Ma nezna ni sam jos ci se ja zezati amlo preko mreze a onda u ponedjeljak u Shop po komponetne za kabel....
Kako iskoristiti stari MaxTV STB
- poruka: 1.414
- |
- čitano: 1.156.704
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
pozdrav ekipa... http://www.t-hack.com/wiki/index.php/Schematic/Boardlayout nadam se da će nekako pomoć, pozdrav
Edit: http://www.t-hack.com/wiki/index.php/Main_Page ovdje ima hrpa stvari pa pogledajte
Stisnuo sam gumb. Ovo je dobra polazišna točka za sve nas, Layout s objašnjenjima. Kod mog uređaja se isti malo razlikuje (nisam uspio pronaći bateriju) ali mislimda je to to.
Ljudi pa mi imamo jos jednu mogućnost spajanja na STB a to je uart...Mislm da na prvoj slici negdje gore desno je nekakva nakupina 2x5 Mario daj pogledaj ako što piše pokraj toga ako je uart mozda preko njega dobijemo dirktan prisutup Shell u...A to bi onda bili Krasno.
:)
uopce vam ni ne treba jtag, ima onako tamo uart0 i 1 tako da prema slici od shadow-man-a treba onaj JP1 jumer ostavit otvorenog i spojiti se serial kabelom na J4 i najvjerojatnije ce se moci vidjeti boot proces. treba paziti na voltazu isto jer najcesce je na ploci 3.3v a na serialu 12v pa bi upotreba onog usb to serial kabela bila najjednostavnija. ( on radi negdje oko 3v )
Isto tako ima uart0 pa bi se onda valjda moglo pisati direkt na flash al on je skupa sa jtag konektorom pa bi trebalo otkriti koji je pin za serial port.
Vidim ima onaj "JP2 Jumper / short: enable netboot", al opet s tim se nista nemoze ako se nema original firmware da ga povuce sa mreze
posto nemam taj stb doma nemogu isprobati receno, al ako se nekme da moze probati al obavezno neka napone provjeri prije spajanja.
pozdrav ekipa...http://www.t-hack.com/wiki/index.php/Schematic/Boardlayout nadam se da će nekako pomoć, pozdrav
Edit: http://www.t-hack.com/wiki/index.php/Main_Page ovdje ima hrpa stvari pa pogledajte
Stari moj to sam ja vec stavio i taj tvoj boldani link niej za ono što mi trebamo.
Za teme koji si iznad mene Swadow je postao krivi layout nije od nase STB-a tako da sorry, ali Naci ce mo mi i za naš...
Jer je ta starnica o X300 boxevima....
Sorry...BIlo bi super da je
:(
Ali falsher sa te stranice se moze iskoristiti i na nasem uređaju (Jtag) jer je isti procesor (Ovdje mislim na WRT routere)
Ne sudi prebrzo, layout možda nije isti ali se komponente poklapajutj. da pojasnim čini mi se da susvi djelovi malo drukčije posloženi (vjerojatno nova revizija PCB-a) ali je to manje više naš uređaj.
Što se tiče ovih pinova 2x5 nigdje ne piše UART već je oznaka J304.
Viids sad kad bolje pogledam....No dobro Sutra moj prijemink ide pod noz pa da vidimo....
Sloziti cu kabel i za uart i za jtag pa da vidimo šta se tu može...
Možda vam ovo pomogne al sumnjam
http://www.azbox.eu/DTV-8634_br.pdf
http://www.sigmadesigns.com/products.php?id=59
Hvala za thumbs down, ali već GODINAMA ljudi pokušavaju nešto napraviti sa tim STBom, pa makar osposobiti USB da se sa stika mogu gledati filmovi - i to ne samo u 'rvata.
Ne ide, ne funkcionira - ne može se do firmwarea doći - vidjeli ste i sami.
No u svakom slučaju, ako uspijete - svaka čast, no odmah da vam kažem - nije legalno.
Ja sam dobio istu ideju prije godinu dana.Prevrnuo desetak portala,foruma,cak i tajvanskih i kineskih ali bezuspjesno.Nema sanse ista promijenit na SA STB-u.Custom firmwarea nema.Jedin sto se da to je da se FireWire iskoristi za stream na comp a i to je ziva zajebancija jer zahtjeva FW 800 kabel i brdo zajebancije sa softwareom.Svi streamovi(kanali)na MaxTV-u su zasticeni Microsoftovim DRM-om i kodirani u WMV format.
Hvala za thumbs down, ali već GODINAMA ljudi pokušavaju nešto napraviti sa tim STBom, pa makar osposobiti USB da se sa stika mogu gledati filmovi - i to ne samo u 'rvata.
No u svakom slučaju, ako uspijete - svaka čast, no odmah da vam kažem - nije legalno.
Ja sam dobio istu ideju prije godinu dana.Prevrnuo desetak portala,foruma,cak i tajvanskih i kineskih ali bezuspjesno.Nema sanse ista promijenit na SA STB-u.Custom firmwarea nema.Jedin sto se da to je da se FireWire iskoristi za stream na comp a i to je ziva zajebancija jer zahtjeva FW 800 kabel i brdo zajebancije sa softwareom.Svi streamovi(kanali)na MaxTV-u su zasticeni Microsoftovim DRM-om i kodirani u WMV format.
Stream na komp (paralelni s tv-om) je moguć preko etherneta i VLC playera. Jedino što naravno možeš gledati samo ono što je trenutno na tv-u dakle čim prebace s daljinskim na drugi program prebacuje se i tebi.
...kao što rekoh, nije izvedivo. No i opet, ako netko nešto napravi, svaka čast... mislim da je ovaj projekt blizu razbijanju wmv enkripcije (koja još nije razbijena, za razliku od wma)... :)
...kao što rekoh, nije izvedivo. No i opet, ako netko nešto napravi, svaka čast... mislim da je ovaj projekt blizu razbijanju wmv enkripcije (koja još nije razbijena, za razliku od wma)... :)
sarkazam?
Znači WMv Fileovi nemoraju biti zaštićeni ako jesu onda su zaštićeni DRM-om...Tako ako netko probije DRM onda....
Dalje ja osobno ne mislim složiti STB da gledam IPTV(u smislu MAXTV) moj je cilj da maknem Boootanje s mreže i da radi offline i da tako dobijem moćan Media Tank koji moze playati s mreže i slično. (Jer mi ne treba više (Nemam FULL hd televizor.)
A za ostale ne znam. ALi mislm da je cilj isti...
Uređaji koji to rade koštaju koju stotinu kuna.
Izuzetno bitno za ovu temu.
Polako mi ideš na živce, a mislim i ostalima... ako nemaš stvarno nešto pametno reći, molim te odstupi od teme...
Zasto ubijati neciji hobi ili veselje? Ljudi zele nesto sami napraviti, i ja ih podrzavam u tome... Svoja mišljenja da je to nemoguće i/ili slično molim te zadrzi samo za sebe... najžalosnije je to što to nije samo ovaj topic, nego ti često ovakve stvari radiš...
Izuzetno bitno za ovu temu.
Upravo si mi oduzeo misao. Mislim da nije potrebno OT temu.
Father_Dougal ako pročitaš prvi post onda će ti biti jasan razlog pokretanja teme. Ljudi su se uključili iz raznoraznih razloga ali s ciljem da pokušamo nešto napraviti i da uspijemo.
...kao što rekoh, nije izvedivo.
..sve je moguće, osim drvene peći.. (a i to može funkcionirati jedno vrijeme :o))
U tome je i čar cijele priče, da je jednostavno, ne bi bilo zanimljivo. Te urađeje smo kroz račune platili više puta, a uređaji imaju takve mogućnosti, pa ako ništa drugo onda bi uspjeh teme bio moralna satisfakcija..
Doniram STB SA ipp330 HD u znanstvene svrhe.Neko zainteresiran?jedini moj zahtijev je da podijelite samnom osmijehe ako to proradi.Javite mi se na 0915314363 da se dogovorimo za dostavu.
Ništa od Cisco-a, podrška se može dobiti samo kroz partnersku mrežu. Stoga ako ima netko kavu mogućnost, zahvalan do ....
...nažalost nemam dovoljno znanja da vam pomognem u tome što radite ali sve pohvale na vašem trudu
Ništa od Cisco-a, podrška se može dobiti samo kroz partnersku mrežu. Stoga ako ima netko kavu mogućnost, zahvalan do ....
kao sto sam vec rekao bobici, tek poslije nove godine, prije ne mogu ni da hocu... a i onda je pitanje, posto cu imati login i sve, samo ne znam hoce li biti selektivne protekcije na to...
Evo da i ja dam svoj doprinos. Imam prijatelje u jednoj firmi u bl koja je ciscov partner i dobio sam obecanje da ce mi skinuti taj soft. Ali tek u ponedeljak. Javim sta je bilo u svakom slucaju.
Doniram STB SA ipp330 HD u znanstvene svrhe.Neko zainteresiran?jedini moj zahtijev je da podijelite samnom osmijehe ako to proradi.Javite mi se na 0915314363 da se dogovorimo za dostavu.
ja svoga donirao xDinichx... samo mu ga jos nisam poslao.. ovim putem isprike ali jednostavno ne stignem... na mom usranom otoku posta radi do 17:00. u ponedjeljak saljem, obecajem. + dam ti jos i cokoladicu
Polako mi ideš na živce, a mislim i ostalima... ako nemaš stvarno nešto pametno reći, molim te odstupi od teme...
Zasto ubijati neciji hobi ili veselje? Ljudi zele nesto sami napraviti, i ja ih podrzavam u tome... Svoja mišljenja da je to nemoguće i/ili slično molim te zadrzi samo za sebe... najžalosnije je to što to nije samo ovaj topic, nego ti često ovakve stvari radiš...
Znači, zabranjeno je imati mišljenje? O pokušajima modanja dotičnog uređaja znam jako puno, jer sam te pokušaje pratio što na usenetu, što po stranim i domaćim forumima. I sve se svede na jednu jednostavnu stvar, a to je da je potrebno imati bazni firmware i SDK da bi se radile ikakve modifikacije. Dok se do toga ne dođe, može se samo raditi reverse engineering za modifikacije.
Problem je što se u uređaju nalazi samo osnovni boot eprom, koji ostatak sustava diže preko mreže. Nema ga na čipu. Da bi do njega došli, morate hackirati ili sam boot proces ili live uređaj. A to je prevelika komplikacija za ikoga - da, moglo bi se, ali je fakat tlaka, i nije legalno. Sad sam vam dao više informacija nego što ste sami u threadu našli. Slikati otvoren uređaj može bilo tko. I stvarno je jednostavnije kupiti drugi uređaj, da ne pričamo o legalnosti reverse engineeringa.
A ti se možeš ljutiti koliko želiš, samo pokušavam reći ono što jest. I opet, ako imate volje, sretno :)
ja svoga donirao xDinichx... samo mu ga jos nisam poslao.. ovim putem isprike ali jednostavno ne stignem... na mom usranom otoku posta radi do 17:00. u ponedjeljak saljem, obecajem. + dam ti jos i cokoladicu
aaa? meni došla dopisnica od HP-a da mi je stigao paket i da ga podignem :D wtf xD
EDIT: Očito su mi to knjige stigle -.-'' mislio sam da nije na moje ime :D
kao sto sam vec rekao bobici, tek poslije nove godine, prije ne mogu ni da hocu... a i onda je pitanje, posto cu imati login i sve, samo ne znam hoce li biti selektivne protekcije na to...
javi mi se na mob jer pm nemogu slat sa moba...otvori se prozor i ja natipkam poruku ali nema send taba...wtf??? inacer mobilni browser je fennec,tj nokia n900 i ovo je cudno da neradi
0915314363
Ovako jos sam malo surfao i naletio na to da je sve to moguce...
Znači definitivno cemo koristiti JTAG i tako flashati Patchani frimware da ga bootloader prepozna. MOslim jer ako staviš nešto drugo osim oriđiđi onda nema boota, zači treba naparviti clone orginalno s pomjenama.....
I to bi bilo to...I da sve je na t-hack stranici....
Ako tko nabavi firmaware siguran sam da ce mo uspjeti....
Ovako jos sam malo surfao i naletio na to da je sve to moguce...
Znači definitivno cemo koristiti JTAG i tako flashati Patchani frimware da ga bootloader prepozna. MOslim jer ako staviš nešto drugo osim oriđiđi onda nema boota, zači treba naparviti clone orginalno s pomjenama.....
I to bi bilo to...I da sve je na t-hack stranici....
Ako tko nabavi firmaware siguran sam da ce mo uspjeti....
Zakotrljao sam sve što se može i čekam da se vrati natrag. J**i ga produljeni je vikend i ovaj tjedan sam bio otkantan na nekoliko mjesta. Nadam se u novom tjednu da ću imati više sreće.
Still keep diging.