da li je istina da je prvi iPad mini dosta sporiji na iOS7! Pitam jer bi prešao sa galaxy tab 2 10.1 na mini ali neću ako će mi trokirati čim ga updateam!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav !
evo jasam upravo to napravio. Do neki dan sam bio korisnik Galaxy Tab 2 10.1 a sada vlasnik iPad mini 16gb. Dva su glavna razloga mojoj promjeni tableta.
Prvi razlog
njegova težina i gabariti. Meni je osobno to preveliko i preteško da bih ja sa jedno rukom ga drzao i radio pol sata-sat vremenan.
Postao bi mi pretežak već za par minuta. Jedino sam ga na kraju koristio u ležećem položaju i njega postavljenog na prsa ali je tako nezgodno raditi sa njim.
Drugi razlog
Galaxy je od starta je bio rootan i na njemu custom rom koji je radio vrhunski. Sve je radilo odlično sem nekoliko stranica koje su se vukle ko stara baba kad bi ih pokusao otvoriti. ( Net.hr ). Pa me to malo prodrmalo da je mozda već malo preslaba ili je trnutno dovoljno jak ali da će ubrzo biti prespor. Osim što je imao custom rom, nije radio čak ni na svojoj brzini već sam mu digao
i takt njegovom dvojezgrenom procesoru i njegovom procu zaduženom za grafiku. Cpu sam ubrzao sa 2 x 1,2ghz na 2 x 1,43ghz i radio je skroz stabilno a trošio manje baterije jer sam ga i undervoltao.
Sve ovo mu nije pomoglo da stranice kao Net.hr rade bolje pa sam se uputio u HG spot-Vinkovci i tamo isprobao brdo tableta kako oni rade. Isprobao sam tablete sa prcesor chipom 3066 i 3188 i neke druge ali manje više svi onu su radili isto ili malo bolje od mog Galaxyja. Na kraju sam probao Nexus 7 (2013) i na njemu to ne dolazi do izražaja ali 7 incha je premali display za mene iako je sama prikaza slike vrhunska.
Onda sam probao iPad mini i to je to. Sve je radilo vrhunski i tako glatko da sam ostao paf.....Isti dan sam prodao Galaxy i jucer kupio na akciji iPad mini za 1.999,00kn i oduševljen njegovim radom. iPad je došao sa verzijom 6.1.2 ali sam ga ja digao nakon jedno 8 sati rada sa njim na iOS 7.0.3 i razlike u radu nema. Bilo je nekih mušica nakon samog update ali nakon restarta sve je proradilo kako treba i nije mi uopće žao zamjene koju sam napravio, dapače , odličan potez. iOS7 mi je oku puno ugodnije i ima svoje prednosti u odnosu na stari soft. Čak sam razmišljao da ga ne dižem na iOS7 već da ga JB-kam ali sam odustao.
Net.hr i neke druge stranice sada rade ko podmazane i mislim da Apple neće još barem godinu dana iPad mini(1) izostaviti iz podrške svog budućeg softvera a taman za nekih godunu dana sam planirao ovaj prodati i kupiti si onda aktualni.
Eto nadam se da sam barem malo pomogao ! A ako te zanima koji rom sam to imao instaliran na Galaxyu onda je to DhollmenCM ROM
Pzdrav !