Zajednički BugForum projekt zaključana tema

poruka: 41
|
čitano: 8.234
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Zajednički BugForum projekt

Drage forumašice i forumaši,

pratim malo teme na forumu i, uglavnom, sve se vrti oko rješavanja nekih tekućih problema, diskusija i sl., pa si mislim, zašto ne bi bili malo konstruktivniji.

Koliko čitam, ima nas potkovanih iz različitih područja, informatika, elektronika, vjerojatno i marketing itd.

Moje pitanje svima vama je zašto ne bi zajednički pokrenuli nekakav open-projekt (pa da vidimo do kuda ćemo dogurati) ?

Sudjelovati može tko želi (ali da je ozbiljan), vremenski nema ograničenja, svaki u skladu sa svojim mogućnostima.

Eto, za početak od vas tražim komentar prijedloga i ako ima zainteresiranih, razmislite i nabacite ideju (temu) projekta.

UPDATE:

Zainteresiranih ima, za sada dobre ideje, komada 2:

1. folding@home projekt - sve detalje moći ćete saznati u posebnom topic-u kojeg će pokrenuti kolegica Mary alias manic, ujedno i idejni pokrovitelj:

Cro4Life folding@home projekt

2. PCHelp4Home projekt - okvirno, izravna i kvalitetnija pomoć "običnim" korisnicima računala, razrada u tijeku, idejni pokrovitelj kolega Assassin:

http://forum.bug.hr/forum/topic/start-up/bug-tim-pomoc-korisnicima/5970.aspx?sort=act&view=flat

3. čekamo vas, potrudite se..Cool

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.7.2008 11:02 (ferovca1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Hmm, ja sam zainteresiran, ali mi zasad ne pada ništa na pamet.

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Zajednički BugForum projekt
HappyD kaže...

Također.
Samo o cemu konkretno bi se radilo?
C2D E8400ES,Gigabyte GA-P31-DS3L,Geil ultra 2x1gb, Gigabyte radeon HD 3870
17 godina
neaktivan

Idemo na radne akcije, weeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imam ja ideju:

3D CAD program koji bi prvenstveno bio predviden za koristenje u strojarstvu, ali da bude onak jednostavan i user friendly, tipa Solidworks!

17 godina
neaktivan

Zapravo, meni je nešto palo na pamet neki dan, ali nije baš potpuno u ovom kontekstu.

Naime, svi više-manje znamo za folding@home projekt, ali koliko nas se je stvarno aktiviralo.

Pošto su svi sudionici foruma više-manje hardverski potkovani (u smislu ida maju pile), zašto ne bi napravili naš vlastiti team, može biti BUG team, ili još bolje CROATIA team.

Poanta je u tome da bi kao team mogli privući/motivirati dosta ljudi da se priključe ovom humanom projektu idoniraju vrijeme svojih CPU i GPUova.

Ne znam koliko ima zainteresiranih, ali mi je namjera proučiti ovaj vikend još malo bolje koje su sve mogućnosti i isto tako na ovom forumu otvoriti topic koji je posvećen samo F@Hu gdje će biti objašnjeno što točno oni rade, koji su im ciljevi i kako doniranje procesorskog vremena konkretno pomaže tim znanstvenicima. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2008 15:52 (manic).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LUXX kaže...
HappyD kaže...

Također.
Samo o cemu konkretno bi se radilo?
 Uzmite si par dana za razmisliti pa ćemo valjda nešto i smisliti. To može biti nešto što ste oduvijek željeli napraviti, a niste imali potrebno znanje i sl.  Također, možda netko radi u nekoj industriji pa zna za aktualne probleme  koji se pojavljuju a za koje nema rješenje. Možda ovo krene iz entuzijazma, a završi u eksploataciji, tko zna..

Npr. ja sam dobar u elektroničkom dijelu, ali programiranje me ne zanima. Imao sam nekih ideja ali mi je trebao programer ( uglavnom je uskočio brat, koji zna programirati, ali u praktičnom dijelu nije doma).

Eto, malo si dajte vremena, za početak treba vidjeti koliko ima zainteresiranih, a onda ćemo o ideji.
17 godina
protjeran
ferovca1 kaže...
 ...ali programiranje me ne zanima...
 Same here. Tek učim i to Visual Basic pa od mene nema ništa u vezi programiranja.
Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
17 godina
neaktivan
ferovca1 kaže...

Moje pitanje svima vama je zašto ne bi zajednički pokrenuli nekakav open-projekt

ček meni nije jasno- da li vi želite napraviti neki strike team za rješavanje problema? ili je u pitanju riječ o radnji igrice. programa ili nečeg drugog?
17 godina
neaktivan

Hmm... Zanimljiv prijedlog! Evo moja ideja: (nadam se da sam dobro shvatio ono sto je u prvom postu predlozeno, ako nisam, nema veze)

Otvorimo recimo neku mail adresu na koju ljudi mogu poslat nekakvo pitanje u vezi racunala, taj mail netko od nas procita i svrsta ga u neku od kategorija (kao sto je na ovom forumu), a mi se prije pokretanja cijele akcije odlucimo za neku temu, i onda kad taj mail dodje u neku kategoriju, on bude proslijedjen svima nama koji su tu kategoriju odabrali kao svoje "podrucje". Tada svatko pokusa naci odgovor i posalje ga tom nekom jadnom korisniku kojem se pokvario komp. Mislim da bi tako ljudi dobivali puno kvalitetnije odgovore nego tu na forumu, a i sve bi teklo puno brze i jednostavnije, i ne bi bilo spammera i takvih gluposti! Nadam se da ste shvatili moj prijedlog! Naravno ako netko od nas jako zakaze i prestane odgovarat na pitanja onda ga se "izbaci", ili ako se netko iskaze na forumu da ga se "ubaci" u tu cijelu organizaciju! Mozda ovo bas i nema veze s pocetnim pitanjem ali mislim da je jako zanimljivo, a neke usluge bi se mogle i naplacivati pa onda recimo damo novac u dobrotvorne svrhe ili nesto slicno!

Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Count me in

Shady in the house

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Spreman sam pridonijeti projektu i po potrebi usvajati nova znanja.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
manic kaže...

zašto ne bi napravili naš vlastiti team, može biti BUG team

To sam ja već u nekoliko navrata predlagao i pisao u par tema o F@Hu i distribuiranom računarstvu ali nije bilo baš nekog odziva nažalost Neodlučan

Ova tema je više orjentirana na neko programiranje pa sklapanje aplikacije od više djelova koje bi sklapali različiti sudionici foruma koliko sam shvatio, što je isto fenomenalna ideja Osmijeh
Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan

Ja sam za..samo daj neku temu...radne akcijeeeeeeeeCool

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Može, može, ako se nađe nešto što znam rado ću pomoći.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovo je samo primjer ideje:

Robot kosilica - tu ima mehanike, elektronike i programiranja.

Znači, par vas , koji se razumiju u strojarstvo, isprojektirate kantu, prijenos i sl., drugih par koji se razumiju u elektroniku odrade taj dio, aktuatori, senzori, embedded pc i sl. i onda programeri udahnu život u kantu.

Mislim da bi projekt takvog tipa (lonac različitih područja) bio vrlo zanimljiv..

17 godina
neaktivan
Assassin kaže...

Hmm... Zanimljiv prijedlog! Evo moja ideja: (nadam se da sam dobro shvatio ono sto je u prvom postu predlozeno, ako nisam, nema veze)

Otvorimo recimo neku mail adresu na koju ljudi mogu poslat nekakvo pitanje u vezi racunala, taj mail netko od nas procita i svrsta ga u neku od kategorija (kao sto je na ovom forumu), a mi se prije pokretanja cijele akcije odlucimo za neku temu, i onda kad taj mail dodje u neku kategoriju, on bude proslijedjen svima nama koji su tu kategoriju odabrali kao svoje "podrucje". Tada svatko pokusa naci odgovor i posalje ga tom nekom jadnom korisniku kojem se pokvario komp. Mislim da bi tako ljudi dobivali puno kvalitetnije odgovore nego tu na forumu, a i sve bi teklo puno brze i jednostavnije, i ne bi bilo spammera i takvih gluposti! Nadam se da ste shvatili moj prijedlog! Naravno ako netko od nas jako zakaze i prestane odgovarat na pitanja onda ga se "izbaci", ili ako se netko iskaze na forumu da ga se "ubaci" u tu cijelu organizaciju! Mozda ovo bas i nema veze s pocetnim pitanjem ali mislim da je jako zanimljivo, a neke usluge bi se mogle i naplacivati pa onda recimo damo novac u dobrotvorne svrhe ili nesto slicno!

Nije loša ideja, dapače, mogla bi se i napraviti web stranica tip www.pcklinika.org ili  sl.   Osmijeh
17 godina
neaktivan

Ja sam za, sta god odlucili, ako mogu pomoci. Imam bolesno puno viska vremena :)

E4600@2400MHz 1.16V, 8600GTS, 2GB DDR2@800MHz 4-4-4-12

0 0 hvala 0
17 godina

I ja sam za. Najdraži bi mi bio Folding@Home projekt,ali i ovo s pitanjima i odgovorima je genijalna ideja.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da to sa web stranicom uopce nije losa ideja!

Mislim da bi ja cak bio u mogucnosti nabavit server za tu stranicu!

Moglo bi se napravit da korisnik ispuni neku formu (formular) i onda to nama posalje!

Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
manic kaže...

Zapravo, meni je nešto palo na pamet neki dan, ali nije baš potpuno u ovom kontekstu.

Naime, svi više-manje znamo za folding@home projekt, ali koliko nas se je stvarno aktiviralo.

Pošto su svi sudionici foruma više-manje hardverski potkovani (u smislu ida maju pile), zašto ne bi napravili naš vlastiti team, može biti BUG team, ili još bolje CROATIA team.

Poanta je u tome da bi kao team mogli privući/motivirati dosta ljudi da se priključe ovom humanom projektu idoniraju vrijeme svojih CPU i GPUova.

Ne znam koliko ima zainteresiranih, ali mi je namjera proučiti ovaj vikend još malo bolje koje su sve mogućnosti i isto tako na ovom forumu otvoriti topic koji je posvećen samo F@Hu gdje će biti objašnjeno što točno oni rade, koji su im ciljevi i kako doniranje procesorskog vremena konkretno pomaže tim znanstvenicima. 

tek sam danas gledao po netu za taj projekt.
Procitao i odmah se prikljucio. Ovo je super ideja, a usto i najkorisnija.

Takoder sam i za neka pitanja i odgovore.
E4600@2400MHz 1.16V, 8600GTS, 2GB DDR2@800MHz 4-4-4-12
17 godina
neaktivan
manic kaže...

Bacio sam pogled na folding projekt i iako nisam to imao na umu kad sam zapoceo ovu temu (obzirom da se tu "daje" neiskorištena snaga procesora u nekom pasivnom smislu ), ja sam za tvoj prijedlog. Ionako mi računala rade 24/7, pa neka rade za dobrobit čovječanstva..

Eto, čekam da pokreneš folding temu, malo to prouči i objasni svima nama o čemu je riječ, pa da se i to pokrene.
17 godina
neaktivan
Assassin kaže...

Da to sa web stranicom uopce nije losa ideja!

Mislim da bi ja cak bio u mogucnosti nabavit server za tu stranicu!

Moglo bi se napravit da korisnik ispuni neku formu (formular) i onda to nama posalje!

I recimo, napravi se neki klub korisnika "klinike", pa im se može direktno pomoći preko VNC-a ili slično. Naravno, tu se postavlja pitanje povjerenja i sigurnosti, ali bi se moglo razraditi.
17 godina
neaktivan

Super, vidim da ima zainteresiranih za F@H.

Znam da ova ideja nije skroz unutar onog što je autor mislio, ali ono, poanta je u tome da se ljudi aktiviraju, da naprave nešto pozitivno i tako.

Evo već imam dosta ideji što se teme tiče (i onog što ću za početak napisati unutar nje) ali prvo mi se treba jako dobro informirati da mogu smisleno i ciljano objasnit. Bude do ponedjelka to napravljeno.

Svi zainteresirani već sada mogu ići na http://folding.stanford.edu/ i početi fodati, tim možemo naknadno okupiti.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Napraviti ću update posta #1.

17 godina

podržavam inicijativu, i naravno da bi se želio uključiti, bar u neke fizikalije ak ništa drugo Osmijeh

Moj laptop:HP Compaq 6715b, Sempron 3600+
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
manic kaže...

Svi zainteresirani već sada mogu ići na http://folding.stanford.edu/ i početi fodati, tim možemo naknadno okupiti.

Prvi put čujem za Folding@Home i odmah sam skinuo klijent. Inače sam bio član SETI@Home ali je F@H ipak korisniji od potrage za izvanzemaljskim bičima. Smijeh

Karma is a funny thing.
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2008 21:48 (CikaSpaso).
17 godina
protjeran

Super mi je 2. ideja (u vezi e-mail helpdeska) i možete računati na mene u vezi toga. Najviše mi idu Win-type problemi.

EDIT: Sad sam malo proučio Folding@Home i čini mi se također kao izvrsna ideja!

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2008 23:09 (HappyD).

0 0 hvala 0
17 godina

Super je sve to.. Ali sto kazete na malo ambiciozniji projekt: Smijeh

http://www.googlelunarxprize.org/

Najveci problem je naravno lova, ali vjerujem da tu BUG moze pomoci. Recimo ako se obvezemo da cemo koristiti iskljucivo Microsoftovu platformu u projektu, vjerujem da bi BUG mogao izmusti nesto preko svojih veza u Microsoftu... Cool

Zamislite samo koja bi to bila propaganda: VISTA NA MJESECU

Ako to nece povecati prodaju Viste, neznam sto hoce... Smijeh

17 godina
neaktivan
CikaSpaso kaže...
manic kaže...

Prvi put čujem za Folding@Home i odmah sam skinuo klijent. Inače sam bio član SETI@Home ali je F@H ipak korisniji od potrage za izvanzemaljskim bičima. Smijeh

Također. Ja se definitivno u to ukljucujem.
CORE 2 DUO E4300 @ 1.8GHZ 2 GB RAM 667MHZ ASUS 7300 GT @ 475/920
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice