Ne čitaš dobro.
Priča je o Američkom urbanizmu gdje u suburbija zoni ne smije biti otvoren ni dućan, pa za apsolutno sve moraš paliti automobil.
I gdje su usred planskih četvrti izgrađene autoceste od 8+ traka i petlji koji su odvojili ogromni broj pučanstva od osnovne infrastrukture (najčešće crnačko i siromašno stanovništvo)
A moguće. U jednom odlomku su i zapadni urbanizam i ceste i stare gradske jezgre i sve i sva. Bilo bi mi lakše da se misli razdvoje.
I sam sam protivnik grada krojenog za potrebe automobila, jedna od skupljih grešaka. Evo nixass je postaio link na video koji ne stignem sada gledati ali mi je potpuno jasno i zašto bi ljudima inače bio nezanimljiv i zašto bi ispod površine bio zanimljiv i zašto cijela priča zapravo najmanje ima veze s biciklima, a više s društvom.
Uglavnom, zna se zašto se posjećuju stare gradske jezgre (hint: nije zbog urbanizma). Ali posjećuju se i suvremeni muzeji, galerije i druge građevine kulturne namjene (opet ne zbog urbanizma).
Meni je zapadni urbanizam ipak nešto drugo od američkog, iako je istina da ameri svoju kulturu prelako šire posvuda.