CMMB vs DVB-t

poruka: 7
|
čitano: 2.590
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
CMMB vs DVB-t

Molim za pomoć!!!

Ako itko zna je li moguće riješiti zavrzlamu oko digitalnog receivera na GPS uređaju.

Kupio sam na Ebay-u 5" GPS s digitalnim TV prijemnikom, MP3, video i flash playerom. Sve je OK osim što nitko nigdje nije rekao da radi u CMMB sustavu (China Multimedia Mobile Broadcasting).

Kinezi me uvjeravaju da je sustav kompatibilan s DVB-t om i da bi trebao raditi ali uređaj ne lovi ništa, apsolutno nula bodova.
Je li moguće kako nadograditi software ili nešto učiniti da bi mogao gledati naše digitalne programe.

Uređaj radi na windowsima CE 5.0 i ima IGO8 navigacijski software.

Zahvaljujem na svakoj informaciji.

evo, potpisah se
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: CMMB vs DVB-t
duck-design kaže...
Sve je OK osim što nitko nigdje nije rekao da radi u CMMB sustavu (China Multimedia Mobile Broadcasting).

Kinezi me uvjeravaju da je sustav kompatibilan s DVB-t om i da bi trebao raditi ali uređaj ne lovi ništa, apsolutno nula bodova.

Koliko je meni poznato, CMMB sustav je standard mobilne televizije koja koristi satelitsku infrastrukturu. To bi bilo usporedivo sa DVB-SH standardom, europskom inačicom mobilne televizije koja je, ako se ne varam u eksperimentalnoj fazi (ili ne, ali definitivno nije dostupna u RH). Dakle, zajedničko im je da koriste satelitski sustav, za razliku od terrestrial (zemaljskog) sustava, koji koristi zemaljske odašiljače.

O kojem se uređaju konkretno radi?

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
15 godina
neaktivan

Uređaj je NO NAME kao i većina kineskih proizvoda a ovdje je link na opis sa slikama. Uređaj radi super i nemam nikakvih prigovora što se tiče kvalitete i sučelja, jedino me gnjavi ta DTV.

Ovaj gor podatak sam i ja našao na wikipediji koji kaže:

China Multimedia Mobile Broadcasting (CMMB) is a mobile television and multimedia standard developed and specified in China by the State Administration of Radio, Film, and Television (SARFT).

Announced in October 2006,[1] it has been described as being similar to Europe's DVB-SH standard for digital video broadcast from both satellites and terrestrial 'gap fillers' to handheld devices.[3]

Koliko sam razumio, kaže da je to standard za satelitsku ali i zemaljsku televiziju sličan evropskom DVB-SH kako ste i sami rekli.

evo, potpisah se
17 godina
neaktivan
CMMB vs DVB-t

Može on primati UHF spektar (470 - 862 MHz), ali mislim da ne putem zemaljskih odašiljača, nego putem satelita (?). U Europi konkretno Eutelsat W2A.

Postoje li možda nekakve detaljnije postavke u opcijama uređaja?

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
17 godina

Bojim se da je najveći problem u demodulatoru - ako je uređaj rađen isključivo za CMMB, onda neće nikako moći demodulirati DVB-T signal, jer ne vjerujem da je demodulacija signala odrađena isključivo softverski; riječ je jednostavno o različitim standardima, bez obzira na frekvencijski spektar koji koriste.

KaeR
15 godina
neaktivan

Ma nema nikakvih dodatnih opcija niti detaljnih opisa o traženju kanala. Kod uključivanja, uređaj sam pretražuje frekvencije i memorira kanale. Kad sve pretraži i ništa ne nađe stane i prikaže poruku da usluga nije raspoloživa. To je sve.

Izgleda da ipak neće biti ništa od gledanja TV-a ali ipak hvala svima na savjetima i mišljenjima.

evo, potpisah se
16 godina
odjavljen
CMMB vs DVB-t

Prema opisu bih rekao da postoji mogučnost da će moći primati i DVB-H za koji je u Hrvatskoj predvišen frekvencijski pojas, ali mislim da još nema nikakve naznake da li će uopće biti dodijeljene koncesije.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice