Zarulje za luster koje daju priguseno svjetlo

poruka: 8
|
čitano: 1.579
|
moderatori: pirat, vincimus, DrNasty
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Na poklon sam dobio luster s tri grla, odnosno koji moze "primiti" 3 zarulje. Na svakom pojedinacnom grlu pise E27 max 60W.

Ne zelim da mi soba svijetli k'o betlehem, a opet ne zelim stavljati samo 1 zarulju jer izgleda nakaradno. 
Koje zarulje kupiti, a da imam priguseno svjetlo? Bilo bi super kad bi te 3 svijetlile sto manje, nesto tipa kao ambijentalno svjetlo. 

Engleski opis bi bio: warm colour temperature and low lumens

I bilo bi dobro kad bi se moglo kupiti u hrvatskim trgovinama ili internetom, a da ovdje dostavljaju

Ja se u ovo ne kuzim uopce. Sto mi sire odgovorite to bolje.

You have to be odd to be number one
6 godina
Re: Zarulje za luster koje daju priguseno svjetlo
Top Bugovac kaže...

Na poklon sam dobio luster s tri grla, odnosno koji moze "primiti" 3 zarulje. Na svakom pojedinacnom grlu pise E27 max 60W.

Ne zelim da mi soba svijetli k'o betlehem, a opet ne zelim stavljati samo 1 zarulju jer izgleda nakaradno. 
Koje zarulje kupiti, a da imam priguseno svjetlo? Bilo bi super kad bi te 3 svijetlile sto manje, nesto tipa kao ambijentalno svjetlo. 

Engleski opis bi bio: warm colour temperature and low lumens

I bilo bi dobro kad bi se moglo kupiti u hrvatskim trgovinama ili internetom, a da ovdje dostavljaju

Ja se u ovo ne kuzim uopce. Sto mi sire odgovorite to bolje.

Warm colour znaci 3000 ili 2700 K. 4000 K je neutralno bijelo ispod je zuta preko je plavo svjetlo. Snagu izaberi sam....

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2020 13:37 (Posmatrač).
15 godina
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2020 14:21 (Top Bugovac).
6 godina

Svaka imalo bolja radnja koja to prodaje ima neku vrstu testa ili izlozenih zarulja pa da mozes vidjeti....

Racunaj otprilike ledx7 jednako standardna sijalica....Otprilike.....

15 godina
neaktivan

Kupi dimmer I zvizni halogene žarulje unutra.

Tako sam ja napravio i fino štelaš jačinu koju želiš.

Možeš i sa ledicama ali moraju biti dimmable i mora biti dimmer za ledice što je malo skuplja priča.

IT me iznevjeri
6 godina
neaktivan

Ja u cijeloj kući imam od ikee rasvjetu i nakon godinu i pol jedino sam zamjenio u daljinskom u dnevnoj bateriju jer tamo stalno klikćemo po njemu. Sve ti se daju dimat i mjenjati spektar topla i hladna bijela, a imaju i u bojama žarulje ako trebaš.

Moja topla preporuka je da ih probaš. 

https://www.ikea.com/hr/hr/p/tradfri-set-s-daljinskim-upravljacem-bijeli-spektar-20406570/

https://www.ikea.com/hr/hr/cat/bezicne-led-zarulje-36813/

Dakle max 10 žarulja možeš uparit sa jednim daljinskim koji je super jer ima svoje postolje na ljepljenje i magnet pa ga ja npr imam na bočnoj strani stola u dnevnoj.

Ako se odlučiš i hub za rasvjetu uzet onda možeš sortirati rasvjetu da ti npr daljinski neovisno o tome što imaš na njemu 10 žarulja upravlja samo sa jednom ili koliko hoćeš žarulja, a preko moba upravljaš sa svim uparenim žaruljama i grupama.

Aplikacija od ikee ti se vrlo lako uparuje sa google home i sličnim aplikacijama ako na to patiš.

Žarulje ti neovisno o daljinskom naravno mogu raditi i na prekidač i zadržavaju ti postavku jakosti i ton svijetla koji si odabrao sa daljinskim. Daju se resetirati ako trebaš i uparuju se jedna po jedna na način da ih upališ i sa daljinskim priđeš do nje i držiš tipku za uparivanje koja je ispod poklopca kod baterije na daljinskom.

Znam da nije najjeftinije riješenje ali po meni najbezbolnije i praktično riješenje. Moja preporuka a ti odluči.

15 godina

Zvuci super, ali mi to nije potrebno za ovu sobu u kojoj se trenutno nalazim :) 
Uzet cu u razmatranje za dnevnu sobu

15 godina

gle, samo se drži 2700 K topline boje, i onda idi na najmanju snagu LED žarulja koju imaš za to grlo...

Ju je je? Je ju je!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice