Molim savjet za starije računalo

poruka: 12
|
čitano: 3.324
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Molim savjet za starije stolno računalo

Imam stolno računalo iz 2003. god., ovak piše u njemu INTEL(R), PENTIUM(R) 4 CPU 2.40 GHz, 3,39 GHz, 1,00 GM RAM

Na računu od računala piše: HGspot Nitro II 3000L, AMD ATHLON XP, RAM 256 MB, HDD 60 GB

korišteno za kućnu upotrenu i još radi.

Zanima me da li bih ga mogla iskoristiti za posao, radi se o Web trgovini odjećom na vlastitoj ili zajedničkoj web stranici, stavljanje puno slika, opisa, izrada računa, plaćanja kupaca, robno knjigovodstvo.....uglavnom zanima me da li ga se isplati dati u servis i nadograditi eventualno ili tražiti nešto novo. Ako netko ima iskustva kakvo je računalo potrebno za imati web trgovinu, molim vas prijedloge za konfiguraciju.

Zahvalna na svakom savjetu {#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Molim savjet za starije stolno računalo
sandrak1 kaže...

Imam stolno računalo iz 2003. god., ovak piše u njemu INTEL(R), PENTIUM(R) 4 CPU 2.40 GHz, 3,39 GHz, 1,00 GM RAM

Na računu od računala piše: HGspot Nitro II 3000L, AMD ATHLON XP, RAM 256 MB, HDD 60 GB

Zanima me da li bih ga mogla iskoristiti za posao, radi se o Web trgovini odjećom na vlastitoj ili zajedničkoj web stranici, stavljanje puno slika, opisa, izrada računa, plaćanja kupaca, robno knjigovodstvo.....uglavnom zanima me da li ga se isplati dati u servis i nadograditi eventualno ili tražiti nešto novo. Ako netko ima iskustva kakvo je računalo potrebno za imati web trgovinu, molim vas prijedloge za konfiguraciju.

ovisno o raspoloživim sredstvima, možda bi ti najbolje bilo kupiti novu konfiguraciju za oko 2000kn.

što se tiče ovog kompjutera, svakako bi trebalo dodati RAM memorije i dodati još jedan HDD jer 60GB je dosta ograničavajuće u današnje vrijeme, samo treba provjeriti koju vrstu memorije i hdd možeš stavit unutra (sudeći po starosti, vrlo vjerojatno ddr1 memorija i IDE hdd)

11 godina
protjeran
sandrak1 kaže...

za manje od 1000 kn se pronađe dobra polovna konfiguracija,ali i za 1500kn se može nešto složit!

https://www.facebook.com/pages/Čombe/464895040303865?ref_type
14 godina

Iskreno moja preporuka  kao što je i kolega rekao , prodajte ovo za dijelove na njuškalu za nekih 500kn +/- . Uzmite računalo novo za manje od 2000kuna. Prva i najvažnija stvar je pouzdanost. Mislim da nebi voljeli nakon što sve instalirate namjestite , stvorite već neku bazu cijele trgovine to sve padne u vodu, zato ako imate tih 2000kuna ili manje uzmite računalo. Ako nemate, neka vam (pouzdana osoba,informaticar) utvrdi "zdravlje" trenutnog računala, i predloži zamjenu , nadogradnju.

1 1 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Molim savjet za starije računalo

Hvala vam svima, mislila sam uzeti laptop, ali obzirom da imam dobar novi ekran i dva printera koja su još u funkciji, a za doma imam laptope, mislila sam da mi je bolje kupiti stolno računalo za posao, da ću više dobiti nego da kupujem laptop za 2.000,00 - 3.000,00 kn, za koji opet ne znam da li bi podržavao to kaj mi treba (mislim na laptope koji su u ponudi u toj cijeni na tržištu). Da li sam u pravu to kaj se tiče laptopa i stolnog računala. Hvala vam u svakom slučaju

13 godina
neaktivan
Re: Molim savjet za starije računalo
sandrak1 kaže...

Hvala vam svima, mislila sam uzeti laptop, ali obzirom da imam dobar novi ekran i dva printera koja su još u funkciji, a za doma imam laptope, mislila sam da mi je bolje kupiti stolno računalo za posao, da ću više dobiti nego da kupujem laptop za 2.000,00 - 3.000,00 kn, za koji opet ne znam da li bi podržavao to kaj mi treba (mislim na laptope koji su u ponudi u toj cijeni na tržištu). Da li sam u pravu to kaj se tiče laptopa i stolnog računala. Hvala vam u svakom slučaju

U pravu si. Laptop je radi mobilnosti skuplji i obicno slabijih performansi od necega jednako skupog u svijetu stolnih racunala.

battlelog: b4stardo_CRO
16 godina
sandrak1 kaže...

račun izgleda nema veze s računalom..

-za posao je uvjek bitan R1, kao sitni obrt može se 'donirati' i polovno osobno računalo ali obrt nije firma, npr paušal-fiskal..

-ova računala su prestara za današnje uredsko korištenje, najviše zbog interneta-banke.. nakon tog i verzija OSa (ako se govori o legalnom soft).

.. neisplativo, jer je za starije generacije svaka komponenta višestruko skuplja nego za novo računalo npr RAM DDR1 je dvostruko od DDR2 koji je dvostruko od DDR3. DDR3 možeš kupiti za cca 4GB/250kn i to je OK, polovno je uvjek polovno i sutra se može pokvariti uz problem R1.

sandrak1 kaže...

-novo računalo (kutija) za uredske potrebe je 1500-2000kn. Polovno (u odličnom stanju) je 50% takve cijene (sve ostalo je precjenjeno). Treba i monitor 500-1000kn. Tako da je ciejna slična najjeftinijim notebookovima ali su ipak desktopi bolji za rad (i trajniji). Isto tako prenosno računalo ima svoju prednost. Prenosivost... To moraš odlučiti za sebe. Nakon par godina obično kvar-popravak košta koliko i drugo računalo ali do cca 2-3 godine je to zanemarivo osim ako si pehista.

Svako današnje računalo (i unazad do 5god) je dovoljno za te potrebe. Izbjegavaj samo najslabije izkategorije netbooka (atom, turion..), jer su preslabi, jer su današnji zahtijevi za browser jednaki kao za gaming, sve je danas multimedija-internet-flash-java... i potrebno je zbog bankinga u ''uredskoj štefici''.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Pozdrav i hvala na svim odgovorima, još bih imala jednu molbu: - obzirom da imam novi monitor, možda se odlučim za stolno računalo, ali tražit ću usput i laptop. Obzirom da se radi o firmi - konkretno web trgovini, trebat ću već sve navedene stvari koje smo spominjali, raditi na njemu, izdavati račune, možda i fiskalne, plaćanje karticama, puno slika i ostalih podataka o robi,  dio knjigovodstva, web stranica.......

Da li mi možete navesti osnovne karakteristike koje da gledam kod konfiguracije?? cpu, tip memorije, frafička kartica...?? Ako možete još samo to ukratko, nemam baš nikog za pomoć, totalno sam izašla iz toga i skoro više nemam pojma..

Hvala puno {#}{#}

13 godina
neaktivan

Za to sto zelis raditi na njemu je apsolutno svejedno. Gledaj samo da ima bar 4Gb ram-a ... graficka ti ne treba, tj u tvom slucaju je bolje ici na integrirano rjesenje koje danas gotovo svi nude.

Pogledaj u temi konfiguracije do 3000 kuna ... tamo imas pregrst dobro sklopljenih racunala, a mozes i pitati ekipu sto ti preopruca za ovakav tip posla.

battlelog: b4stardo_CRO, FREE STEAM KLJUCEVI: http://tinyurl.com/2fcpre6
11 godina
neaktivan
poštovanje ,slažem frendu komp sa njuškala pa me zanima koja matična podržava sata discove i dd3 memoriju,grafička je GIGABYTE Radeon HD3870 512 mb.Hvala
11 godina
neaktivan

Pozdrav,pomažem prijatelju pri slaganju pc-a.Ima grafičku GIGABYTE Radeon HD3870 512 mb pa ga zanima koja matična podržava istu a da prima dd3 memoriju i sata discove.Unaprijed hvala. I još samo savjet može li se što sklepat za igranje starih igara za cca 1000-1500 kn,novo ili mpolovno,bez periferije i monitora

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2014 20:40 (beginner69).

0 0 hvala 0
14 godina

Sve PCI maticne podrzavaju PCI graficke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice