Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 29.627
|
čitano: 3.614.036
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Piastri je sam potvrdio da kad se nađeš u prljavom zraku auta ispred da je katastrofa. 

Hamilton je bio ljut, jer mu nisu dozvolili jednu promjenu i dobro da nisu. Kao što su rekli, sa Russellom su se mogli igrati, ali Hamiltona su morali igrati na sigurno i pobijedili. 

Ako je istina i Mercedes je maknuo nadogradnje zbog mehaničkog problema, pratit će Maxa u Zantvoortu bez problema. 

Sve ovo govorim, jer pokušavam ne misliti na papaju i kako McLaren ide po konstuktorski ali i da će se Lando dugo gristi zbog gluposti i kako je mogao biti (puno) bliže Maxu. Možda čak i konkurirati krajem godine za prvaka.

In vino veritas
13 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
GranDaddo kaže...

Piastri je sam potvrdio da kad se nađeš u prljavom zraku auta ispred da je katastrofa. 

Hamilton je bio ljut, jer mu nisu dozvolili jednu promjenu i dobro da nisu. Kao što su rekli, sa Russellom su se mogli igrati, ali Hamiltona su morali igrati na sigurno i pobijedili. 

Ako je istina i Mercedes je maknuo nadogradnje zbog mehaničkog problema, pratit će Maxa u Zantvoortu bez problema. 

Sve ovo govorim, jer pokušavam ne misliti na papaju i kako McLaren ide po konstuktorski ali i da će se Lando dugo gristi zbog gluposti i kako je mogao biti (puno) bliže Maxu. Možda čak i konkurirati krajem godine za prvaka.

Pogotovo njima koji su na čistini čudo u zadnjim utrkama.

Ali da, Lando ne da nije kapacitet, nego nije.
Piastri je No.1 vozač sviđalo se to Zaku Clownu ili ne.

Nego, što se dogodilo s dragim nam frendom?!
S kim ću se sad svađati

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak | PUBG: slav_baba_yaga
8 godina
Cak sam sokiran…zanima me sto je napravio za ban
Jer stvarno mu je svašta prolazilo
13 godina
Sainz u Williams…majketi..definitivno nije to zasluzio!
Nezz bez obzira sto je to i dalje F1 ja bi rađe gledao od kuce F1 nego u Williamsu tisao!
AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.7.2024 17:41 (volegradele).
7 godina
Nemojte zaboraviti da od 2026. nećemo znati tko je gdje po pitanju brzine i plasmana.
13 godina
Cisto sumnjam da ce Williams bit igdje pri vrhu,ali zivi bili pa vidili!
AUDIOFIL
9 godina
Ja mislim da svi ovdje znaju samo jednu sigurnu stvar za 2026-tu, a to je da moji crveni ne budu u borbi za naslov... :D
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.7.2024 20:15 (deepshitcro).
13 godina

Evo i ovi moji tuljani iz Milton Keynesa potvrdili Pereza za nastavak sezone.

13 godina
Bio sam uvjeren da danas sljedi objava o raskidu Perez/RB
AUDIOFIL
8 godina
volegradele kaže...

trenutno na gridu ne postoji slobodan vozac koji moze donositi love koliko on donosi

13 godina
Kako on donosi lovu?!Znaci vozi nikad gore para nikad vise?!
AUDIOFIL
13 godina
sporttest kaže...
volegradele kaže...

trenutno na gridu ne postoji slobodan vozac koji moze donositi love koliko on donosi

Slažem se. Jedini objektivni razlog im je to.

volegradele kaže...

Marketinška koka za latino tržište - koje je budimo realni ogromno.

Red Bull je prije svega u biznisu (F1) iz jednog jedinog razloga - ekspanzije tržišta i brandinga.

Može se reći i za ostale, ali ruku na srce Red Bull ima najmanje veze s autoindustrijom i kompetitivnošću u racing svijetu.

Sve je u prodaji.

8 godina
volegradele kaže...

da
lova u f1 dolazi najvise od sponzora, koje perez sa sobom vuce +  tu je redbull-ov biznis sa pićem a meksicko trziste broji cca. 130m ljudi

tu jos ubroji ekspanziju f1 u SAD gdje isto ima prema nekim procjenama skoro 40m ljudi meksickog podrijetla. Sad vidis kakvu lovu Perez nosi sa sobom.

I samo neki od sponzora koje Perez vuce za sobom su, Telcel, Claro, Telmex (meksicke kompanije sa ogromnim prihodima), a tu su jos i ostale kao Disney itd...

13 godina
Da da…sve se oko novca vrti
AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.7.2024 9:48 (volegradele).
16 godina

A sad... Daleko da se ne vrti mnogo toga oko novca, ali reći da je RB-u, sa svime što je osvojio, trkanje sekundarno... Pa šta bi radili kad bi im bilo bitno?!

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
5 godina
Ivan(4) kaže...

A sad... Daleko da se ne vrti mnogo toga oko novca, ali reći da je RB-u, sa svime što je osvojio, trkanje sekundarno... Pa šta bi radili kad bi im bilo bitno?!

Red Bull F1 tim postoji i finansira se iz prihoda od prodaje pica Red Bull kompanije. Red bull kompaniji je primarni cilj prodavati svoje proizviode a za to im treba marketing. Red Bull komapiniji F1 tim (kao i svim ostalim fabrickim timovima) je markeltinski alat. Red bull f1 tim ima primarni cilj da se trka i pobjedjuje....

16 godina

To je jasno. Jedino što mislim da, s obzirom na sva dostignuća koja imaju, nije fer, ni istinito, reći stvari kao što je tvrdnja da je "RB je čist marketing, biraju vozače po tome koliko novca dolaze jer im je ionako to jedino bitno", i slično, jer je očigledno da je timu jako bitno šta se dešava na stazi.

13 godina
Ivan(4) kaže...

To je jasno. Jedino što mislim da, s obzirom na sva dostignuća koja imaju, nije fer, ni istinito, reći stvari kao što je tvrdnja da je "RB je čist marketing, biraju vozače po tome koliko novca dolaze jer im je ionako to jedino bitno", i slično, jer je očigledno da je timu jako bitno šta se dešava na stazi.

Pa sudeći prema performansama Pereza u ovoj sezoni i zadnjih nekoliko utrka pogotovo, stanje na stazi ne djeluje kao jako bitno.

Puno je isplivalo teorija zavjere zašto ga drže. Možda takticiraju na to da ne završe u top2 u WCC-u da bi imali više novca za wind tunel u nadolazećim sezonama itd.

Mi možemo špekulirati do iznemoglosti, ali jedno je sigurno - Pereza nisu ostavili zato što im je bitno što se dešava na stazi.

15 godina
sudy_freak kaže...
Ivan(4) kaže...

Pa sudeći prema performansama Pereza u ovoj sezoni i zadnjih nekoliko utrka pogotovo, stanje na stazi ne djeluje kao jako bitno.

Puno je isplivalo teorija zavjere zašto ga drže. Možda takticiraju na to da ne završe u top2 u WCC-u da bi imali više novca za wind tunel u nadolazećim sezonama itd.

Mi možemo špekulirati do iznemoglosti, ali jedno je sigurno - Pereza nisu ostavili zato što im je bitno što se dešava na stazi.

Malo se isao podsjetiti Perezovih rezultata.

Proslu sezonu je zavrsio drugi, a na pocetku ove u prvih 5 utrka, 4 puta je bio na postolju.

Mozda ipak svi mi (ja ukljucen) imamo mrvicu nerealane standarde, pogotovo jer ga usporedjujemo sa Maxom, koji je ocito vanserijski F1 vozac.

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.
13 godina
syncmaster245b kaže...
sudy_freak kaže...
Ivan(4) kaže...

Proslu sezonu je zavrsio drugi, a na pocetku ove u prvih 5 utrka, 4 puta je bio na postolju.

Mozda ipak svi mi (ja ukljucen) imamo mrvicu nerealane standarde, pogotovo jer ga usporedjujemo sa Maxom, koji je ocito vanserijski F1 vozac.

Prošlu sezonu ne možeš uzeti kao relevantnu jer bi prošle sezone i Pastor Maldonado bio 2. vjerojatno.

RB19 je bio nenadjebivi rocketship.

Prevagu koju Max radi s 2. ili 3. bolidom što se brzine tiče se vidi na WDC-u.
U WCC-u je priča sasvim drugačija.

U zadnjih 8 utrka, Max je skupio 141 bod dok je Perez skupio samo 28.

To je 5x manje bodova.

Max se sam bori u naslovu protiv 2 McLarena, 2 Ferrarija i 2 Mercedesa.

A da ne spominjem kako je Perez prvi i po šteti akumuliranoj tokom sezone. Preko 3,5M$ ako me sjećanje dobro služi.

U ovakvoj sezoni gdje je svaki dolar zlata vrijedan i mora ići na nadogradnje bolida.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.7.2024 12:42 (sudy_freak).
15 godina
sudy_freak kaže...

Prošlu sezonu ne možeš uzeti kao relevantnu jer bi prošle sezone i Pastor Maldonado bio 2. vjerojatno.

A cuj, vise od drugog mjesta nije mogao, dakle ne mozemo znati koliko je potencijalno podbacio.

No s druge i prosle zasluge se broje. Vjerujem da je i to bio jedan od razloga zasto je Perez prezivio ovu "tresnju stolice"

Svi se sjecamo Abu Dhabija 2021

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.
13 godina
Sve se gleda sad kad nisu najbrzi..
AUDIOFIL
13 godina
volegradele kaže...
Sve se gleda sad kad nisu najbrzi..

Neću biti nerealan i neobjektivan, ali da su preko noći uspjeli naći performance gain. Jako čudno.
Sjetimo se 2019. i Ferrarija u Spa i Monzi i savršenog inženjeringa iza pumpe za gorivo.
Nitko nije kriv dok se ne utvrdi suprotno.

Dok s druge strane McLaren se kune da je RB20 ilegalan pa da se RBR nagodio s FIA-om da maknu te ilegalne nadogradnje i zato RB20 nije kompetitivan.

Tko će ga znati

13 godina
Svi redon oni rade i zaobilaze pravila dok ih je uhvate!
Dobro McLaren se dize vec par sezona
AUDIOFIL
15 godina
syncmaster245b kaže...
sudy_freak kaže...
Ivan(4) kaže...

i 3 puta za redom razbio bolid. To je na razini Mazepina u Haasu.

16 godina

Zaobilaženje pravila je ključni dio razvoja bolida.

15 godina

Sumnjivo mi je kako se McLaren popravio,možda neki novi Briatore se pojavio.

BE HAPPY 要開心 : )
15 godina
Memphis kaže...

i 3 puta za redom razbio bolid. To je na razini Mazepina u Haasu.

Nije vrag da mu brojis i ovogodisnji Monaco kao njegovu krivicu?

16 godina
Kad se tako desi jednom, ljudi pogledaju i kažu: "Ok, nije bila njegova krivica."
Kad se desi drugi put, kažu: "Jbg, desilo se, ali onaj put nije on bio kriv."
Kad se desi treći put... prestaje da bude bitno da li se onaj jedan put desilo ovako ili onako.
15 godina
Ivan(4) kaže...
Kad se tako desi jednom, ljudi pogledaju i kažu: "Ok, nije bila njegova krivica."
Kad se desi drugi put, kažu: "Jbg, desilo se, ali onaj put nije on bio kriv."
Kad se desi treći put... prestaje da bude bitno da li se onaj jedan put desilo ovako ili onako.

Trazite dlaku u jajetu.

Senna, cija karijera je bila obiljezena sa hrpetinom odustajanja (doduse vecinom radi kvarova) je skrsio prilican broj bolida ( govorimo o Senni, neupitnoj vozackoj legendi)

1994 sezona kada je nazalost Senna poginuo, od 3 utrke koje je vozio te sezone, sve 3 su bile nesrece, od koje je posljednja bila fatalna.

Usporedjivati Pereza sa Mazepinom (ko sto je Memphis  usporedio) je cista zloca.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice