve na mjestu al nije mi palo na pamet kad je zamotano sa sarafima itd  . Ovako nekako bi trebao izgledat montiran nosač na koji se šarafi TV

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
misho_hrnjak kaže...
Posmatrač kaže...
...

Što je točno posebno u njihovom daljinskom? Nije provokativno pitanje :)

Pa magic je ;) Ja sa njime upravljam LG C1, amazon fire tv, set top box tj iptv i logitech Z5500.... Jedan daljinski.... Prije sam kupovao logitech harmony da bi to imao...Recimo volume tipke pojacavaju i stisavaju zvucnike, prog tipke mijenjaju kanale na IPTV itd....

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice