Kao što naziv teme kaže, dovumim se između Ipad-a ili PSP-a, pa sam zatražio vašu pomoć, i da mi netko malo više pojasni oko Ipad-a i ostalo.
Hvala!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

LoL
sto zajednickog imaju psp i ipad?
ako mislis na igranje, psp je miljama dalje.
Naravno da psp.
iPad- tablet
PSP- igraća konzola
sad ovisi šta ti treba
Ipad služi za surfanje, čitanje knjiga, gledanje filmova...

Da, ali što bi vi prije uzeli, i dali može PSP na internet?
Moze...posto imam iphone uzeo bi PSP...
Ipad je bolji izbor ako neigras igre previse!
Moze...posto imam iphone uzeo bi PSP...
Ipad je bolji izbor ako neigras igre previse!
Sigurno?
Onda vise PSP..
Koliko košta PSP?
Kao što su kolege već rekle, ipad i psp su dvije različite stvari, za različite namjene, a opet mogu poslužiti za slične stvari.
Ok, krenimo redom.
Načelo PSP-a jesu igrice i samo igrice.Sad, koliko te grafika na PSP-u zadovoljava meni nije poznato.Dakle, želiš igrati, često putuješ, gušt ti je baciti partiju prije spavanja u krevetu? Onda PSP.
Ipad? Hmmm...Putuješ, treba ti internet, ne možeš bez fejsbuka, ili u svojoj sobi nemaš PC? Ipad svakako.Ali zaboravi neke ultraspekakularne igrice na njemu.
Dakle izbor je jednostavan.Ako te zanima komfort, internet i uživanje-IPAD.
Ako te zanima igranje, mrežno igranje, gledanje ponekog filmića ( koliko je to moguće ) - PSP.
Ukoliko si "hi-tech" fanatik, kupi oboje, ako raspolazes sa sredstvima.
Jos oko cijene.
PSP je dosta jeftiniji.(1200-1700kn, ovisi o paketu, dok ipad u stranim državama košta 500 dolara)
PSP kosta puno manje! :)
www.nabava.net

Kao što su kolege već rekle, ipad i psp su dvije različite stvari, za različite namjene, a opet mogu poslužiti za slične stvari.
Ok, krenimo redom.
Načelo PSP-a jesu igrice i samo igrice.Sad, koliko te grafika na PSP-u zadovoljava meni nije poznato.Dakle, želiš igrati, često putuješ, gušt ti je baciti partiju prije spavanja u krevetu? Onda PSP.
Ipad? Hmmm...Putuješ, treba ti internet, ne možeš bez fejsbuka, ili u svojoj sobi nemaš PC? Ipad svakako.Ali zaboravi neke ultraspekakularne igrice na njemu.
Dakle izbor je jednostavan.Ako te zanima komfort, internet i uživanje-IPAD.
Ako te zanima igranje, mrežno igranje, gledanje ponekog filmića ( koliko je to moguće ) - PSP.
Ukoliko si "hi-tech" fanatik, kupi oboje, ako raspolazes sa sredstvima.
Jos oko cijene.
PSP je dosta jeftiniji.(1200-1700kn, ovisi o paketu, dok ipad u stranim državama košta 500 dolara)
Prvo hvala na pomoći. :D
Veliki sam fan igara, dosta putujem, baciti partiju prije spavanja - DA.
Veliki sam surfer, nemogu bez FB-a i interneta, imam PC u svojoj sobi, ali prvenstveno zbog putovanja, prijatelja, itd. - opet i Ipad, DA.
Sad samo da se na Ipad-u mogu igrati igricu kao i na PSP-u bilo bih savršeno, pa samo zato i potražio vaša mišljenja, što bi mi bilo potrebnije, ako dosta putujem da ovo sve prije napisano radim...
Moj savjet ti je ipak PSP.
Cijena je manja, više je igraća konzola, u sonijevu kvalitetu ni ne smiješ posumnjati.Osobno sam korisnik i PSP-a ( uz ps3 ) i nećeš pogriješiti.Zabava do bola!
A i priznaj, ajde, bolji je osjećaj kad se vratiš sa puta i na facebooku imaš 3-4 poruke za čitati, nego da stalno visiš i ono satima nema ništa :P
PSP ipak ;) Igranje, zabava i sve ostalo.Surfanje po potrebi, jer PSP koristi wifi.Dok neki modeli IPADA imaju i 3G.
I za kraj ti ipak ostavljam za tebe konačnu odluku;
PSP:
+igre, zabava,jeftin
-internet, tipkovnica, samo wifi, ne mogućnost za 3G
IPAD:
+tankoća, dizajn, sjajan ugođaj za internet, 3G
-nema mogućnost baš previše igranja igrica, relativno visoka cijena za današnje sandarde za takvo nešto...
Dakle svakako, IPAD je vrhunac današnje tehnologije, ima sve i svašta, a PSP je tu samo za igranje.Odluka je na tebi, prosudi i odluči, argumente imaš.
Ne kužim pitanje?
Koda neko pita šta da kupim bicikl ili frižider, karikiram!
PSP ti je za igrice i samo igrice, ovo drugo sve zaboravi, on može i pretraživat internet, gledat filmove i slušat muziku ali to je sve totalno sr*nje , internet nepregledan, filmove zaboravi na onom malom ekranu, muzika je uredu kolko tolko, ali prvenstveno PSP je za igrice!!
Ipad je uglavnom ko komp za sve, ali sve radi višetruko lošije od kompa. Pa krenimo redom:- Igrice: imaš onakve ko na iphonu, grafika ko na iphonu, ništa spektakularno, za se zabavit ništa više
- Filmovi: možeš ih gledat bez problema, ekran dovoljno velik, ima ti mono zvučnik(ništa spektakularno ali za gledanje filma na pol metra udaljenosti je u redu), imaš Gom Player za skinut sa Istora(ili kako se već zove) i preko njega gledaš ko na kompu. -Muzika: a normalno, ima onaj ipod player ili možeš skinut bilo koji drugi i zabit slušalice i deri
- Internet: ko na kompu, to je i njegov najveći adut i to radi bezprijekorno, još kad skineš operu, pff ko bog!!
Zaključak: Ako ćeš 95% vremena igrat igrice i misliš jednom u tjedan dana pogledat fejs, internet i šta ima novog onda PSP, ako će ti služit kao zamjensko računalo ili kao malo lošiji laptop onda Ipad. Na tebi je da se odlučiš za oćeš radit na njemu jer su to dvije potpuno različite stvari, obadvije svoj posao rade na nivou, ali kao što sam reko to je različiz posao pa ih nemožeš baš uspoređivat.
Nisam htjeo citirati zadnje dvije poruke, zato što su dosta velike.
Hmm, još ste mi više zakomplicirali stvar. Ali nekako me više vuće na PSP, a preko PSP-a se moze na FB?
Da, hvala na prijedlozima pomoglo mi je dosta.
Ako netko prodaje ili nađe jeftin PSP polovan, a ocuvan, neka mi pošalje u PP.
Hvala. :D
IvanV možemo se dogovoriti i oko prodaje ;P
da ne bi ispalo da čovjeku pokušavam uvaliti PSP i da zato govorim da je bolji, reći ću ti i odgovor za zadnje pitanje;
Da, možeš na facebook, ali ugođaj nije bog zna što ;)
Možeš na fejs i na sve normalne stranice ko na kompu, samo nisam siguran dal ima flash i pregledavanje je dosta komplicirano i nekako smotano:D
Reci u BOL Forum oglasniku da kupuješ PSP i neko će ti se nać sigurno, neznam sad koja je najnovija verzija ali ako kupuješ kupi najnoviju jer ćeš onako samo bit u zaostatku!
Aha, dogovorit cemo se u PM.
Hvala, ma neka se samo vidi inbox. :D
Imam ja najnoviju, ali koliko se razumijem PSP GO je teži fail.I ako je to službeno, najnovija konzola.
Da baš sad gledam taj PSP GO, hmm neznam sad šta je bolje to ili najnoviji PSP to moraš malo pogledat, ali dobro je to da si se odlučio šta ćeš, čuj za cijenu IPada kupiš 2-3 PSP-a, a ako ti je za igrice igrat onda definitivno je bolji PSP, ali da bude modan/čipiran, neznam kako se to zove:D jer su igrice po 300-500 kn.
Moddanje nije skupo i jednostavno je :)
Po meni iPad
ipad, mozes i igre igrat a i surfat i lijepse zgleda
tj kupi si ipod touch 4, ima predobre igre, 1ghz proc, ja ga imam i predobro je, a mozes sve, i igre i net i filmove i glazbu bla bla
hvata me bolestina i topliji sam si od procesora, ali mogu ti reci da uzmes u vipu psp novi sa wifi routerom koji radi na baterije 5 sati, ako imas carnet placas 150kn mjesecno.. imas i net i psp i odj....bes ipad i mir.. brat mi ima ipad ali veci gust je iphone, ipad je preglomazan i jos vriste beta izdanja iz njega. u ostalom, za psp lako ukrades igrice sa torrenta i mir! i da, ide ti i memorijska u psp ;)
ipad, mozes i igre igrat a i surfat i lijepse zgleda
tj kupi si ipod touch 4, ima predobre igre, 1ghz proc, ja ga imam i predobro je, a mozes sve, i igre i net i filmove i glazbu bla bla
ne pričaj gluposti, igrice na PSP-u i IPadu nemožeš mjerit, na IPadu je vrhunac igrica Angry Birds šta je u rangu Minesweepera, a na PSP imaš od COD-ai Assasins creeda pa do GTA i Drivera.
pa kazem da mozes neke, psp i ps opcenito su sranje, tj konzole...ali ako bas oces tak nekaj kazem ti uzmi si ipod touch 4, super grafika, gro igra , aplikacija, mozes na net i sve ostalo...
hvata me bolestina i topliji sam si od procesora, ali mogu ti reci da uzmes u vipu psp novi sa wifi routerom koji radi na baterije 5 sati, ako imas carnet placas 150kn mjesecno.. imas i net i psp i odj....bes ipad i mir.. brat mi ima ipad ali veci gust je iphone, ipad je preglomazan i jos vriste beta izdanja iz njega. u ostalom, za psp lako ukrades igrice sa torrenta i mir! i da, ide ti i memorijska u psp ;)
Dali jos ima takva ponuda u Vipu za PSP?
http://www.vipnet.hr/privatni-pretplatnici/mobilni-internet/mobilni-hot-spot/promotivna-ponuda
Dakle, te ponude više nema, to je bila promotivna akcija koja je trajala do kraja kolovoza...
ja na tvojem mjestu nebi ni jedno a ni drugo uzeo.imam doma 2 psp-a i ne igram se na njima jer dobre igrice rijetko izlaze a i opcenito rijetko izleze igre za psp
pricekaj ti psp2 da dode
možeš otić i na treću soluciju pa pogledat neki od android tabova, većina su hardverski jači od ipada. Npr evo usporedbe sa Galaxy tabom (ima ih hrpa drugih) http://www.pcworld.com/article/204779/samsung_galaxy_tab_vs_the_ipad_compare_for_yourself.html
Naravno ako budeš išao u smjeru tabova, ali kako stvari stoje premda su tabovi slabi na igrama trenutno uspoređujući konzole stvari će se preokrenuti.
Što se softwera android market ubrzano raste (što možeš pročitat na bug online vijestima) tako da se ne moraš bojat da će ti manjkat sadržaja.
edit: imam psp, dosadio mi je jako brzo, a osim za igre baš ga i ne mogu za puno toga upotrijebit...